logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
1-4 Nederlaag Sportclub tegen PEC
Sportclub Genemuiden houdt schade beperkt tegen PEC Zwolle: 1-4
Jan Hooiveld (l) vecht namens Sportclub een duel uit met Kenneth Paal (r) van PEC Zwolle.
Sportclub Genemuiden heeft dinsdagavond met 1-4 verloren van PEC Zwolle. "Het was een typische voorbereidingswedstrijd. Conditioneel zijn we nog lang niet fit en PEC trouwens ook niet. Maar we hebben wel een prima wedstrijd gehad. En conditioneel hebben we zo redelijk wat kunnen doen", verklaarde Sportclub-trainer Jan van Raalte na afloop.

Het gevaar voor Jan van Raalte kwam dinsdagavond niet van de spelers van PEC Zwolle. Nee, het was de materiaalman van PEC Zwolle die de hoofdtrainer van Sportclub Genemuiden schrik aanjoeg. Toen Van Raalte voor de wedstrijd aankwam op Sportpark De Wetering kwam hij met zijn auto in botsing met het voertuig van de materiaalman van PEC Zwolle. "Hij zat achterop mijn bumper", aldus Van Raalte.

De hoofdtrainer van Sportclub Genemuiden kwam met de schrik vrij en kon gewoon op de bank plaatsnemen. Hij zag Sportclub Genemuiden met 1-4 verliezen. "We hadden in de eerste helft moeite met de doorbewegende mensen van PEC. Later kregen we meer grip. In de tweede helft hadden we te weinig power. Dit soort wedstrijden zijn leuk voor de mensen en het is voor de spelers een conditionele prikkel", aldus Van Raalte.

PEC Zwolle, dat aantrad zonder belangrijke krachten als Diederik Boer, Ryan Thomas, Dirk Marcellis en Younes Madli kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Sportclub Genemuiden was nog niet wakker en met een mooie aanval profiteerde de eredivisionist. Zian Flemming was de doelpuntenmaker. Tien minuten later voorkwam de nieuwe Sportclub-keeper Eser Elmali een tweede treffer van Flemming.

In de 27ste minuut kwam Sportclub Genemuiden verrassend langszij via een schitterende vrije trap van Omar Kavak. Vlak voor rust was Kavak weer gevaarlijk. Zijn schot werd gered door PEC-keeper Mickey van der Hart. Daarvoor had PEC de paal geraakt. In de 44ste minuut gaf Sportclub Genemuiden even teveel ruimte weg. Flemmings profiteerde.

In de tweede helft scoorde PEC nog twee keer. In de 62ste minuut schoot Darryl Lachman raak in de linkerhoek. In de 81ste minuut kwam daar de 1-4 overheen. Mike van Duinen leek buitenspel te lopen, maar mocht door. Vervolgens ging hij alleen op keeper Robert Riezebos, die de tweede helft het Sportclub-doel verdedigde. Riezebos maakte een overtreding en de bal ging op de stip. Van Duinen benutte de strafschop en scoorde zo zijn eerste treffer voor PEC Zwolle. Met 1-4 kwam Sportclub Genemuiden goed weg, al vloog een schot van Kavak net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant liet PEC verschillende grote kansen onbenut.

Het maakte allemaal niet veel uit. Sportclub Genemuiden is weer begonnen. Na het afgelopen seizoen heeft trainer Jan van Raalte echter weinig rust gehad. Dat had alles te maken met het plotselinge wegvallen van Frank Jansen en Jacco Riemens. "Toen hebben we veel overleg gehad", aldus Van Raalte. Zoals bekend besloot Riemens om te stoppen met voetballen. Jansen koos voor een verrassende overstap naar DOS Kampen. 

De volgende tegenstander is ONS Sneek thuis, aanvang wedstrijd 16.30 uur.

Verslag: Gerard Meijeringh

Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV

Fotoverslag SC Genemuiden - PEC Zwolle
         


Competitiewedstrijd
Zaterdag 23 maart 2019
Aanvang 14:30 uur
SC Genemuiden - Flevo Boys

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. F. E. ter Brake
Ass. Scheidsrechter: Mevr. J.N.M. Bakker
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. Teders


Sportpark De Wetering
Sportlaan 2b
8281 CM  Genemuiden 
KLIK OP DE BUTTON OM TE STEMMEN

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden