sponsor
SC Genemuiden verlaat met opgeheven hoofd het KNVB bekertoernooi
PSV - SC Genemuiden
Patrick Lip heeft het zwaar te verduren in een duel tegen Isimat-Mirin.
Sportclub Genemuiden is er niet in geslaagd om voor de tweede achtereenvolgende keer te stunten in de KNVB Beker. Dinsdagavond was PSV met 6-0 te sterk. In de eerste helft wist Sportclub de schade knap beperkt te houden met slechts een tegentreffer. Na rust kon de hoofdklasser de landskampioen niet meer tegenhouden.

Sportclub had het in de eerste tien minuten moeilijk. PSV begon gretig en geconcentreerd. De openingstreffer was dan ook een logisch gevolg. In de 8e minuut kopte Luuk de Jong raak uit een corner. Daarna ontsnapten de bezoekers enkele keren aan de 2-0. PSV zakte naarmate de eerste helft vorderde echter steeds verder weg. Sportclub kwam steeds meer in het stuk voor. Dat leidde vlak voor rust tot een goede kans. Na een fraaie aanval kon Patrick Lip uithalen, maar zijn inzet ging naast.
Sportclub Genemuiden begon goed aan de tweede helft. In de 51ste minuut nam Tjeerd Korf het Eindhovense doel onder vuur. Remco Pasveer tikte de bal met moeite naast. Sportclub werd brutaler en PSV leek het even niet meer te weten. Gastón Pereiro brak de wedstrijd open. Binnen drie minuten scoorde hij twee keer (61ste en 63ste minuut). Daarna liep de thuisploeg uit naar 6-0 door goals van Davy Pröper, Héctor Moreno en Pereiro.

Ondanks de nederlaag kan Sportclub Genemuiden met opgeheven hoofd terugkijken op het duel. “We hebben een geweldige eerste helft gespeeld”, aldus Arjen Netjes. "Tot de 60ste minuut hadden we een heel mooie stand staan. Daarna krijg je in een korte periode een aantal goals tegen en is het gebeurd. Met 6-0 verliezen is nooit leuk, want je wilt voor resultaat gaan. Maar als je ziet wat er vandaag is gebeurd: zoveel Genemuidenaren op de been.

Geweldig.” Tjeerd Korf was trots op Sportclub Genemuiden. “We hebben gestreden voor wat we waard waren. Toen zij een tandje erbij zetten, ging het snel. Maar we hebben vandaag echt genoten. Van de entourage, het veld, van alles.”
Jorrit Hendrix zet Jacco Riemens de voet dwars, Mike van der Kooy ziet het gebeuren.

PSV - SC Genemuiden 6-0 (1-0).

Scheidrechter(s): Dhr. Lindhout, Ass. Dhr. Kleinjan, Ass. Dhr. Honig, 4e Official. Dhr. Blank

Scoreverloop: 8. Luuk de Jong 1-0, 61. Gastón Pereiro 2-0, 63. Gastón Pereiro 3-0, 65. Davy Pröpper 4-0, 68. Héctor Moreno 5-0, 86. Gastón Pereiro 6-0.

Toeschouwers: 30.000

Gele Kaart: Martijn Jansen (SC Genemuiden).

Opstelling PSV:Remko Pasveer, Nicolas Isimat-Mirin, Santiago Arias, Joshua Brenet, Héctor Moreno, Jorrit Hendrix, Stijn Schaars, Davy Pröpper (69. Rai Vloet), Jürgen Locadia (79. Jordy de Wijs), Gastón Pereiro, Luuk de Jong (69. Steven Bergwijn).
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Masies Artien, Mike van der Kooy, Erik Rotman, Gieljan Tissingh, Patrick Lip, Anne van der Kolk (79. Stef van der Velden), Martijn Jansen (65. Siebren Visscher), Tjeerd Korf, Jacco Riemens (65. Christian Riemens).