logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Corona maatregelen SC Genemuiden
Corona maatregelen SC Genemuiden

Donderdag 2 april 2020 Update Coronavirus

Beste Sportclupper,


We beleven vreemde, onzekere en ook verdrietige tijden. Het coronavirus heeft ons dagelijkse leven (en dus ook bij Sportclub) volledig op z’n kop gezet. Gezondheid en veiligheid staan voorop en ook als club nemen wij hierin onze verantwoordelijkheid. We hopen dat het goed met je en je naasten gaat. Naar aanleiding van de persconferentie die het kabinet dinsdag jl heeft gehouden, willen wij je graag op de hoogte brengen van een aantal nieuwe besluiten die door het kabinet en later de KNVB zijn genomen.

Streep door Amateurvoetbal, geen eindstanden

De KNVB meldde gisteren dat er geen amateurvoetbal meer plaatsvindt dit voetbalseizoen en dat de ranglijsten van de competities komen te vervallen. Er is namelijk besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn (ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld). Dit betekent voor sommige van onze elftallen die op kampioenskoers lagen, op sportief gebied een teleurstelling en voor andere elftallen die wat minder presteerden, een herkansing. Sportclub staat echter volledig achter het besluit van de KNVB, gezondheid gaat boven alles.

Sportpark De Wetering

Het kabinet heeft dinsdag ook laten weten dat alle geldende maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus in ieder geval worden verlengd tot en met 28 april. Door de verlenging van de maatregelen blijft ons sportpark in ieder geval tot en met deze datum gesloten. De mogelijkheid bestaat dat er na 28 april wel weer getraind mag worden. Mocht de situatie het toelaten en het verantwoord zijn om dit te doen, dan zullen de trainingen op een nader te benoemen tijdstip hervat worden. Deze periode zal dan als overbruggingsperiode en voorbereiding op het nieuwe seizoen gelden. Nogmaals, dit is onder voorbehoud. Indien het kabinet besluit om de maatregelen wederom te verlengen, zal dat ook voor alle activiteiten binnen Sportclub gelden.

 Na 28 april

Voetbal speelt een belangrijke (bij)rol in het leven van ons allen, maar veiligheid en gezondheid gaan voor alles. Mocht in Nederland de overheidsmaatregelen worden afgeschaald en we weer veilig kunnen voetballen, dan zullen we bekijken of het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden tot de mogelijkheden behoren.

Heel veel sterkte deze periode. Denk om jezelf en je naasten en volg de RIVM- en andere adviezen goed op.

Samen komen wij deze tijd door en hopelijk zien we elkaar weer snel op onze mooie club.

 Bestuur SC Genemuiden

Dinsdag 24 maart 2020 Update Coronavirus

Beste Sportcluppers,

Gisteren heeft de overheid besloten om geen groepsactiviteiten tot 1 juni toe te staan om zo een verspreiding van het Coronavirus een halt toe te roepen. Dit betreft een aanscherping van de eerder opgelegde beperkingen.

Wij zijn tot nu toe tevreden hoe iedereen gehoor geeft aan de door Sportclub opgelegde verzoeken. Wij benadrukken nogmaals dat dit de te volgen weg is om zo snel mogelijk weer ons normale ritme op te pakken en gezond te blijven.
 
Hierbij geven we nogmaals de belangrijkste verzoeken van de overheid en die van Sportclub weer:
  1. Maak geen gebruik van ons sportpark ->  
    Sportpark de Wetering blijft tot nader order gesloten voor iedereen, in ieder geval tot 6 april.
  2. Houd 1.5 meter afstand van elkaar;
  3. Geen handen geven en zorg voor goede hygiëne
  4. Vorm geen grote groepen;
  5. Blijf de StayAtHomeChallenge oefenen en inzenden.
Ook wij weten dat het enorm lastig is om onze geliefde sport niet uit te kunnen oefenen, maar zijn voorlopig in de greep van het Corona virus.

Dus blijf omkijken naar eigen en elkaars gezondheid en corrigeer elkaar waar nodig.

Hartelijke groet,

Bestuur SC Genemuiden

Zondag 15 maart 2020 Update Coronavirus

In navolging van de nieuwe maatregelen van de regering die zojuist bekend zijn geworden, is het sportpark De Wetering tot nader order gesloten voor iedereen, in ieder geval tot 6 april.

Dit betekent ook dat (commissie)vergaderingen en teamoverleg niet plaats kunnen vinden.

Ook mag er niet meer op de velden van het sportpark gespeeld worden door de jeugd die nu niet naar school hoeft.

Wij vragen ook aan de ouders hun kinderen te wijzen op de verantwoordelijkheid die we allen hierin moeten dragen.

Bestuur Sportclub Genemuiden

Donderdag 12 maart 2020 Update coronavirus

Beste leden, ouders, verzorgers, trainers  en begeleiders van SC Genemuiden 


De komende drie weekenden t/m 1 april zullen er geen wedstrijden in het amateurvoetbal gespeeld worden.

Vanuit de regering & KNVB wordt nu geadviseerd om evenementen met meer dan 100 personen niet door te laten gaan.

Dit betekent dat er sowieso geen trainingen en wedstrijden zullen zijn bij SC Genemuiden  totdat er nieuwe informatie beschikbaar is. 

Ook zal de kantine vanavond en aanstaande zaterdag gesloten zijn. 

Indien er leden mochten zijn met een CORONA geval in de naaste omgeving, graag a.u.b. direct contact opnemen met onze clubarts Arie Wessels, contactpersoon namens de club gedurende het Corona periode: 06 55 34 26 95 

AS maandag volgt er een update met betrekking tot het beleid voor de komende weken.
Bestuur SC Genemuiden  

Het bestuur van SC Genemuiden vraagt alle leden, supporters, sponsoren en andere bezoekers dringend om geen handen meer te schudden met elkaar, ook niet bij aanvang en afsluiting van de wedstrijden en trainingen. Ook vraagt de vereniging om extra hygiënemaatregelen te nemen.

Er is op dit moment geen reden om wedstrijden en trainingen te vermijden of af te gelasten. SC Genemuiden staat in contact met de KNVB dat zich laat adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Vanzelfsprekend houden we alle berichten in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook de trainingen en wedstrijden raken, dan zal SC Genemuiden u dit z.s.m. laten weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM.

Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. De maatregelen zijn:
 
- Was je handen regelmatig met water en zeep
- Hoest en nies in de binnenkant van je elle boog
- Gebruik papieren zakdoekjes
- Neem ook je eigen verantwoordelijkheid, informeer uw kinderen
 
Bestuur Sportclub GenemuidenEerstvolgende Wedstrijd n.t.b.
Dit i.v.m. de coronavirus noodmaatregelen. 

 

Scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 
Assistent-scheidsrechter: 

ZATERDAG 27 JUNI 2020

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden