logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden verliest met 0-1 tegen tiental van ACV
SC Genemuiden - ACV
Anne van der Kolk (l) met jubilaris Albert Flier (r), 450 wedstrijden speelde hij al voor SC Genemuiden.
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen SC Genemuiden en ACV was het doelman Albert Flier die werd gehuldigd voor 450 wedstrijden in de hoofdmacht van Sportclub, een prestatie van formaat die maar voor weinigen in de voetbalwereld is weggelegd. Een prestatie die de spelers ook tegen ACV op het veld  graag tot uitdrukking wilden brengen, maar het zat Genemuiden niet mee tegen de Assenaren. Kansen waren er  te over, maar het werd uiteindelijk een zuur verlies (0-1) en Genemuiden moet opnieuw op de zelf gecreëerde blaren zitten.

Na de wedstrijd tegen SVZW van vorige week, was iedereen hoopvol gestemd. Er waren stappen gemaakt in de goede richting, alleen kwam dit er in de wedstrijd tegen ACV niet uit. ACV begon fel, zette druk naar voren en maakte het Genemuiden in de beginfase knap moeilijk.  Sportclub toonde in deze fase te weinig agressie, was onrustig en kon niet het spel brengen als in de wedstrijd tegen SVZW. De eerste mogelijkheid  voor Sportclub kwam  van Siebren Visscher, na een voorzet van Patrick Lip kreeg hij vrijstaand een goede kop kans maar de bal passeerde echter de verkeerde kant van de doelpaal. Ook een voorzet van Martijn Jansen op Stef van der Velden leverde niets op, de bal was op maat maar de opbrengst nihil. Na ruim een half uur spelen was het ACV die op voorsprong kwam, Na een corner van Links  was het Erich Jongeling die boven alles en iedereen uitstak en met een fraaie kopbal jubilaris Flier kansloos liet. ACV zat lekker in de wedstrijd en leek verder een gemakkelijke middag te gemoed te gaan, leek want vlak voor rust was het Guus de vries die na een elleboogstoot op Stef van der Velden vroegtijdig de kleedkamer op mocht gaan zoeken.
SC Genemuiden - ACV
Stef van der Velden (m) lukt het niet om doelman Hendrik Snijders te omzeilen.
Na rust met elf tegen tien wist Sportclub wat het te doen stond, Sijmon Eenkhoorn kwam binnen de lijnen voor Siebren Visscher waarmee werd aangeven dat de druk naar voren verder opgevoerd zou gaan worden. Toch bleef ACV vrij kalm onder deze situatie, zelfs met één man minder raakte men nimmer in paniek en bleef goed overeind. De druk van Sportclub zijde bleef hoog, ACV kwam nauwelijks nog op de helft van Sportclub en verdedigde de 0-1 voorsprong met verve. Kansen kwamen er voor Genemuiden, meerderen zelfs. Maar ook tegen ACV ontbrak de scherpte en zaten doelpaal en lat Sportclub regelmatig in de weg.

En of het allemaal nog niet genoeg was moest ook aanvoerder Anne van der Kolk, zoals het nu laat aanzien met een zware enkel blessure het veld per brancard verlaten. Invaller Karlo Heutink verving hem en toonde aan dat hij klaar is voor het grote werk, kreeg zelfs een uitstekende mogelijkheid om Sportclub in de slotfase langszij te brengen. Maar ook hij had het geluk niet aan zijn zijde deze middag, de doelpaal werd ook zijn deel. Wat rest is de kater, een kater die volgende week in de bekerwedstrijd  tegen Broekster Boys kan worden weggespeeld om vervolgens een week later de competitie te hervatten. Er zijn nog prijzen te verdelen, de districtsbeker en een derde periode. Laten we hopen dat de slotfase van dit seizoen nog wat positiefs gaat brengen, laten we met z’n allen deze kansen grijpen.
SC Genemuiden - ACV
Angelo Cijntje (l) blokkeert de doorgang voor de goed ingevallen Karlo Heutink (r).

Sportclub TV: Nabeschouwing
Fotoverslag SC Genemuiden - ACV
TV ACV Assen:Wedstrijdverslag

SC Genemuiden – ACV 0-1 (0-1)

Scheidrechter(s): Dhr. R. Wijma, Ass. Dhr. H.F.A. de Vries, Dhr. Ass. H.A.C. Basstra.

Scoreverloop: 33. Erich Jongeling 0-1.
 
Toeschouwers: 550

Gele Kaart: 90. Karlo Heutink (Genemuiden).

Rode kaart: 44. Guus de Vries (ACV).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Masies Artien, Mike van der Kooij, Christian Riemens, Siebren Visscher (46. Sijmon Eenkhoorn) , Job van Dalfsen, Anne van der Kolk (65. Karlo Heutink), Patrick Lip, Martijn Jansen, Stef van der Velden.

Opstelling ACV: Hindrik Snijders, Angelo Cijntje, Guus de Vries, John van Dalen, Jelle Wagenaar, Thoman Metzemaekers, Danny Menting, Erich Jongeling, Haaye Feenstra, Imre de Jong (71. Firosan Ademi), Edu de Jonge Rosa (46. Niek Westebring).


Zaterdag 20 april 2024
Speelronde 30, 3e Divisie A
Sportclub Genemuiden - VVSB
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2/B, 8281 CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. M.G. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G. Nusselder




Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid