logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Positief coachen belangrijk speerpunt bij Sportclub
Positief coachen blijft belangrijk speerpunt bij Sportclub Genemuiden
Sportclub Genemuiden hecht veel waarde aan 'Positief Coachen'. Dat bleek afgelopen seizoen al en werd ook duidelijk tijdens de kick off van het nieuwe seizoen voor ouders, leiders en trainers van Sportclub Genemuiden afgelopen vrijdagavond. Met De Ruud van Nistelrooy Foundation als introductie werd een bijpassend startschot gevonden. Vijf verschillende workshops vulden het geheel prima aan.

Deze week ging het over de tong in Genemuiden. Ruud van Nistelrooy komt naar Sportclub. Dit feest ging uiteindelijk niet door. De circa vijftig aanwezigen moesten het doen met een videoboodschap van de trefzekere spits van vroegere tijden. Helaas was de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Van Nistelrooy leek de boodschap te hebben ingesproken na een late avond in het altijd gezellige Brabant. Gijs Visser van de Ruud van Nistelrooy Foundation haakte daar gevat op in. "Die boodschap heeft Ruud vast 's morgens opgenomen. Maar hij is oprecht blij dat Sportclub Genemuiden openstaat voor een positieve manier van coachen.”

De Ruud van Nistelrooy Foundation heeft het credo dat ieder kind talent heeft. De foundation heeft als doelstelling om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren dat ze vaak meer kunnen dan ze denken. Trainers zijn daarbij zeer belangrijk. Daarom is de overeenkomst met de KNVB zeer belangrijk. "De KNVB en de Ruud van Nistelrooy Foundation zijn overeengekomen dat tweehonderd trainers hun opleiding genieten via de opvatting van de Ruud van Nistelrooy Foundation", zei Visser niet zonder trots.

De foundation van Ruud van Nistelrooy heeft een positieve benadering van jeugdige voetballers hoog in het vaandel staan. En dat sluit perfect aan bij het project ‘Positief Coachen’ van Sportclub Genemuiden. Visser had lovende woorden over Sportclub Genemuiden. “Ik ben positief verrast dat Sportclub Genemuiden “Positief Coachen heeft omarmd. Veel verenigingen zijn daar niet zo mee bezig.” Sportclub Genemuiden-voorzitter Berend van Lente verklaarde trots te zijn op het project ‘Positief Coachen’. “Het is ontzettend belangrijk. Kinderen moeten zich op het sportpark veilig voelen.”

Daarna waren er voor de aanwezigen vijf aantrekkelijke workshops over ‘Positief Coachen’, nieuwe speelvorm voor de jeugd, zes tegen zes, EHBO in de sport, jeugdopleiding PSV en Loop en Coördinatietrainer bij Sportclub Genemuiden.

Sportclub Genemuiden kijkt terug op een geslaagde avond, waarin het onderwerp ‘Positief Coachen’ opnieuw in de belangstelling stond. “ Volgens Joukje van Dalfzen, voorzitter van de Commissie Positief Coachen bij Sportclub Genemuiden heeft het bezoek van de Ruud van Nistelrooy Foundation positief uitgepakt. “Ze hebben ons tips gegeven en er zijn vervolgafspraken gemaakt met betrekking tot wat we voor elkaar kunnen betekenen. Er is zeker de intentie om met elkaar verder te gaan.”

Van groot belang is hoe Sportclub Genemuiden trainers en leiders handvaten kunnen bieden op het gebied van veiligheid en het vertrouwen geven aan spelers. In het proces van ‘Positief Coachen’ staat al valt alles met trainers/leiders en andere betrokken volwassenen. “We zijn er druk mee bezig hoe het nog beter kan. Daarbij hoort ook zelfreflectie. Dat staat nu nog in de kinderschoenen, maar we hebben een pedagogisch plan voor trainers en spelers met speerpunten,handvaten en zelfreflectie in vraagvorm in de kast liggen.” Volgens Van Dalfzen is het project ‘Positief Coachen’ een zaak van lange adem. “We zijn nu aan het tweede seizoen begonnen. Of we al gunstige effecten zien? Daar is het nu nog te kort voor. Dit project kost tijd. Verandering van gedrag en bewustzijn neemt nu eenmaal wat tijd in beslag. We hebben veel positieve reacties gekregen, maar nu moet de gedragsverandering nog op gang komen. Dat komt wel, daar ben ik van overtuigd. Dat kan niet anders.”

Fotoverslag
Videoverslag

Tekst Gerard Meijeringh
Foto's Helmich Lubberts


Zaterdag 3 maart 2018
Oefenwedstrijd
Stedoco - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "Stedoco".
Groeneweg 59, 
4223 MG Hoornaar