logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden wint 1e oefenduel in aanloop seizoen 2017-2018 met 3-0.
SC Genemuiden - HZVV
Sijmon Eenkhoorn terug op het oude nest nam de 3e treffer voor zijn rekening. (Archief foto).
De kop is er af, na een voorbereiding van twee weken speelde SC Genemuiden op de velden van sportpark "de Wetering" zijn eerste oefenwedstrijd tegen HZVV in aanloop naar het seizoen 2017-2018. Deze eerste wedstrijd, volgende week komen Nunspeet en PEC Zwolle nog op bezoek wist Sportclub met een 3-0 overwinning winnend af te sluiten.

In de eerste helft was het al gauw duidelijk dat de spelers nog aan elkaar moesten wennen, de wedstrijd bood weinig spektakel en beide teams konden nog niet echt hun draai vinden op de groene kunstgrasmat. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Frank Kuurman, hij mocht in de 6e minuut vrij op de doelman van HZVV afgaan. Deze stond echter zijn mannetje en redde bekwaam. Een schot van Robert Boes bracht ook al niet de voorsprong, het miste de goede richting en verdween ver naast de goal. In de 38e minuut was het wel raak, na een fraaie aanval en op aangeven van Arjen Hagenauw was het Jacco Riemens die de 1-0 wist binnen te tikken. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft stond er zoals te verwachten een bijna compleet ander team binnen de lijnen, ook voor hen was het aftasten en zoeken naar de de mogelijkheden welke hun geboden werden. Toch was de eerste kans opnieuw voor Sportclub,  de terug gekeerde Sijmon Eenkhoorn haalde verwoestend uit maar vond de doelman van HZVV op zijn weg. Nieuwkomer Roelof de Jong gaf in ieder geval zijn visite kaartje af, vanaf de middenlijn zette hij zijn voet onder de bal en gaf hij de doelman van HZVV het nakijken. Door deze treffer leek de ban gebroken, want een kleine twee minuten was het opnieuw raak. Voorafgaand aan een counter, lobt Sijmon Eenkhoorn de 3-0 binnen en lijkt de wedstrijd gespeeld. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Nick Buitink, zijn schot was echter te simpel voor de doelman. Sportclub wint het eerste duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, a.s. dinsdag wacht opnieuw thuis v.v. Nunspeet. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.

SC Genemuiden - HZVV 3-0 (1-0).

Scheidrechter(s): 
S. Alberts, J.W. Roesink, J.P. Kremer.

Scoreverloop: 38. Jacco Riemens 1-0, 66. Roelof de Jong 2-0, 68. Sijmon Eenkhoorn.

Toeschouwers: 150 

Opstelling SC Genemuiden 1e helft: 
Albert Flier, Matthias Breman, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes, Anne van der Kolk, Arjen Hagenau, Frank Kuurman, Joran Pot, Jacco Riemens.
Opstelling SC Genemuiden 2e helft: Robert Riezebos, Rick Doorn, Frank Jansen, William Jansen, Nick Buitink, Sijmen  Eenkhoorn, Ramon Beens (63. Roelof de Jong), Dirk Muis, Joran Pot, Matthias Breman, Rik van Dalfsen.

zaterdag 11 augustus 2018
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - Spcl. Silvolde
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportclub Genemuiden
Sportlaan 2/B,
8281 CM Genemuiden


Aanmelden nieuw lid