logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Vermakelijk duel bezorgd Staphorst een 3-1 overwinning.
Staphorst - Sportclub Genemuiden
Rens van Benthem (l) is net iets eerder bij de bal dan Martin van 't Ende (r).
Dat de wedstrijden tussen v.v. Staphorst en Sportclub Genemuiden niet saai behoeven te zijn, bewees het oefenduel dat beide teams in aanloop naar het seizoen 2020-2021 speelden. Onder tropische omstandigheden gingen beide teams er vanaf het eerste fluitsignaal vol in, de vochtige hitte trotserend.

Vanaf de aftrap lag het tempo hoog, Staphorst zette de toon en voor Sportclub het in de gaten had lag de bal al in het net. Een overtreding buiten de zestien leverde Staphorst een vrije trap op, Erik Bakker legde aan en zijn schot verdween rechts van doelman Jansen in de touwen.

Sportclub leek enigszins van slag door deze vroege treffer, was even zoekende maar wist zich toch vrij snel weer te herpakken. Het lukte dan ook om een kleine tien minuten later langszij te komen. Sijmon Eenkoorn was in ieder geval alert, al voorkwam doelman Jorick Maats tot twee keer toe bijna de gelijkmaker.

Het resterende deel van de eerste helft bleef vermakelijk om naar te kijken. Over en weer werden er speldenprikjes uitgedeeld, maar tot doelpunten leidde dit niet. Het zag er dan ook naar uit dat de beide teams met een gelijke stand de kleedkamer op zouden gaan zoeken. Leek, want bij het verstrijken van de 1e helft was het Stan Haanstra die alsnog de 2-1 voorsprong op het scorebord wist te deponeren.

Dat er in de tweede helft de nodige wissels werden toegepast is een gegeven, niet alleen Sportclub maar ook Staphorst maakte hier gretig gebruik van. In eerste instantie deed dit geen afbreuk aan het duel, maar naarmate de wedstrijd richting het einde liep kwamen de vele wisselingen het spel niet ten goede.  De 3e treffer voor Staphorst door Ruben Kin een kwartier voor het einde bepaalde de uiteindelijke 3-1 einduitslag.

A.s. zaterdag wacht Sportclub opnieuw een geduchte tegenstander, HHC Hardenberg komt dan op bezoek in Genemuiden. De aanvang van dit duel is 14:30 uur.

v.v. Staphorst - SC Genemuiden 3-1 (2-1).

Scoreverloop: 3. Erik Bakker 1-0, 13. Sijmon Eenkhoorn 1-1, 45. Staan Haanstra 2-1, 76. Ruben Kin 3-1.

Scheidsrechter: Erik ter Brake

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen (63. Jannick de Lange), Matthias Breman (46. Arend van de Wetering), Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan (63. Ryan van Lente), Bart Jan Brouwer (46. Nick Buitink), Nouredinne Boutzamar (72. Job van Dalfsen), Kay Velda (72. Ramon Beens), Jur van Dalfsen (63. Brian Snijder), Rens van Benthem (72. Rik van Dalfsen), Sijmon Eenkhoorn (46. Gerhald Visscher), Omar Kavak (72. Ingmar Lassche).

Video gemaakte doelpunt SC Genemuiden
Fotoverslag v.v. Staphorst - SC GenemuidenPrivacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid