logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
De Energie van Sportclub Genemuiden!
De Energie van Sportclub Genemuiden!
Het huidige hoofdbestuur van Sportclub Genemuiden
Als bewoners van onze mooie aarde worden we momenteel dagelijks geconfronteerd met het onderwerp Energie. We moeten omschakelen naar duurzame energiebronnen welke door zon, wind en de aarde zelf opgewekt worden. De ontwikkelingen op dit gebied gaan zo snel dat het bijna niet te voorspellen is hoe de volgende generatie zal wonen, werken of zich zal verplaatsen. Om deze transitie naar duurzame Energie te bereiken zijn er maatregelen nodig waar we in eerste instantie wellicht wat vreemd tegen aankijken of waarbij we ons afvragen of we niet doorslaan. Toch zijn we het erover eens dat er wat moet gebeuren om ook in de toekomst gebruik te kunnen blijven maken van Energie.
 
Energie die wij als Sportclub Genemuiden ook nodig hebben. Met het plaatsen van zonnepanelen, de renovatie van de kleedkamers op het hoofdveld en plannen voor het duurzaam renoveren van de accommodatie, toont Sportclub Genemuiden haar wil om bij te dragen aan deze uitdaging op het gebied van Energie.
Dit zijn echter allemaal aanpassingen die forse financiële investeringen met zich meebrengen. Noodzakelijk dus, maar als leden van Sportclub Genemuiden zullen wij hierdoor nu niet direct een andere beleving krijgen bij onze club. Om dit te bereiken hebben we echter ook Energie nodig.
 
Laat dit nu een Energie zijn waar wij allemaal, als leden, voldoende over beschikken en wat ook nog eens helemaal niets kost.  Sterker nog, het geven van deze Energie levert direct wat op. Over rendement gesproken! 
Kijk maar eens naar alle leden die op vrijwillige basis een (groot) deel van hun energie beschikbaar stellen voor de club. Samen zorgen zij er voor dat Sportclub Genemuiden al bijna 90 jaar een stabiele vereniging is. Een vereniging, die zich meer en meer in de breedte ontwikkelt en streeft naar een sociaal veilige omgeving en een sportieve ontwikkeling/uitdaging voor al haar voetballende leden.    
 
Het kan niet anders dan dat deze Energie die door veel leden in de club wordt gestoken, omgezet wordt in een positieve Energie. Het is immers gewoon leuk om als lid actief deel uit te maken van deze prachtige club. Hoe mooi zou het zijn als deze Energie tot gevolg heeft dat nog meer leden ook deze positieve Energie willen ervaren en ook hun bijdrage willen leveren?
Hoe meer Energie we bij elkaar brengen, hoe krachtiger het effect hiervan zal zijn. Graag verwelkomen wij als club de Energie die ú hiervoor kunt leveren!
 
Waar deze positieve Energie allemaal toe kan leiden, is het afgelopen seizoen weer veelvuldig zichtbaar geweest op Sportpark De Wetering.  Het damesvoetbal heeft zicht nog verder ontwikkeld en met de successen van de Oranje leeuwinnen kiezen steeds meer meisjes voor het voetballen. Het Rabo Talent Tournament, het senioren Wetering toernooi en de 5e editie van het internationale Edel Grass U14 Talent Tournament zijn allemaal schitterende hoogtepunten van het afgelopen seizoen die ook het komend seizoen weer op de agenda zullen staan.
Daarnaast zullen de reeds ingezette begeleiding- en trainingstrajecten voor de jeugdafdeling nog verder worden uitgebreid.  Over positieve Energie gesproken!
 
Dat sportieve verwachtingen niet altijd uitkomen en dat winst of verlies erg dicht bij elkaar liggen is vorige seizoen voor de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden wel duidelijk geworden. Het is een seizoen geweest waar veel energie is gestoken in zaken die niet altijd direct rendement opleverden.
Toch heeft ook deze energie zijn uitwerking niet gemist en ook komend seizoen zal Sportclub Genemuiden uitkomen in de hoofdklasse B van het zaterdag amateurvoetbal. Naast een nieuwe technische staf onder leiding van René van der Weij, verwelkomen wij dit jaar veel nieuwe spelers bij de eerste selectie. Mooi is het om te constateren dat door de inzet van onze jeugdafdeling er jeugdspelers kunnen aansluiten bij de hoofdmacht.
Met een individuele begeleiding en een juiste afstemming tussen SC Genemuiden 1,
SC Genemuiden 2 en JO19, waarbij belangen van elk elftal gerespecteerd worden, krijgen deze jonge speler de mogelijkheid om zich verder te verder ontwikkelen.      
 
Een ander traject waar afgelopen jaar veel Energie in is gestoken, is de vervanging van het kunstgras op het hoofdveld. Een uitstekende samenwerking tussen de gemeente Zwartewaterland, Edel Grass en Sportclub Genemuiden heeft ertoe geleid dat Sportclub Genemuiden wederom beschikt over een ultramodern kunstgrasveld, welke is samengesteld op basis van de nieuwste technieken.
Het past bij Sportclub Genemuiden dat gelijktijdig met de renovatie van het kunstgras ook direct de landelijk bekende kleedkamers 1 & 2 in het zogenaamde witte huisje met eigen middelen gerenoveerd worden.  Komend seizoen zal een bouwcommissie samengesteld worden die plannen gaat voorbereiden voor de renovatie van de hoofdaccommodatie van Sportclub Genemuiden.
 
Het mag duidelijk zijn dat Sportclub Genemuiden bruist van de Energie. Dat het daarbij in staat is om de benodigde investeringen binnen een strakke begroting nagenoeg zelf te bekostigen, is voor een zeer groot deel de verdienste van Businessclub De Wetering. Door inbreng van positieve Energie van het Businessclubbestuur weten steeds meer regionale en landelijke sponsoren hun weg te vinden naar Sportpark De Wetering. Naast de jaarlijkse evenementen van de Businessclub waarderen de sponsoren het onderlinge contact tussen de bedrijven in het bijzonder. Absoluut hoogtepunt van vorig seizoen was de perfect georganiseerde Culinaire Veiling Avond die een prachtig bedrag heeft opgeleverd voor de renovatie van de hoofdaccommodatie. Het bestuur van Sportclub Genemuiden heeft zelf de zeggenschap over de inkomsten van de Businessclub, zodat deze jaarlijks over de gehele vereniging ingezet kunnen worden.
 
Namens het bestuur van Sportclub Genemuiden willen wij iedereen komend seizoen veel positieve Energie toewensen.Zaterdag 1 augustus 2020
v.v. Kollum - SC Genemuiden
Aanvang 14:30
 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden