logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Voorbeschouwing

Logo Zaterdag 25 november 2017
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - CSV Apeldoorn
Sportpark "De Wetering"
Sportlaan 2B, Genemuiden
Aanvang 14.30 uur
Logo

Het kan verkeren sprak een verslaggever afgelopen zaterdag na afloop van de gespeelde wedstrijden in de Hoofdklasse B op de radio met een bepaalde ondertoon in zijn stem, SC Genemuiden neemt de koppositie over van Excelsior ’31 maar wel met de kanttekening erbij dat het een gedeelde 1e plek is. Een beter doelsaldo maakt het dat de club uit de tapijtstad plek nummer één inneemt, maar je kon merken dat het de verslaggever van dienst het op de één of andere manier maar niets vond.

Nu behoort een verslaggever van een radiozender volgen mij onpartijdig te zijn, zeker wanneer zijn salaris betaald word door de gemeenschap! Maar dat terzijde, SC Genemuiden staat op plek nummer één en zal deze positie met hand en tand verdedigen in de wedstrijden die nog komen gaan.

Beide teams mochten het afgelopen weekend drie punten bijschrijven, CSV won misschien wel verrassend met 3-0 van koploper Excelsior ’31 uit Rijssen en Sportclub nam de volle buit mee uit Huizen bij HSV De Zuidvogels door een ruime 0-6 overwinning. CSV Apeldoorn verraste misschien wel vriend en vijand, het klasse verschil tussen beide teams na de gespeelde wedstrijd was miniem te noemen. In de eerste helft van de wedstrijd waren er nog wel een paar mogelijkheden voor de Excelsior ‘31, maar in de tweede helft was het CSV Apeldoorn die de dienst uitmaakte en dan ook terecht de wedstrijd won.

CSV Apeldoorn is geen onbekende voor Sportclub, in de achter ons liggende jaren kwamen beide teams elkaar veelvoudig tegen en vandaag staat wedstrijd nummer 40 op het programma. SC Genemuiden speelde 38 wedstrijden in competitieverband en in de beker strijd (1986/1987 Beker 4–2) kwamen beide teams elkaar slechts één keer tegen. In de 38 competitiewedstrijden lukte het SC Genemuiden 18 keer om de volle winst te behalen, het speelde 6 keer gelijk en verloor er 14. Kijkende naar de statistieken zouden beide teams dus redelijk aan elkaar gewaagd moeten zijn.

CSV Apeldoorn werd op zaterdag 1 juni 1946 opgericht, het heeft een rijke historie. Het afgelopen jaar is de club begonnen om het immense CSV Apeldoorn-archief van Wim Tamboer door te spitten en dat wat direct met de roodgele geschiedenis te maken heeft onder te brengen in het gemeentelijke archief, beter bekend onder de naam CODA en voor het nageslacht natuurlijk prachtig dat zo´n rijke historie bewaard blijft.

Het huidige team van CSV Apeldoorn staat o.l.v. de 55e jarige trainer Jürgen Schefczyk, hij is aan zijn 1e seizoen bezig en was van 1996 tot 2003 ook al trainer bij de Apeldoornse club. Onder Schefczyk promoveerden de rood-gelen van de tweede klasse naar de eerste en naar de hoofdklasse.

De huidige selectie van CSV Apeldoorn kent vijf nieuwkomers, CSV heeft zich dus relatief rustig gedragen op de transfermarkt in aanloop naar het seizoen 2017/2018 toe. Met Maarten Boeve en Sander Krijns heeft men een tweetal spelers binnen de gelederen die op dit moment de grootste doelpunten productie voor een rekening nemen, aan SC Genemuiden de taak om deze spelers extra in de gaten te houden.

SC Genemuiden lijkt op stoom te komen, in de achter ons liggende weken werd er gegrossierd in doelpunten. Er werden uitslagen op de groene grasmat neergelegd, die bij sommigen de ogen deed fronsen. Wanneer je in vier wedstrijden 20 doelpunten produceert dan wil dit natuurlijk wel wat zeggen, niet zomaar doelpunten maar doelpunten waarvan er velen waren om in te lijsten.

SC Genemuiden zal de stijgende lijn van de afgelopen weken willen doorzetten, de koppositie is er één om te koesteren en deze vasthouden is het credo. CSV Apeldoorn is de volgende vesting die genomen moet worden al zal dit niet zonder slag of stoot gaan, laat de winst die CSV Apeldoorn op Excelsior ’31 wist te behalen dan ook een waarschuwing zijn. 

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting
Ass. scheidsrechter: Dhr. J.M. van der Aa
Ass. scheidsrechter: Dhr. P. Smeenk


Zaterdag 25 november 2017
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - CSV Apeldoorn

 
 
 
Sportpark "De Wetering"
Sportlaan 2B, Genemuiden
Aanvang 14.30 uur


Scheidsrechter Dhr. M. Oosting
Ass. scheidsrechter Dhr. J.M. van der Aa
Ass. scheidsrechter Dhr. P. Smeenk