logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Streekderby eindigt in remise
SC Genemuiden - VV Staphorst
Roelof de Jong (4) in actie tegen zijn oude club VV Staphorst.
De wedstrijd tussen SC Genemuiden en VV Staphorst werd een wedstrijd die alles in zich had, de onvervalste streekderby bood de aanwezige toeschouwers optimaal vermaak en met een 3-3 eindstand kon iedereen na afloop dan ook wel leven.

Daar waar de overige wedstrijden in de hoofdklasse B geen doorgang konden vinden, waren de winterse taferelen in de rest van het land voor SC Genemuiden geen aanleiding om een streep te zetten door de wedstrijd tegen VV Staphorst. Een derby zomaar afgelasten doe je niet zomaar, daarvoor moeten de omstandigheden wel van dienaard zijn dat het echt niet kan.

Het werd uiteindelijk dan ook een derby die alles te bieden had, spanning en veel doelpunten werden de ruim 1500 toegestroomde toeschouwers voorgeschoteld. In de eerste helft waren beide teams zoekende, het spel golfde op en neer zonder dat er echt veel kansen waren.

Sportclub Genemuiden was in het eerste half uur wel de bovenliggende partij, het combineerde vlot en drong VV Staphorst ver terug. Dit resulteerde in de beginfase in een aantal kansjes, zo bereikte een steekbal van Jacco Riemens Omar Kavak die doelman René Oosterhof op de proef stelde. Ook op een hard schot van Joran Pot had de Staphorster goalie een passend antwoord, een paar gebalde vuisten deed de bal uiteen spatten. Niet veel later had Pot meer geluk, medespeler Arjen Hagenauw soleerde zonder noemenswaardige tegenstand door de Staphorster verdediging alwaar Pot de bal vrij in kon schieten.

Dit eerste doelpunt was voor VV Staphorst het teken om de versnelling in een iets hogere stand te zetten, het nam meer en meer de regie over van SC Genemuiden en was allerminst van plan om SC Genemuiden een gemakkelijke middag te bezorgen. De gelijkmaker liet dan ook niet zolang op zich wachten ook al viel deze uit het niets, de bal kwam terecht bij Heine Uuldriks en met een slim hakballetje gaf hij iedereen het nakijken. SC Genemuiden leek door deze treffer wat van slag, het kon even zijn draai niet vinden en zorgde ervoor dat VV Staphorst meer grip op de wedstrijd kon krijgen. Voor rust ging het dan ook nog mis want opnieuw lukte het SC Genemuiden niet om de bal weg te krijgen, Martijn Brakke stond in ieder geval scherp en bezorgde bij het verstrijken van de eerste helft VV Staphorst de 1-2 voorsprong.

SC Genemuiden wist wat het te doen stond in het 2e bedrijf van de wedstrijd, de druk op VV Staphorst werd opgevoerd al ging dit wel gepaard met enig risico. De 1-3 van Ewald Koster die VV Staphorst op het scorebord deponeerde was dan ook een flinke streep door de rekening, opnieuw lukte het niet om de bal weg te krijgen en een zekere nederlaag leek dan ook in het verschiet. Maar met nog een half uur te spelen lukte het SC Genemuiden om toch nog de rug te rechten, nadat eerst Arjen Hagenauw in de 70e minuut voor de aansluitingstreffer had gezorgd en Omar Kavak de lat toucheerde was het Erik Rotman die tien minuten voor tijd met een schitterende vrije trap voor de gelijkmaker zorgde.

In de tijd die nog restte kregen beide teams nog wel de mogelijkheid om de volle winst over de streep te trekken, maar bij beide teams ontbrak de scherpte in de slotfase. De 3-3 eindstand bleef dan ook gehandhaafd, een stand die het beste paste bij het beeld van de wedstrijd.

Fotoverslag SC Genemuiden - VV Staphorst
Audio en videobeelden RTV Oost

SC Genemuiden – VV Staphorst 3-3 (1-2).

Scoreverloop:
31. Joran Pot 1-0,  39. Hein Uuldriks 1-1, 42. Martijn Brakke 1-2, 60. Ewald Koster 1-3, 70. Arjen Hagenauw 2-3, 80. Erik Rotman 3-3.

Scheidsrechter: Dhr. B. van Rijsbergen
Ass. scheidsrechter: Dhr. L.T. Koning
Ass. scheidsrechter: Dhr. R. Jansen

Toeschouwers: 1500
 
Gele kaart: 89. Jacco Riemens (SC Genemuiden).

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes, Jacco Riemens, Joran Pot, Anne van der Kolk, Arjen Hagenauw, Omar Kavak.
Opstelling VV Staphorst: René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Rémon Kroes, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Heine Uuldriks 78. Derrick Timmerman), Mark Schra.

Zaterdag 20 januari 2018
Competitiewedstrijd
HZVV - SC Genemuiden
Aanvang 15:00 uur

 
 
 
Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 3, Hoogeveen


Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S.C. Brondijk