sponsor
sponsor
SC Genemuiden in slotfase onderuit tegen Rijnsburgse Boys 2-1
  Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
  Waar een puntendeling meer op zijn plaats was geweest, was het Genemuiden die aan het eind van de wedstrijd met lege handen stond. Ondanks de vele blessure perikels die het team van trainer Richard Karrenbelt op dit moment treffen, lieten de vervangers zien dat ook zij het niveau van de topklasse goed aankunnen. Het was Rijnsburgse Boys die voortvarend van start ging, vanaf de aftrap was duidelijk dat de doelstelling was om de drie punten in eigen huis te houden. Dit resulteerde in de 4e minuut in de eerste treffer voor de thuisploeg, na een voorzet vanaf links was het Jos van Beuningen die de bal achter Flier werkte en 1-0 noteerde. Rijnsburgse Boys bleef ook na de eerste treffer aandringen en Genemuiden kon in het begin van de wedstrijd hier weinig tegen over stellen. En of dit nog niet genoeg was, moest Anne van der Kolk na een overtreding op hem in de 12e minuut met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger werd Tijmen Brouwer, die na een lange afwezigheid door een blessure weer was toegevoegd aan de selectie. Deze wissel had tot gevolg dat er binnen het veld een aantal omzettingen plaats vonden, omzettingen die voor Genemuiden niet verkeerd uitpakten. Genemuiden kreeg meer grip op de wedstrijd en creëerde een aantal goede kansen, in de 17e minuut was het dan ook raak. Siebren Visscher werd binnen de zestien meter bediend door een voorzet van Jacco Riemens, Visscher toucheerde de bal en liet doelman Tim Orlowski kansloos. Gedurende het restant van de eerste helft deelden beide teams speldenprikken uit naar beide kanten toe, resultaat in vorm van doelpunten leverde dit echter niet op. Wel leverde de eerste helft nog een gele kaart op voor Patrick Lip van Genemuiden en Jos van Beuningen van Rijnsburgse Boys.

De tweede helft was het wederom Rijnsburgse Boys die fel van start gingen, men koos vol voor de aanval om zo snel mogelijk een voorsprong te forceren. Echter zonder resultaat, Brouwer stond te verdedigen als vanouds en samen met Netjes en van den Berg viel er weinig rendement te behalen voor Rijnsburgse Boys. Genemuiden kreeg zelfs de mogelijkheid om kansen te creëren, vooral Nick Bakker was in de counter soms dicht bij een treffer, de beste kans spatte echter uiteen op de paal. De dadendrang van Bakker koste Jos van Beuningen zijn 2e gele kaart na onreglementair ingrijpen op voornoemde speler. Met nog een kleine tien minuten te spelen leek het er op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar zoals zo vaak zat ook nu het venijn in de staart. Het was Kevin Winter die in de 88e minuut doelman Flier verschalkte en ondanks de protesten van Genemuiden zijde naar vermeend hinderen van de doelman, was het kwaad geschiedt, de laatste paar minuten die resten waren niet voldoende om nog langszij te komen. De punten bleven in Rijnsburg en ondanks het goede spel en inzet bleef Genemuiden met lege handen achter.

Volgende week mag Sportclub op bezoek bij Flevo Boys, een tegenstander die Genemuiden goed kent. Wellicht valt de uitslag nu wel positief uit voor Groen-Wit.

Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden 2-1 (1-1).

Scoreverloop: 4. Bart freke 1-0, 18. Siebren Visscher 1-1, 88. Kevin Winter 2-1.

Scheidsrechter: Richard van de Rest

Toeschouwers: 1400

Gele kaart: 29. Jos van Beuningen, 85. Bart Freke (Rijnsburgse Boys), 25. Patrick Lip, 89. Albert Flier (SC Genemuiden).

Rode Kaart: 83. Jos van Beuningen (2x geel)(Rijnsburgse Boys).

Opstelling Rijnsburgse Boys: Tim Orlowski, Dennis de Groot, Bennie van Noord, Jos van Beuningen, Peter Freke, Kevin Winter, Raymond Kolder, Martijn Gootjes (89. Mustafa Celen), Jeffrey Winter, Joost Kuhlmann.

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Freek van den Berg, Berry Halfwerk, Erik Rotman, Robert Boes, Anne van der Kolk (12. Tijmen Brouwer), Patrick Lip, Nick Bakker, Jacco Riemens (84. Sijmen Jansen), Siebren Visscher.