logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Net niet!
Gulden Gids verkiezing 2017-2018
Dit jaar een verdiendstelijke 2e plek bij de Gulden Gids verkiezing 2017-2018
Net als in het afgelopen seizoen bestond er ook deze jaargang weer de mogelijkheid voor SC Genemuiden om de presentatiegids in te sturen, een deskundige jury zou deze dan beoordelen.

Deze verkiezing die al een aantal jaren wordt uitgeschreven door de BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen), wil op deze manier  de clubs die de moeite nemen om de gids in testuren nog eens extra in het zonnetje zetten. De BAV onderschrijft dat het tot stand komen van een representatieve gids niet iets is wat maar zo even gedaan wordt, vele uren steken redacties in het tot stand komen ervan en op deze manier krijgen de personen nog net even dat beetje extra aandacht wat ze verdienen.

Net niet! Kort maar krachtig, na in de achterliggende jaren de Award twee keer te hebben gewonnen was het oordeel van de jury dat FC Klazienaveen deze jaargang met de hoofdprijs naar huis mocht gaan. Tweede worden is nooit leuk, maar toch geeft ook deze tweede prijs veel voldoening om ook volgend jaar er weer vol voor te gaan. De reacties die wij hebben mogen ontvangen na het uitkomen van de gids waren zeer positief te noemen, verbeterpunten zijn er altijd wel en opmerkingen en ideeën zijn meer dan welkom.

Met vriendelijke groet, redactie presentatiegids 2017-2018
 

Jury rapport Gulden Gids verkiezing 2017-2018

Het gaat om details.

Zo’n kleine dertig voetbalclubs namen de moeite om mee te dingen naar de Gulden Gids Award voor dit seizoen. Zonder uitzondering was de kwaliteit prima. Geen enkele gids scoorde onder de maat, integendeel, er was zoveel kwaliteit dat de jury moest besluiten om 2x een 3e prijs uit te reiken. De gidsen worden beoordeeld op criteria als vormgeving, kleurgebruik, pagina-opmaak, gebruik en positie van advertentiepagina’s, komt de hele club wel aan bod, is het een gids die je met trots op tafel legt, en er kunnen voor een (of een aantal) zaken, zoals speciale onderwerpen, originaliteit etc. bonuspunten worden verdiend.

De nummers 3.

WZC uit Wapenveld maakt viel vorig jaar in de prijzen en dat is nu weer het geval. Ook nu voldoet de gids ruimschoots aan alle gestelde criteria. Wederom een voortreffelijk blad. De samenstellens hebben vorig jaar om kritiek/verbeterpunten gevraagd, en je kunt zien dat men dit heeft opgepakt. Het breed uitgemeten onderwerp ‘duurzaamheid’, de kwalitatief verbeterde fotografie en het mooie historisch overzicht, en dit allen zeer fraai vormgegeven, levert ook nu weer een derde plaats op.

Nog een nummer 3.

Het opvallendste aan de gids van de FC Rijnvogels is het zeer consequente gebruik van kleur en pagina opmaak in de gids. Een gids in balans, die een inkijkje geeft in de hele club. Met als extra’s de weergave van de familiedag, het sociaal maatschappelijk thema van de samenwerking met de stichting Juul, die meehelpt in het gevecht tegen kinderkanker. Daarvoor bonuspunten, maar zeker ook voor de pagina over de normen en waarden commissie. Een blad dat je met gepaste trots op tafel legt en aan anderen doorgeeft.

De nummer 2.

Het had zomaar gekund dat de S.C. Genemuiden wederom de eerste plaats in de wacht had gesleept. De gids van dit seizoen, is kwalitatief zeker zo goed als die van vorig jaar. Alles klopt. Fotografie, opmaak, kleurgebruik, ja alles sluit op elkaar aan. En dan het extraatje. Een echt origineel Gaellemuniger ganzenbord, inclusief pionnen en dobbelstenen (uiteraard in groen en wit), volledig in voetbaltermen, is een zeer originele toegift. En niet te vergeten de app, die gepresenteerd werd, het artikel en het artikel tegen pesten. Het had inderdaad zomaar gekund. En toch bleef het dit keer bij de tweede plaats. Vandaar dat we al zeiden, het ging om details.

De nummer 1.

De uitschieter aan de bovenkant. Zo op het eerste gezicht een geheel andere gids dan alle andere. Allereerst moet gezegd dat de gids aan alle criteria voldoet. De voorpagina wekt hoge verwachtingen met haar mooie opdruk in goud, de prachtige foto, die samenwerking weergeeft, en de beperking van tekst. Vaak kom je dan verderop in zo´n gids tegen dat het vervlakt. Maar nee. Dit keer niet. In alles is te zien dat deze fusieclub in haar eerste formele bestaansjaar als FC Klazienaveen, er alles aan gedaan heeft om een goede eerste indruk te maken, en daar is men met lof voor geslaagd. Zeer consequent kleurgebruik, opmaak, fotografie - met hulde voor de mooie elftalfoto´s-, maar ook voor de mooie pose van alle commissies. Je kunt zien dat zowel in aanloop naar de fusie, als in de presentatie aan de buitenwacht een goede communicatiestrategie is gevolgd. Er is maar één keer de mogelijkheid om een eerste indruk te vestigen en met de verschijning van deze gids is men daar zeer in geslaagd.

In één woord: PRACHTIG! FC Klazienaveen is een terechte winnaar.

De historie van de Gulden Gids Award van af het begin:

2004 Quick Boys
2005 BVV Barendrecht
2006 VV DOVO
2007 SC Genemuiden
2008 SV Urk
2009 Zuidvogels
2010 VSCO '61
2011 Excelsior '31
2012 Sparta Nijkerk
2013 DTS Ede
2014 SV Spakenburg
2015 VSCO '61 (2e keer)
2016 V.V. Den Ham
2017 S.C. Genemuiden (2e keer)
2018 FC Klazienaveen


zaterdag 11 augustus 2018
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - Spcl. Silvolde
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportclub Genemuiden
Sportlaan 2/B,
8281 CM Genemuiden


Aanmelden nieuw lid