logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub pakt op valreep drie punten
sv Huizen - SC Genemuiden
Omar Kavak (m) was met 2 treffers opnieuw van ontschatbare waarde voor SC Genemuiden.
Op de valreep drie punten pakken dat was wat SC Genemuiden deed in de wedstrijd tegen sv Huizen, de klok gaf al 90 minuten aan en met de 1-1 op het scorebord leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijk spel. Het leek er op dat Omar Kavak al zijn kracht in het laatste schot had gestopt, hij haalde verwoestend uit met links en de schijnbaar houdbare bal verdween achter de Huizer doelman.

SC Genemuiden begon scherp aan het duel, creëerde in de beginfase via Omar Kavak en Sijmon Eenkhoorn een paar kleine kansjes en gaf aan om tegen de rode lantaarndrager sv Huizen er vol voor te gaan. Toch was het de thuisploeg die de score opende, spits Murat Önal speelde zichzelf knap vrij en passeerde gedecideerd doelman Raymond Beukeveld. Deze vroege achterstand was een streep door de rekening van Sportclub, al in een vroeg stadium achter staan lag niet in de bedoeling.

Gelukkig was de voorsprong voor sv Huizen van korte duur want nog geen acht minuten later was de stand weer gelijk door een doelpunt van Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn bediende hem en het was Kavak die de bal door de benen speelde van doelman Kevin Rijnvis. Nog geen vijf minuten later was Kavak opnieuw gevaarlijk, doelman Rijnvis was nu wel attent en wist de bal te pareren. In het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde er niet zoveel, een ruststand van 1-1 leek dan ook in de maak. Met nog vijf minuten te gaan was het Anne van der Kolk die op zeker richting de zestien ging, werd vervolgens onderuit geschoffeld en een zekere vrije trap leek dan ook in de maak. Maar tot ieders verbazing zag leidsman Wijma het anders, zag er een schwalbe in en de tegenaanval bracht sv Huizen bijna een treffer. Gescoord werd er verder niet meer in het eerste bedrijf, beide teams mochten richting kleedkamer en gaan nadenken over de tweede helft.

De tweede helft was amper twee minuten onderweg of het was Quincy van Waveren die met een kopbal Raymond Beukeveld het nakijken gaf, een opnieuw vroege achterstand leek het lot te worden van Sportclub. Gelukkig zag scheidsrechter Wijma voorafgaand een overtreding en de achterstand bleef Sportclub dan ook bespaard. Toch bleef het moeilijk voetballen voor Sportclub, ondanks dat het een licht overwicht had lukte het maar niet om de ban te breken.

Van sv Huizen kwam ook weinig gevaar ook al bleef het oppassen geblazen, een uitval van Huizen kon zomaar plaatsvinden waakzaamheid bleef dus geboden. Sportclub bleef proberen de muur die sv Huizen heette te slechten, het bleef de spaarzame momenten die het kreeg tot een goed eind te brengen maar zonder resultaat. Schoten van Dirk Muis, Anne van der Kolk en Jacco Riemens waren niet meer dan speldenprikjes, prikjes waar sv Huizen niet warm of koud van werd. Het begon er dan ook steeds meer op telijken dat de wedstrijd tot een puntendeling zou gaan leiden, de klok tikte langzaam naar het laatste fluitsignaal toe zonder dat er maar enig zicht was op nog een treffer. Voor Sportclub liep het gelukkig anders, een venijnig schot in de slotfase van Omar Kavak maakte aan alle voorspellingen een eind. Wanneer het afstandsschot van Robert Boes gerichter was geweest dan had de eindstand zomaar hoger uit kunnen vallen, alleen zou dit iets teveel van het goede zijn geweest. Sportclub voetbalde niet grootst, maar de drie punten die het binnen sleepte waren meer dan welkom. Het behoud door deze 2-1 overwinning aansluiting met de top, het kan vele malen beter maar dat is van latere zorg.

Fotoverslag sv Huizen - SC Genemuiden

sv Huizen – SC Genemuiden 1-2 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. R. Wijma
Ass. Scheidsrechter: Dhr. Y.M.G. Rodenburg, Dhr. A.M. IJpelaar

Toeschouwers: 350

Scoreverloop: 10 Murat Önal 1-0, 18. Omar Kavak 1-1, 90. Omar Kavak 1-2

Opstelling sv Huizen: Kevin Rijnvis, Wouter Vente, Nino van Jaarsveld, Quincy van Waveren (88. Garrett Jones), Lucas Pelgrum, Murat Onal, Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy (70. Lucas van Esterik), Aron Klaassen, Desmond Mensen, Joey Papamelodias (57. Renee Troost). 
Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Rick Doorn (56. Erik Rotman), Jacco Riemens, Robert Boes, Joran Pot, Anne van der Kolk, Sijmon Eenkhoorn (75. Frank Kuurman), Omar Kavak.

Zaterdag 20 januari 2018
Competitiewedstrijd
HZVV - SC Genemuiden
Aanvang 15:00 uur

 
 
 
Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 3, Hoogeveen


Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S.C. Brondijk