sponsor
sponsor
SC Genemuiden boekt  ruime 5-1 zege op WHC
SC Genemuiden - WHC (Foto Helmich Lubberts).
Willem Lanjouw (r) en Parick Lip (l) vier samen een feestje na de 1-0 van de boomlange spits.
SC Genemuiden revancheerde zich tegen WHC voor de nederlaag in Staphorst. Vooraf was het natuurlijk de vraag of Genemuiden de tik, die Staphorst had uitgedeeld, te boven was gekomen.
Het elftal van Genemuiden was, ten opzichte van het duel in Staphorst, op drie plaatsen gewijzigd, Boes, Halfwerk  en Riemens hadden plaats moeten maken voor Jansen, Netjes en Lanjouw. Laatstgenoemde zorgde in de 3e minuut al voor de voorsprong voor de thuisclub. Na een strakke pass van Bremmer bleek Lanjouw net iets meer geslepen dan Basil Camara. Met een bekeken voetbeweging schoof Lanjouw de bal lang de uitkomende Koornberg. Even voor de 1-0 was WHC al door het oog van de naald gekropen toen de Wezeper doelman een corner van Rotman op de lat tikte.

Genemuiden liet zich na de 1-0 even terugzakken om de daden van WHC af te wachten. Tot grootse daden kwamen de gasten echter niet. Zo nu en dan konden Korf of Sahin door het centrum de zestien binnen sluipen maar echt gevaarlijk werd het niet omdat er altijd wel weer een Genemuider verdediger paraat was. Het echte gevaar ontstond aan de ander zijde, zo vergat Anne van der Kolk, na een mooie actie, een echt bruikbare trekbal op de wachtende spitsen af te leveren.

Na 26 minuten leek Genemuiden het duel al in het slot te gooien. Patrick Lip werd het eindstation van een perfect uitgevoerde aanval, Koornberg was kansloos op de inzet van de middenvelder. Twee minuten later leek Lanjouw zijn tweede treffer aan te tekenen, doelman Camara wist echter de bal nog net voor de doellijn weg te tikken. Met nog 10 minuten tot de rust kreeg Korf de beste mogelijkheid voor WHC tot dan toe. Opnieuw sloop hij ongehinderd door het centrum, nu was er geen Genemuider been om het af te stoppen. Zijn schot hobbelde, buiten bereik van Flier, langs de paal. Aan de andere kant wist doelman Koornberg zowel De Visscher als Jansen van een treffer af te houden.
Martijn Jansen (m) volgt de bal die later achter doelman Frans Koornberg verdwijnt.
Na de pauze had WHC de eerste 15 minuten niets in te brengen. Genemuiden verzuimde echter de gecreëerde kansen om te zetten in treffers. Lanjouw en van der Kolk hadden de eerste mogelijkheden hiertoe. Nadien was de beste mogelijkheid voor Jansen en Lanjouw uit de zelfde pass van Netjes, beide gleden echter langs de bal.
In de 56e minuut was daar toch de derde treffer, Jansen zette zelf de aanval op en rondde nadien met het hoofd af. Drie minuten later hield Koornberg Jansen van zijn 2e af met een voortreffelijke ingreep.

Met nog een half uur op de klok leek het ineens toch nog spannend te kunnen worden. SC Genemuiden verloor wat concentratie en dacht even te makkelijk over het uitverdedigen. Netjes kwam daardoor in de problemen en verslikte zich in de bal en Korf. In een reflex hield hij de aanvaller even vast, de goed leidende arbiter Van Beelen kon niets anders dan de bal op de stip leggen en Netjes te trakteren op rood. Ozkok belastte zich met de strafschop en schoot die onberispelijk binnen. Het laatste half uur dreigde toch nog weer hectisch te worden.

WHC putte moed uit het meevallertje en liet even zijn tanden zien. Eventjes, want vijf minuten later was de marge weer hersteld (schitterde goal Lanjouw, na dito steekbal van Rotman) en was WHC uitgespeeld. Genemuiden liet in die fase zien dat men, ook met een man minder, telkens een mannetje over had voor de combinatie. WHC bleef moeite houden met het beweeglijke aanvalsspel van de thuisclub. De kansen beleven komen, zo werd Resokario door Lanjouw vrij voor Koornberg gezet, ook nu won de doelman. Alleen op een kopbal van Halfwerk, hij knikte een corner van Rotman bij de eerste paal binnen, moest de doelman het antwoord schuldig blijven.
Rainier Resokario (r)  juicht na de treffer van Berry Halfwerk, Willem Lanjouw kijkt goedkeurend toe.

Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts

Fotoalbum SC Genemuiden - WHC

SC Genemuiden - WHC 5-1 (2-0).

Score verloop: 3. Willem Lanjouw 1-0, 26. Patrick Lip 2-0, 56. Martijn Jansen 3-0, 61. Bunyamin Özkök 1-3, 65. Willem Lanjouw 4-1, 82. Berry Halfwerk 5-1.

Gele kaart: 49. Anne van der Kolk, 74. Jasper Bremmer (SC Genemuiden), 33. Bunyamin Özkök (WHC).
Rode Kaart: 60. Arjen Netjes (SC Genemuiden).