sponsor
sponsor
Pover spelend Genemuiden uitgeschakeld door VV Groningen in bekertoernooi
SC Genemuiden - VV Groningen
Ook bij SC Genemuiden één minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Johan Cruijff.
Het werd een bewogen middag op sportpark  “de Wetering”, vooraf aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij de gebeurtenissen in de nabije week en aan hen die Sportclub en Nederland ontvielen. Gebeurtenissen die voor velen impact hadden en hebben en voor anderen naar het lijkt, maar bijzaak zijn.

Met het schaamrood op de kaken liepen de spelers van SC Genemuiden het veld af, de 3-2 bekernederlaag in het noordelijke beker toernooi tegen VV Groningen was hard aangekomen. Een nederlaag, notabene tegen een met alle respect zaterdag derde klasser drukte Genemuiden nog verder weg in de penibele situatie waar het al in zat.

Genemuiden kon zijn naam als cupfighter nimmer waarmaken, het bekertoernooi waar Sportclub in het verleden prachtige resultaten behaalde was een uitgelezen mogelijkheid om het seizoen nog wat glans te geven.

Genemuiden begon best wel goed aan de wedstrijd en er leek aanvankelijk weinig aan de hand, even fraai was het allemaal niet wat het liet zien maar er werden tenminste kansen gecreëerd. De eerste mogelijkheid om de score te openen was nadat Stef van der velden in de 10e minuut werd aangetikt binnen de zestien, maar tot ieders verbazing weigerde de leidsman de bal op de stip te leggen. Niet veel later kreeg van der Velden opnieuw een grote kans, maar vond nu doelman Ivan Landlust op zijn weg. De goalie van VV Groningen werd in deze fase nog een aantal keren  op de proef gesteld, maar wist telkens zijn doel schoon te houden. Voor VV Groningen kwam de eerst mogelijkheid pas na een klein half uurtje spelen, het was Wesley Walstra die maar net naast schoot.

In de 28e minuut wist Sportclub toch de score te openen.  Patrick Lip die de bal maar half raakte zag tot zijn opluchting dat doelman Landlust er finaal naast zat, hard was het schot niet maar de bal verdween toch over de doellijn. Niet veel later leek Sportclub op rozen te zitten, het schot genomen door Lip ging via de lat achter de doellijn. Maar wat velen zagen, ontging de leidsman en zijn assistent. De gedroomde 2-0 voorsprong kwam dan ook niet op het scorebord.

Sportclub Genemuiden had bijna niets te duchten van VV Groningen, maar kreeg in de blessuretijd van de eerste helft toch een tegentreffer te slikken. Patrick Goedhart haalde van afstand doeltreffend uit, doelman Erwin Henniphof vertwijfeld achterlatend.
Volop drukte binnen de zestien,maar resultaat zou het niet opleveren.
Zelfs na rust kreeg Genemuiden de gelegenheid om opnieuw een voorsprong te nemen, maar van der Velde, Lip en van Dalfsen lukte het niet om de gecreëerde kansen te benutten. VV Groningen zag mogelijkheden en was bij tijd en wijle gevaarlijk, maar ook zij kwamen niet tot doelpunten.
Genemuiden zakte steeds verder weg.

Het matige spel van Sportclub gaf VV Groningen steeds meer vertrouwen, het speelde met bezieling en begon er steeds meer in te geloven. Dit geloof werd in de 74e minuut bewaarheid, Giovanni Salvo maakte het Groninger feest compleet en zorgde voor de 2-1. Het doek voor Sportclub viel helemaal in de 86e minuut, gestuntel in de verdediging bracht  Jaimie Walstra in stelling. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en bezorgde Genemuiden de definitieve knock-out en tevens het zicht op deelname aan het KNVB beker toernooi in het seizoen 2016-2017. Het tweede doelpunt voor Genemuiden, welke Jasper Bremmer op slag van het verstrijken van de speeltijd maakte deed er verder dan ook niet meer toe
Erik Rotman (l) gaat het duel aan met Tim Rosema (r) van VV Groningen

Foto's: Helmich Lubberts

Fotoverslag SC Genemuiden - VV Groningen

SC Genemuiden – VV Groningen 2-3 (1-1).

Scheidrechter(s): Dhr. R.W. de Wit, Ass. Dhr. K.H. Brondijk, Ass. Dhr. M. Dijk.

Scoreverloop: Scoreverloop: 1-0 Patrick Lip (28); 1-1 Patrick Goedhart (45); 1-2 Giovanni Salvo (74); 1-3 Jaimie Walstra (86); 2-3 Jasper Bremmer (90).

Gele kaarten: 78. Masies Artien (Genemuiden) 88. Jasper Ludema (VV Groningen).
Rode kaart: 30. Gert Haak (trainer VV Groningen).

Toeschouwers: 400.

Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Arjen Netjes, Christian Riemens (31. Masies Artien), Mike van der Kooy, Erik Rotman, Jasper Bremmer, Job van Dalfsen, Jacco Riemens, Patrick Lip, Martijn Jansen (60. Tjeerd Korf), Stef van der Velden (72. Gieljan Tissingh).
Opstelling VV Groningen: Ivan Landlust, Marlon Akloe, Luciën Kloetstra, Gregory Daalman, Patrick Goedhart (60. Aksanti Kalswe), Giovanni Salvo (83. Jackie Venema), Wesley Walstra, Jasper Ludema, Tim Rosema, Antonie Simonides, Martin Kamstra (72.Hilco van Leeuwen).