logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw driepunter voor Sportclub
NSC Nijkerk - Sportclub Genemuiden
Desmond Sturing (l) moet alle zeilen bijzetten om Omar Kavak (r) van de bal af te houden.
Een zakelijke overwinning, dat was wat SC Genemuiden boekte op NSC Nijkerk. De 3-0 die aan het einde van de wedstrijd op het scorebord prijkte was geenszins geflatteerd, Sportclub was veelal de bovenliggende partij en dat de punten mee naar Genemuiden gingen was dan ook terecht.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette SC Genemuiden zijn tegenstander onder druk, zocht de aanval en liet blijken dat het maar voor één ding gekomen was. De bal van Omar Kavak die na 4 minuten al in het net lag leek dit alleen maar te bevestigen, iedereen fronste dan ook zijn wenkbrauwen dat het zuivere doelpunt door Kavak gemaakt door de arbitrage werd afgekeurd.

Nog geen 2 minuten later was het opnieuw bijna raak, na aangeven van Frank Kuurman was het opnieuw Omar Kavak die dicht bij een treffer was. Sportclub bleef aandringen, tegenstander NSC probeerde er af en toe wel uit te komen maar echt gevaar leverde dit niet op. De beste kansen van de 1e helft waren opnieuw voor Sportclub, Kavak zijn schot die kort daarvoor nog tegen een gele kaart aanliep was hard en goed geplaatst. Doelman Jan van Willige pareerde de bal met verve en voorkwam de treffer. Buiten een gele kaart voor Jens Jurk Streutker gebeurde er verder niet zoveel meer in de eerste helft die dan ook doelpuntloos eindigde.

In het 2e bedrijf veranderde er niet veel aan het spelbeeld, de amusementswaarde was matig en doelpunten waren het wat het duel nodig had. Kay Velda was de eerste die het probeerde, vanuit de kluts raakte hij nog wel de bal maar daar bleef het dan ook bij. Een goed uitgespeelde aanval bracht SC Genemuiden toch de 0-1 voorsprong waar het recht op had, na een voorzet van de opkomende Omar Kavak was het Jermain Baicadila die de bal achter doelman Jan van Willige schoof.

Nog geen kleine 10 minuten later was het opnieuw raak, de gedreven Kavak scheen zijn eerder afgekeurde goal nog niet te zijn vergeten. Zijn goede doorzetten na een strakke pass van Kay Velda werd in ieder geval beloond, hij schoot de bal tussen de benen van de doelman door en met de 0-2 voorsprong leek het duel gespeeld.

NSC Nijkerk dacht hier echter anders over en had de strijd nog niet opgegeven, Yannick Cornelisz zijn schot op de paal had zomaar voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen. De wedstrijd kunnen doen kantelen en een hele andere draai aan het duel kunnen geven. Gelukkig bleef dit Sportclub bespaart, het lukte zelfs om de score nog verder uit te breiden. Een soloactie van opnieuw Kavak leek in eerste instantie te stranden op de Nijkerker Goalie, maar met precisie lukte het hem toch om het gaatje te vinden. Aan de 0-3 stand zou in de laatste vijf minuten die nog resten niets meer veranderen, Sportclub had zijn 2e seizoen overwinning te pakken een overwinning die ongetwijfeld naar meer smaakt.  

Fotoverslag NSC Nijkerk - SC Genemuiden
Doelpunten Facebook

NSC Nijkerk - SC Genemuiden 0-3 (0-0)

Scheidsrechter: Dhr. V.S. Ris
Assistent scheidsrechter: Dhr. M. Dijkstra
Assistent scheidsrechter: Dhr. S. Dorsthorst

Toeschouwers: 225

Scoreverloop: 54. Jermain Baicadila 0-1, 63. Omar kavak 0-2, 81. Omar Kavak 0-3.

Gele kaart: 28. Omar Kavak, 42. Jens Jurn Streutker, 71. Jermain Baicadila (SC Genemuiden).

Opstelling NSC Nijkerk: Jan van Willige, Renee Troost (74. Zakaria El Bennay), Rik Doppenberg, Dave Knikker (74.  Joël Videira), Desmond Sturing, Kevin van Essen, Hoessain Jabir, Redouan Hazzat, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz, Mark Fennebeumer (76. Eyup Terlemez).
Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Nick Buitink, Martijn van der Laan, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Kay Velda (85. Job van Dalfsen), Jur van Dalfsen, Sijmon Eenkhoorn, Frank Kuurman (65. Nouredinne Boutzamar), Jermain Baicadila (83. Gerhald Visscher), Omar Kavak.


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden