logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden en ACV delen de punten
Sportclub Genemuiden - ACV Assen
Ramon Beens (r) verzamelt al zijn krachten om Justin Mulder  (l) te kunnen bijbenen.
Met een 2-2- gelijk spel tegen ACV Assen is het Sportclub Genemuiden niet gelukt om op speeldag twee van de competitie de volle winst naar zich toe te trekken, bij ACV mocht na 36 minuten spelen Daniël Schans na zijn 2e gele kaart al vertrekken. Het minieme veldoverwicht bracht Sportclub echter niet de winst waarop werd gehoopt, na afloop heerste er dan ook de teleurstelling.

Kay Velda leek Sportclub Genemuiden in de tweede helft de winst te bezorgen door in de 61ste minuut raak te schieten, maar de tien ACV-spelers kwamen toch nog langszij. Oud Sportclub Genemuiden speler Arjan Hagenauw, was het die na een overtreding op hem zelf vanaf elf meter raak mocht schieten.

“We moeten meer van onszelf eisen. Tegen tien man hebben we te weinig gebracht. We trainen goed, maar vandaag was er te weinig durf en leg en werden te vaak de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor je in omschakelmomenten terecht kwam. Na de 2-1 hadden we het zakelijk moeten uitspelen”, aldus een teleurgestelde Van der Weij.

ACV begon goed en was de betere ploeg. In de 12e minuut kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong, al kwam dit doelpunt voor ACV wel gelukkig tot stand. Rick Doorn tikte de bal in eigen doel. ACV ging door en was in de 15e minuut dicht bij de 0-2. Justin Mulder kopte naast.

ACV bleef de betere, maar Sportclub Genemuiden kreeg de helpende hand toegestoken. De doorgebroken Nick Buitink werd onderuitgehaald door Daniel Schans. Die zag vervolgens voor de tweede keer geel en kon vertrekken. Omar Kavak benutte vervolgens de toegekende strafschop.

Zo zag de wereld er ineens heel anders uit voor Sportclub Genemuiden. In de tweede helft trok ACV zich terug. Genemuiden had het initiatief, maar de ploeg ontbeerde lef en creativiteit om veel te creëren. ACV zag het tevreden aan en ging steeds meer geloven in een goede afloop. De uitstekend spelende Matthijs Hardijk kreeg zelfs twee goede kansen. Toch kwam Sportclub Genemuiden op voorsprong. Kay Velda probeerde het van afstand en met een goed geplaatst schot verraste hij keeper Bern Wormmeester. Na de voorsprong ging Sportclub Genemuiden de bal rondspelen en verzuimde het om de genadeklap uit te delen. ACV bleef in leven. Het gebrek aan lef kwam Genemuiden duur te staan. Een overtreding op Arjen Hagenauw leverde een strafschop op. De oud-speler van Sportclub Genemuiden klaarde het klusje zelf en bezorgde zijn oude club een kater. Na de 2-2 probeerde Sportclub het nog wel, maar het lukte niet meer. Een keer was de thuisploeg nog dicht bij de 3-2. Jur van Dalfsen schoot prima in, maar keeper Wormmeester hield zijn ploeg op de been met een prima redding.

“Het is stil in de kleedkamer. Iedereen is teleurgesteld. We moeten meer van onszelf eisen. Vandaag was het niet goed genoeg. Maar het komt wel goed met ons. Het moet even landen. Als we punten gaan halen, gaan de spelers erin geloven en komt er lef. De lat moet omhoog”, aldus Van der Weij.

(Wedstrijdverslag Gerard Meijering)

Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV
Fotoverslag SC Genemuiden - ACV Assen

Video ACV TV
Videobeelden RTV Drente

SC Genemuiden - ACV Assen 2-2 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. R.J.T. Vereijken
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. Hindriks
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden

Toeschouwers: 550

Scoreverloop: 12. Rick Doorn 0-1 (e.d.) , 37. Omar Kavak 1-1 (penalty), 61. Kay Velda 2-1, 82. Arjen Hagenauw 2-2 (penalty).

Gele kaart: 25. Frank Kuurman, 31. Sijmon Eenkoorn, 50. Martijn van der Laan, 62. Kay Velda, 65. Jur van Dalfsen (SC Genemuiden), 31. Daniël Schans, 89. Matthijs Hardijk (ACV Assen).

Rode kaart:36. Daniél Schans (2x geel).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Rick Doorn (40. Jermain Baicadila), Martijn van der Laan (86. Matthias Breman), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Nick Buitink, Jur van Dalfsen, Kay Velda, Frank Kuurman (65. Ramon Beens), Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn.
Opstelling ACV Assen: Ben Wormmeester, Daniel Schans,  Nande Wielink, Robert Talens, Jim de Leeuw, Justin Mulder, Marco van der Heide (39. Steyn Strijker), Ezra Schrijver (80. Arjen Hagenauw), Pascal Huser, Matthijs Hardijk, Gijs Jasper (87. Gijs Jasper).


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden