logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Fysiek sterk sv DFS klopt Sportclub
sv DFS - SC Genemuiden
Frank Kuurman (l) en Noe Bokila (r) gaan samen voor de bal.
Het is SC Genemuiden niet gelukt om ook de 3e competitie wedstrijd winnend af te sluiten, een fysiek sterk DFS was simpelweg de betere ploeg en won de wedstrijd dan ook terecht met 3-0.

Sportclub begon eigenlijk wel goed aan de wedstrijd, was in het begin van de eerste helft de bovenliggende partij en had weinig te duchten van DFS. Kansen werden er amper gecreëerd en de beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Joran Pot was nog wel het dichtst bij een doelpunt alleen zag hij zijn bal voorlangs gaan, verder dan deze ene kans kwam Sportclub dan ook niet. Het bleef koffiedik kijken, de wedstrijd kon alle kanten op gaan en het was afwachten wie als eerste het initiatief zou nemen om er een wedstrijd van te maken.

DFS was het team wat de aanzet gaf, vanuit het niets lag de bal achter doelman Albert Flier. Een mooi opgezette aanval leidde in ieder geval de 1-0 in, Thijs Hendriks pikte de bal op en liet Genemuider goalie kansloos. Amper bekomen van de eerste treffer lag ook nummer twee al in het net, slecht uitverdedigen bracht de bal bij Rutger Worm. Deze haalde hard uit en de 2- 0 was een feit SC Genemuiden gedesillusioneerd achterlatend. Met nog tien minuten te gaan in het eerste bedrijf zat DFS in een pluche zetel, Sportclub kon maar geen vuist maken, voor rust veranderde er dan ook niets meer aan de 2-0 voorsprong van de thuisploeg.

SC Genemuiden wist wat het toen stond, het moest op jacht naar goals. Goals die helaas niet zouden vallen. DFS wierp defensieve muur op, een muur waar Sportclub doorheen moest zien te komen. Fysiek stond DFS zijn mannetje en Sportclub kon hier maar moeilijk mee omgaan, probeerde het wel maar kwam simpelweg te kort.

Verder dan een kopbal van Dirk Muis kwam Sportclub dan ook niet, het zat er simpelweg niet in. Een penalty gegeven na een overtreding door Roelof de Jong bracht DFS zelfs de 3-0, Thijs Hendriks mocht hiervoor vanaf elf meter aanleggen en faalde hier niet in. Met nog een kwartier op de klok was de wedstrijd gespeeld, een 3-0 nederlaag viel Sportclub ten deel. Een nederlaag waar niets op af te dingen viel.

Fotoverslag sv DFS - SC Genemuiden

sv DFS – SC Genemuiden 3-0 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. C. Prooi.
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S.H.P. Bogers, Dhr. R. Zuidema.

Toeschouwers: 200

Scoreverloop: 30. Thijs Hendriks 1-0, 32. Rutger Worm 2-0, 78. Thijs Hendriks 3-0 (penalty).

Gele kaart: 23. Corne Davelaar, 65. Marc Harlaux, 66. Lorenzo Davids (sv DFS).

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corne Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Marc Harlaux (87. Nick Romein), Lucien Dors, Arjan Goorman, Rutger Worm (71. Qendrim Beqiraj), Noah Tomatala, Thijs Hendriks (83. Alex Scheffer), Lorenzo Davids.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Matthias Breman (57. Sijmon Eenkhoorn), Dirk Muis, Roelof de Jong, Rick Doorn, Jacco Riemens, Robert Boes, Joran Pot, Frank Kuurman, Omar Kavak, Anne van der Kolk.

Zaterdag 20 januari 2018
Competitiewedstrijd
HZVV - SC Genemuiden
Aanvang 15:00 uur

 
 
 
Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 3, Hoogeveen


Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S.C. Brondijk