logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw volle winst voor Sportclub
Sportclub Genemuiden - RKAV Volendam
Een publiekswissel voor Omar Kavak, met twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de winst op RKAV Volendam.
En dat is nummer drie, opnieuw mochten de handen na afloop van het gewonnen duel tegen RKAV Volendam op elkaar. De mooie 3-1 overwinning die op een winderig sportpark “de Wetering”, werd binnen gehaald was er één van het collectief. Er stond een team wat voor elkaar door het vuur wilde gaan, op alle linies werd er gestreden met als eindresultaat de winst.

In de beginfase van het duel wisten beide teams elkaar redelijk in evenwicht te houden, het was een gelijk opgaande strijd waarbij over en weer kleine speldenprikjes werden uitgedeeld. Zo bereikte een bal van Jens Jurn Streutker de inkomende Jermain Baicadila, deze wist nog wel voor zijn man te komen maar doelman Sander Binken reageerde adequaat. Diezelfde Binken moest niet veel later opnieuw ingrijpen, ook nu was het Baicadila die vrij op hem af mocht gaan. Aan de ander kant trof het leerwerk de paal van doelman Jansen, maar dat was het dan ook wel.

Sportclub leek het duel steeds verder naar zich toe te trekken, een treffer was in de maak en het leek een kwestie van tijd wanneer deze zou gaan vallen. Dat de eerste goal aan de kant van RKAV Volendam viel verwachte dan ook niemand, een goede uittrap van doelman Binken was de opmaat naar de voorsprong. Het lukte Sportclub niet om de bal te onderscheppen, Peter Kroon was het eindstation en doelman Patrick Jansen had geen antwoord klaar. De 0-1 voorsprong voor RKAV Volendam bracht SC Genemuiden allerminst in de war, het stroopte de mouwen nog eens extra op en met de sterk spelende Kay Velda werd er snel horde op zaken gesteld. De eerste mogelijkheid kwam dan ook van zijn voet, resultaat leverde dit niet op want opnieuw was het de uitstekend keepende doelman Binken die een doelpunt voorkwam. Nog geen minuut later kreeg Sportclub het doelpunt wat het verdiende, een goede bal van Kay Velda bereikte Omar Kavak. Hij Schudde zijn tegenstanders van zich af en met precisie schoof hij de bal door de benen van doelman Sander Binken in de verste hoek.

Met nog vijf minuten te gaan voor rust was dit een mooie opsteker voor de thuisclub en terwijl een groot gedeelte van de supporters, mede door het slechte weer al richting warme koffie gingen werd er opnieuw gescoord. Een corner van Omar Kavak bereikte Frank Kuurman, deze kopte zijn bal richting Jermain Baicadila die vervolgens met het hoofd de bal bij Jens Jurn Streutker bezorgde. Zijn laatste zetje deed de bal via de rug van doelman Binken in het doel verdwijnen en wat niemand meer had verwacht gebeurde toch nog, met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

RKAV Volendam wist wat het te doen stond in de 2e helft, de beginfase was dan ook duidelijk voor de gasten. Daar waar Sportclub een puike eerste helft speelde waar het ook zomaar voor meerdere doelpunten had kunnen zorgen ging het in het 2e toch wat minder. Zo moest doelman Jansen een paar keer een bal van de lijn wegwerken, ook werd het zijnet een aantal keren op zijn kwaliteit gecontroleerd. Maar SC Genemuiden hield stand, liet zich niet van de wijs brengen en wachten geduldig op de kansen die komen gingen.

Een perfecte counter van SC Genemuiden maakte vijf minuten voor tijd dan ook een definitief einde aan alle illusies van RKAV Volendam, een goede bal op de mee opkomende Sijmon Eenkhoorn was de eerste aanzet richting de 3-1. Zijn bal op de mee opgekomen Kay Velda was op maat, deze schoof de bal door naar Omar Kavak die vervolgens weinig moeite had om de bal in de korte hoek te schieten. Tegenstander RKAV Volendam was verslagen, de resterende vijf minuten waren in ieder geval onvoldoende om nog iets aan de stand te veranderen. SC Genemuiden boekte zijn 3e overwinning op rij, verdiende overwinningen waar bijna niets op aan te merken is.


Fotoverslag SC Genemuiden - RKAV Volendam
Doelpunten Facebook

SC Genemuiden - RKAV Volendam 3-1 (2-1).

Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D.H.F. Verstappen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. Dijk

Toeschouwers: 425

Scoreverloop: 34. Jens Kras 0-1, 40. Omar Kavak 1-1, 45. Jens Jurn Streutker 2-1, 86. Omar Kavak 3-1.

Gele kaart: 28. Jermain Baicadila, Jur van Dalfsen (SC Genemuiden).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Nick Buitink, Martijn van der Laan (29. Noureddine Boutzamar), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Kay Velda, Jur van Dalfsen, Sijmon Eenkhoorn, Frank Kuurman (83. Bart Jan Brouwer), Jermain Baicadila, Omar Kavak (89. Nathan Bos).
Opstelling RKAV Volendam: Sander Binken, Stef Schokker, Gerry Schilder, Eric Veerman (66. Nick Tuyp), Stan Veerman (57. Jaap Tol), Stefan Plat, Nick Tol, Pieter Kroon (77. Marco Speijk), Joey Tol, Niels Springer, Jens Kras.


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden