logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden 3

Leider: Harwin van Wijnen 06-12672806 @-adres
Leider: Rik Eenkhoorn 06-46802961 @-adres

fotoChouffies in Dying Secconds naar overwinning!
Hatseflats! Zelden is een overwinning zo mooi als hij in de dying secconds van de match valt. En zo was het afgelopen zaterdag ook weer bal in de La Chouffe topklasse. Plek van handelen was wederom Camp Weteros waar het nieuwe La Chouffe veld er weer optimaal bij lag. De TC had deze week wederom voldoende keuze, maar moest het wel doen zonder Krystiano (prive omstandigheden) en Erreman van Pietien (licht geblesseerd). De bank werd warm gehouden door Good Old Wiljan Kattenberg, Wycher Naberman en Viktorrossi. De kabouters binnen de lijnen, en later ook de wissels maakten er een waar spektakelstuk van…
 
Sportclub begon fel aan de wedstrijd, dit resulteerde al snel in een aantal kleine kansjes, maar ook de gasten uit Emmeloord, Flevo Boys 3 speelden nog leuk mee. Het was ook wachten op een doelpunt die aan beide kanten kon vallen, en na 20 minuten namen de Polderbewoners de voorsprong dan ook. Maar zoals gememoreerd, beide ploegen kregen kansen en het was ook niet lang wachten of ook Geallemuun stond op het scorebord. Het was Sander Bollinho die een vrije bal niet aangeraakt zag worden en deze binnen viel. 1-1, volkomen verdient. Luttele minuten later kregen de kabouters de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, echter Thomassi (hij kan schijnbaar ook missen) zag zijn inzet bij een strafschop gegeven wegens hands gestopt worden door de doelman. De rust werd dus bereikt met een 1-1 tussenstand.
 
De TC besloot in de rust om 2 maal te wisselen, de hardwerkende Visscheros en Hoekman werden vervangen door Wycheros en Victorrossie, en dat bracht de ploeg iets meer dynamiek op het middenveld. Het tempo werd opgevoerd en men vuurde een reeks van aanvallen richting het doel van de Flevo Boys. Echter er zat nog geen doelrijpe kans tussen, en ook aan de andere kant kregen de gasten kleine kansen. Echter constant kordaat optreden van Erdsieckidee en zijn laatste linie voorkwamen dat de gasten wederom op voorsprong kwamen. Dickie Rick en van Wijnos roken bloed, en besloten een half uur voor tijd vol op de aanval te gaan, en Kattenberg als extra spits voor in de linie er bij te gooien. Toch waren het de Flevo Boys wie wederom op voorsprong kwamen, en dat in de 85e minuut. Het was meteen het laatste wapenfeit van de Rood/Witten want de Chouffies begrepen dat dit het sein was om alles op alles te zetten. Een minuut later was het dan ook alweer gelijk, een hoekschop van Bollinho werd door Thomassie ingekopt en tot gelijkmaker geproduceerd. 2-2, een tussenstand waar Flevo Boys het meest tevreden mee waren, maar de kabouters niet. In de laatste secondes van de wedstrijd was daar dan ook het moment waar heel Camp Weteros op gewacht had, voorzet, keeper komt niet, en wederom Thomassie zette zijn hoofd tegen het leder, wat vervolgens het netje kuste. De overwinning was een feit, want de goed leidende scheidsrechter Fokkens besloot voor het laast te fluiten en zo konden de kabouters zich in het feestgedruis storten.
 
Het was alweer de tweede wedstrijd op het gloed nieuwe kunstmatje van Camp Weteros, en ook de tweede overwinning alweer. Volgende week spelen de Chouffies een uitwedstrijd bij het over het algemeen stugge DZOH, en zal men wederom alle zeilen bij moeten zetten om met de drie punten aan de haal te gaan. Een week later spelen de Chouffies weer thuis, dan wel tegen oude bekende HZVV 3. We spelen dan weer op ons eigen Camp Weteros, u bent dan uiteraard van harte welkom. Maar eerst volgende week de punten binnen halen. 
Chouffies openen nieuwe grave yard met overwinning!
Jaja het is alweer enige tijd rustig in plopsaland. Na het bruisende kampioensfeest moest menig kabouter bijkomen, en men gebruikte daar dan ook de vakantie voor. Voor de TC werd het overigens helemaal geen rustige zomer, Kersqoinge, Jan Matterazzi en Wouter da Keulos hadden namelijk besloten een punt achter hun actieve La Chouffe carierre en zich aan te sluiten bij de steunende Chouffies (lees basisklanten in de 3e helft). Vanuit de TC had de Red Garnaal zelf besloten om de scepter door te geven aan Dickie Rick en van Wijnos. De twee slaagden er wel in om een aantal niewe Chouffies toe te voegen aan de selectie, namelijk Sjaak Buitink (Go Ahead Kampen), Krystian Scwarz (KHC Kampen), Maarten Visscher (Sportclub A1), Jacco Eenkhoorn (Sportclub A1) en Karlo Heutink (Sportclub 1). Op de valreep werd ook nog Sander Boll terug gehaald, en zo kunnen de Chouffies aan het seizoen beginnen met 17 selectie spelers. 

De bekerwedstrijdjes werden door de Chouffies traditioneel gebruikt om weer een beetje ritme op te bouwen richting de La Chouffe topklasse, Een nederlaag tegen Olympia 2 en winstpartijen tegen Noordscheschut 4 en VHK 2 waren niet genoeg voor een plekje in de volgende ronde, dus de Chouffies houden weer een aantal voetbalvrije zaterdagen over waar er met kabouter kwebbel weer eens ouderwets gewinkeld kan worden.

Voordat we terecht komen bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag, even een korte terugblik op een week eerder, toen de La Chouffe topklasse begon met een uitwedstrijd naar het verre Burgum. Degradant uit de hoofdklasse BCV moest worden bestreden, en aangezien het nogal een verre uitwedstrijd betrof was het weer ouderwets schrapen naar volk door de TC. Er werd echter toch met 13 man afgereisd, en helaas keerde men terug met een 5-3 verlies. De chouffies hadden dus heel wat recht te zetten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, en als klap op de vuurpijl mocht men ook nog de nieuwe Grave Yard van Camp Weteros openen. De Chouffies spelen dit seizoen de thuiswedstrijden op een compleet nieuwe mat, en wat is het mooier dan deze te openen met een welverdiende overwinning! Leeuwarder Zwaluwen 2 was de tegenstander op een snikheet Camp Weteros, en de gasten uit Friesland lieten direct zien dat Sportclub de punten niet cadeau zou krijgen. Echter de verdediging van de Chouffies stond als een huis, en er werden ook amper kansen weg gegeven. Sportclub daarin tegen kreeg wel een aantal kansen, maar het geluk was nog niet aan sportclub zijde. Het duurde tot de 80e minuut voordat er gejuicht kon worden, het was Thomassi die binnen werkte op aangeven van Bollinho. De voorsprong kwam niet meer in gevaar, want de defensie onder leiding van JW Hoekman en Bert ‘de Tank’ de Leeuw gaf geen centimeter ruimte meer weg.

En zo werd de eerste driepunter van het nieuwe seizoen over de streep getrokken, en konden de Chouffies een grote fles La Chouffe los trekken en er één nemen op de overwinning. Volgende week spelen de Chouffies wederom een thuis match, op Camp Weteros komt Flevo Boys 3 op bezoek. Uiteraard bent u van harte welkom om deze clash te aanschouwen, er word om half 1 afgetrapt. Tot dan!


Dinsdag 27 juni 2017
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - v.v. Nunspeet
 
 
Sportpark "de Wetering"
Genemuiden

Aanvang 20.00 uur

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: Bert Esselbrugge
Ass. Scheidsrechter: Jan Peter Kremer

 
Familiedagen SC Genemuiden