logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Pupillenvoetbal t/m 9 jaar
Robert Boes

De KNVB introduceert in het volgende seizoen 2017-2018 een aantal nieuwe speelvormen voor het pupillenvoetbal t/m 9 jaar.

Vanaf het seizoen 2017/’18 spelen pupillen Onder 8 en Onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7-tegen-7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit volgens de KNVB beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Ingooien wordt in dribbelen en scheidsrechters worden spelbegeleiders die het spel voor kinderen in goede banen leiden.
Op onderdelen deelt SC Genemuiden de visie van de KNVB om te komen tot gewijzigde wedstrijdvormen voor het pupillen voetbal, echter wijkt deze op een aantal punten af van de voorgenomen veranderingen.

Onder 6
Als club zijn wij geen voorstander voor het spelen van twee tegen twee. Kinderen  
van deze leeftijd moeten vooral ‘kennis maken’ met de bal en heel veel spelplezier hebben. Derhalve blijven wij voor deze leeftijdscategorie vasthouden aan het reeds bestaande kaboutervoetbal.
 
Onder 7
Invoeren van wedstrijdvorm 4 tegen 4 ondersteunen we van harte maar zullen dat in een eigen competitie blijven vormgeven, zoals we deze nu ook kennen (RABO League). We willen graag dat deze kinderen wekelijks thuis kunnen spelen onder het oog van ouders en familie
 
Onder 8 & Onder 9
Voor deze leeftijdsgroep delen wij de genoemde uitgangspunten en geadviseerde opzet van de KNVB grotendeels maar zien wel een aantal praktische bezwaren. In het bijgesloten overzicht de grootste veranderingen voor deze nieuwe wedstrijdvormen.
 
Onder 10, 11 & 12
De voorgenomen veranderingen voor deze leeftijdscategorieën zijn vooralsnog een jaar uitgesteld. Vanuit SC Genemuiden hopen wij dat de KNVB nog eens kritisch naar de voorgenomen plannen voor deze leeftijdscategorieën zal kijken. Vooral in de overgang van een pupillenveld naar een volledig veld wordt nu door de KNVB gekozen voor het spelen op een half veld voor de leeftijdscategorie Onder 12 (waar er nu op een heel veld gespeeld wordt). SC Genemuiden is een groot voorstander om voor deze leeftijdscategorie de wedstrijdvorm 9 tegen 9 in te voeren waarbij gespeeld wordt van 16 tot 16.     
 
Mochten er vragen zijn over de veranderingen in het pupillenvoetbal, dan vernemen wij dit graag via: 

jeugd@sc-genemuiden.nl
 
Namens de TCJ
 
Bijlage infographic KNVB  & Memo TCJ SC Genemuiden


zaterdag 11 augustus 2018
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - Spcl. Silvolde
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportclub Genemuiden
Sportlaan 2/B,
8281 CM Genemuiden


Aanmelden nieuw lid