logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Bekertoernooi ten einde voor Sportclub
Bekertoernooi ten einde voor Sportclub
Tom Beisel (l) van De Treffers is niet te belopen voor Rick Doorn (r).
Het is Sportclub Genemuiden dinsdagavond niet gelukt om de tweede ronde van de landelijke KNVB-beker te bereiken. Op Sportpark De Wetering verloor de ploeg van trainer Jan van Raalte met 1-3 van De Treffers. Omar Kavak zette Sportclub na ruim een half uur nog wel op voorsprong. In de 40ste minuut zorgde de gevaarlijke Cedric Badjeck voor de gelijkmaker. Na rust deed Sportclub Genemuiden weinig onder voor de tweede divisionist, maar een treffer van Nick de Bondt, die al eens in de belangstelling stond van Sportclub Genemuiden, bleek een kwartier voor tijd een forse klap voor de thuisploeg. De 1-3 van Badjeck in de 76ste minuut bleek het definitieve eind.

Het publiek zag een boeiende eerste helft waarin het tempo hoog lag. De Treffers maakte vanaf het begin een gretige indruk. Sportclub Genemuiden trachtte de ploeg uit Groesbeek in bedwang te houden. Dat lukte, maar gemakkelijk ging het zeker niet. De Treffers had het meeste balbezit, maar echte grote kansen bleven lange tijd uit, al waren er wel enkele dreigende situaties voor het Genemuidense doel. In de 28ste minuut was er de eerste kans voor De Treffers. Riel van Eef kreeg een vrije schietkans, maar werkte slordig af. Vier minuten later kwam Sportclub Genemuiden vanuit het niets op 1-0. Frank Kuurman had een uitstekende voorzet in huis. Kavak haalde uit en via een tegenstander vloog de bal in het doel. In de 40ste minuut maakte De Treffers de terechte gelijkmaker. Na onnodig balverlies werd al snel de gevaarlijke Cedric Badjeck gevonden. Die werkte bekwaam af. Vlak voor het rustsignaal voorkwam Sportclub-keeper Beukeveld de 1-2.

Na rust deed Sportclub Genemuiden weinig onder voor De Treffers. De thuisploeg kwam veel meer aan voetballen toe en dat leidde tot meer dreiging voor het doel van de bezoekers. De beslissende fase in dit duel ontstond in de minuten rondom het laatste kwartier. Eerst liet Badjeck namens de Treffers een goede kans liggen. In de tegenstoot leverde Kuurman de bal panklaar voor het doel bij Kavak. Die schoot de bal echter naast. Even later plaatste De Treffers de beslissende slag in dit voetbalgevecht. Na goed voorwerk van Eef van Riel scoorde Nick de Bondt. Sportclub Genemuiden protesteerde wegens buitenspel, maar de treffer werd goedgekeurd. Vier minuten later (80ste minuutI was het helemaal over. Sportclub-goalie Beukeveld had geen antwoord op een schot van Badjeck. Het schot leek houdbaar.

Sportclub probeerde het daarna nog wel en was enkele keren dreigend, maar de wedstrijd was gespeeld. Sportclub Genemuiden is uit gebekerd in de landelijke KNVB-Beker. De ploeg verweerde zich goed, maar De Treffers was simpelweg beter en gaat terecht door naar de tweede ronde in het landelijke bekertoernooi.

Verslag: Gerard Meijering
Fotoverslag SC Genemuiden - De Treffers

SC Genemuiden  - De Treffers  1-3 (0-0).

Scheidsrechter: S. Dröge
1e Ass. Scheidsrechter:  S. Leferink
2e Ass. Scheidsrechter: G. van Mun
4e Official: G. Keijl

Toeschouwers: 1250

Scoreverloop: 32. Omar Kavak 1-0, 40. Cedric Badjeck 1-1, 76. Nick de Bondt 1-2,  77. Cedric Badjeck 1-3.

Gele kaart: 27. Roelof de Jong,  58. Sijmon Eenkhoorn (SC Genemuiden), 3. Bryan Sirvania,  42. Nick de Bondt (De Treffers).

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Nick Buitink (84. Erik Rotman), Dirk Muis, Roelof de Jong, Rick Doorn, Jacco Riemens, Robert Boes, Joran Pot, Sijmon Eenkhoorn, Frank Kuurman, Omar Kavak.
Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Bram Eltink, Joris Jansen, Pim Balkestein, Coen Maertzdorf, Eef van Riel, Bas Hendriks, Robin Jansen (87. Jan Willem Stronks), Bryan Sirvania (81. Tom Beissel), Cedric Badjeck (90. Wouter op den Camp), Nick de Bondt.

Zaterdag 20 januari 2018
Competitiewedstrijd
HZVV - SC Genemuiden
Aanvang 15:00 uur

 
 
 
Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 3, Hoogeveen


Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S.C. Brondijk