logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub op valreep onderuit tegen HHC Hardenberg 
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Rens van Benthem (m) worsteld zich door de HHC verdediging, Justin Lamberts (l) en Jurjan Mannes.
Na de duels tegen Kollum, GVVV en Staphorst was 2e divisionist HHC Hardenberg de 4e club die zijn opwachting maakte tegen Sportclub, in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een geduchte tegenstander, ook nu weer.
.
Vanaf het begin zochten HHC de aanval en de formatie van René van der Weij moest alle zeilen bijzetten om niet te worden overlopen. De beginfase was dan ook voor HHC, ook tegen de club uit Hardenberg zouden er geen cadeautjes worden weggeven en het uiterste van Sportclub worden gevraagd.

Het eerste doelpunt kwam dan ook van HHC, een niet al te lekkere uittrap van doelman Jansen werd onderschept door Rick Hemmink. Deze zag dat de rechterhoek helemaal openlag, hij zette zijn voet tegen de bal en van grote afstand schoot hij de bal binnen. Na deze vroege treffer bleven beide partijen elkaar opzoeken, kleine kansjes werden gecreëerd maar tot doelpunten leidde dit niet.

Toch was het HHC die vlak voor rust de beste kans kreeg, een voorzet vanaf rechts kwam op het hoofd van Rob van der Leij terecht. Hij zag zijn bal op de lat terecht komen, maar tot ontsteltenis terugvallen in het veld waar Arend van de Wetering hem tot corner verwerkte. Deze corner leverde niets op en met een 0-1 voorsprong stevenden beide teams op het rustsignaal af.

Toch lukte het Sportclub Genemuiden om nog voor het rustsignaal langszij te komen, Rens van Benthem die flink op de huid werd gezeten.  Zag een overtreding op hem gemaakt binnen de zestien, beloond worden met een strafschop. Omar Kavak mocht hiervoor aanleggen, koos de goede hoek en bepaalde de ruststand op 1-1.

Ook in de tweede helft bleef het duel de moeite waard om naar te kijken, Sportclub Genemuiden leek alle schroom van zich te hebben gegooid en was voor opponent HHC een taaie tegenstander. Dit resulteerde zelfs in een 2-1 voorsprong. Gersom Klok was genoodzaakt om aan de rem te trekken, jongeling Brian Snijder was in deze het slachtoffer. Arbiter Paarhuis kende maar één beslissing en dat was opnieuw naar de stip te wijzen. Daar Omar Kavak gewisseld was, mocht Kay Velda aanleggen. Zijn schot was niet al te hard maar wel zuiver, doelman Borgman koos nog wel de goede hoek maar had opnieuw het nakijken.

Toch was het HHC die een kwartier later weer langszij wist te komen, na een voorzet van Ravelino Junte was het van lente die de bal ongelukkig raakte. Rob van der Leij pikte de bal op en van kortbij was hij het die de 2-2 binnentikte. Met nog slechts enkele minuten op de klok leek een gelijkspel het hoogst haalbare, toch was het HHC die daar iets anders over dacht. Een corner van Wouter Marinus werd ingebracht, Kevin Görtz mocht er zijn hoofd tegen aanzetten en doelman Jansen en Sportclub Genemuiden waren geklopt.    

SC Genemuiden - HHC 2-3 (1-1).

Scoreverloop: 11. Rick Hemmink 0-1, 45. Omar Kavak 1-1 (penalty), 65. Kay Velda 2-1 (penalty), 83. Rob van der Leij 2-2, 92. Kevin Görtz 2-3. 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering (63. Matthias Breman), Jens Jurn Streutker (63. Ryan van Lente), Martijn van der Laan, Bart Jan Brouwer (46. Nick Buitink), Jur van Dalfsen (73.Ramon Beens), Nouredinne Boutzamar (73. Gerhald Visscher), Kay velda, Brian Snijder, Omar Kavak (46. Sijmon Eenkhoorn), Rens van Benthem (73. Ingmar Lassche).
Opstelling HHC Hardenberg: Nick Borgman, Kevin Görtz (62. Gersom Klok), Serge Fatima, Tim Siekman, Matthijs Hardijk (43. Ravelino Junte), Glenn Kobussen (46. Wouter Marinus), Rob van der Leij, Steff Kaptein, Rick Hemmink, Jurjan Mannes, Justin Lambers (62. Ashwin Manuhutu).

Video gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Wedstrijdbeelden Breman.net
Fotoverslag SC Genemuiden - HHC HardenbergPrivacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid