logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Tweede oefenzege Sportclub
SC Genemuiden - Go Ahead Kampen
Brian Snijder voelt de hete adem van Go Ahead speler Kees Tol in nek.
Sportclub Genemuiden heeft dinsdagavond de tweede oefenzege geboekt in de voorbereiding. Eersteklasser Go-Ahead Kampen werd met 4-2 verslagen en hiermee kreeg Genemuiden eigenlijk wat teveel.

Al in de 3e minuut kwam Sportclub Genemuiden op achterstand. De ploeg liet zich verrassen bij een diepe bal. Go-Ahead-aanvaller Kees Tol was attent en schoot raak. In de 12e minuut was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een inzet van Rens van Benthem werd op de doellijn onschadelijk gemaakt. Vervolgens kopte Sijmon Eenkhoorn over. Een minuut later kreeg Sportclub Genemuiden een strafschop na een overtreding van Sven Hellendoorn op Omar Kavak. Van Benthem benutte de penalty (1-1). Even later viel de 2-1. Een prachtige treffer. Een vrije trap van Kavak vloog via het aluminium als een granaat binnen. Vlak voor rust was Sportclub dicht bij de 3-1. Een kopbal werd door goalie Joar Terpstra en de lat onschadelijk gemaakt.

Go-Ahead begon scherp aan de tweede helft, maar het was Sportclub Genemuiden dat tot scoren kwam. Gerhald Visscher stond aan de basis met een uitstekende steekpass. Eenkhoorn maakte het prima af. Go-Ahead bleef de betere ploeg en had pech dat een schot van Tol tegen de lat belandde. Even later werkte Tol de bal net naast. Aan de andere kant verdwenen schoten van Kavak en Eenkhoorn over het doel. In de aantrekkelijke tweede helft kreeg Go-Ahead in de 84ste de beloning voor het goede spel. Tol werd de diepte ingestuurd, maakte een rush en schoot raak (3-2). Sportclub Genemuiden kwam vervolgens nog op 4-2 via een counter. Brian Snijder was de doelpuntenmaker. Het slotakkoord was voor Nick Kuipers. Hij zag dat Jannick de Lange ver voor zijn doel stond en mikte de bal van grote afstand tegen de lat.

Door Gerard Meijeringh 

SC Genemuiden - Go Ahead Kampen 4-2 (2-1).

Scoreverloop: 3. Kees Tol 0-1, 14. Rens van Benthem 1-1 (penalty), 18. Omar Kavak 2-1, 51. Sijmon Eenkhoorn 3-1, 85. Kees Tol 3-2, 90. Brian Snijder 4-2.

Scheidsrechter: Dhr. Erik ter Brake
Assistent-scheidsrechter: Dhr. Anton Koopmans
Assistent-scheidsrechter: Dhr. Jan Otten

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen (60. Jannick de Lange), Arend van de Wetering (60. Basrt Jan Brouwer), Ryan van Lente, Jens Jurn Streutker (60. Martijn van der Laan), Nick Buitink (60. Matthias Breman), Job van Dalfsen (60. Jur van Dalfsen), Ramon Beens ((60. Nouredinne Boutzamar), Sijmon Eenkhoorn (60. Kay Velda), Omar Kavak (60. Brian Snijder), Rens van Benthem (46. Rik van Dalfsen), Gerhald Visscher (60. Ingmar Lassche).  
Opstelling Go Ahead Kampen: Joar Terpstra, Sven Hellendoorn, Dennis van der Wal, Laurens van Keulen, Nick Kuipers, Nick Hendriks, Bram van Enk, Niek van Enk, Romano Luhukay, Kees Tol, Wilbert Wessels.

Video gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Fotoverslag SC Genemuiden - Go Ahead KampenPrivacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid