logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Trainer Van der Weij ziet veel goede dingen in duel tegen GVVV
SC Genemuiden - GVVV Veenendaal
Arend van de Wetering (l) gaat het duel aan met oud Genemuiden speler Philip Ties (r).

Hoofdklasser Sportclub Genemuiden heeft de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met 0-3 verloren van tweededivisionist GVVV. Trainer René van der Weij zag met name in de eerste 25 minuten veel goede dingen van zijn ploeg.

Genemuiden kon in de eerste helft goed mee in een wedstrijd die vanwege de hitte al om 11.30 uur begon en verscheidene drinkpauzes kende. In een op en neer gaande eerste helft waren er kansjes voor Omar Kavak en Jur van Dalfsen en schoot Kay Velda de bal na een mooie cornervariant net naast. De beste kansen waren echter voor de bezoekers uit Veenendaal, die na 37 minuten op 0-1 kwamen. Aanvoerder Tom Oostinjen kopte een voorzet van Corné Davelaar terug waarna Hicham Haouat vanuit een moeilijke hoek binnenprikte. “Ik vind dat we die goal weggeven. Daar moet Martijn (Van der Laan, MdR), gewoon beter verdedigen. Eventueel in combinatie met de keeper”, stelt trainer Van der Weij, die doelman Jannick de Lange gepasseerd zag worden in de korte hoek. “Dat mag niet gebeuren.”

Over het optreden van zijn ploeg is Van der Weij verder wel te spreken. "Bij vlagen heb ik heel goeie dingen gezien. De eerste 25 minuten waren goed. We konden goed meekomen en creëerden redelijk wat mogelijkheden. Geen kansen en dat is net een stukje finetunen, de eindpass." 

Dat GVVV twee klassen hoger speelt werd gaandeweg de partij steeds duidelijker. Genemuiden probeerde het wel, maar kon de bezoekers op een paar kleine mogelijkheden in het begin van de tweede helft na nauwelijks nog verontrustten. “Dan zie je dat ze net wat verder zijn, conditioneel en slimmer, en daar moeten wij van leren', aldus Van der Weij, die vond dat zijn ploeg ook de tweede en de derde goal weggaf. “Dat is zonde, we geven gewoon eigenlijk drie goals weg. Als het nou echt goede kansen zijn, dan vind ik het prima, maar nu niet. Hier hadden we wat aan kunnen doen.”

Aanvoerder Tom Oostinjen schoof de bal na 78 minuten beheerst rechtdoor, in het hoekje, vanaf de rand van 'de zestien' en in de 86ste minuut bepaalde spits Berry Powell de eindstand op 0-3. De bekende oud-prof ramde de rebound tegen de touwen nadat een lobje van Oostinjen terugkaatste van de lat. In de laatste minuut kreeg Genemuiden nog een kans om de nul van het scorebord te halen, maar Rens van Benthem vuurde de bal op de doelman in plaats van opzij te leggen naar de geheel vrijstaande Ingmar Lassche.

Dat was even andere koek dan een week eerder, toen Genemuiden met 6-0 van tweedeklasser Kollum won in een duel dat al na 35 minuten werd afgebroken vanwege een coronageval bij de tegenstander.

Door Mark de Rooij (De stadskoerier)

SC Genemuiden - GVVV 0-3 (0-1).

Scoreverloop: 37. Hicham Haouat 0-1, 78. Tom Oostinjen 0-2, 86. Berry Powel 0-3.

Scheidsrechter: Dhr. W. Bronsvoort
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. van der Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopmans

Opstelling SC Genemuiden 1e helft: Jannick de Lange, Arend van de Wetering, Matthias Breman, Martijn van der Laan, Nick Buitink, Kay Velda, Jur van Dalfsen, Nouredinne Boutzamar, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak, Gerhald Visscher.
Opstelling SC Genemuiden 2e helft: Patrick Jansen, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Ryan van Lente, Rick Doorn, Olivier Duinkerken, Kay velda (65. Job van Dalfsen), Ingmar Lassche, Brian Snijder, Rens van Benthem, Martijn Eenkhoorn. 

Wedstrijdbeelden Breman.net
Fotoverslag SC Genemuiden - GVVVPrivacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid