logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Streekderby eindigt onbeslist
SV Urk - Sportclub Genemuiden
Jens Jurn Streutker (m) brengt Sportclub bij het verstrijken van de tijd alsnog langszij.
De streekderby tussen sv Urk en SC Genemuiden is geëindigd in een 1-1 eindstand. In een hectische slotfase, was het Jens Jurn Streutker die op de valreep toch nog één puntje wist af te snoepen van de voormalige eilandbewoners. Lange tijd zag het er naar uit dat de treffer van Lucas Nagel het enige doelpunt van de wedstrijd zou gaan worden, het schlemielig verkregen tegendoelpunt voelde niet lekker en Sportclub was allerminst van plan om het daarbij te laten zitten.

Dat Sportclub twee minuten voor tijd nog de gelijkmaker wist te scoren mag dan misschien ook wel een wonder heten, maar toont wel de veerkracht aan van het team op dit moment. De streekderby was niet geweldig en lange tijd zag het er dan ook naar uit dat het duel zou eindigen zoals het begonnen was.

Het was veelal de Urker formatie die het initiatief nam, het zette in het eerste bedrijf meer druk en de vele corners die daaruit voortvloeiden waren dan ook niet zo verwonderlijk. Uit deze corners kwam dan ook het meeste gevaar, Lucas nagel en Jelle de Boer waren het dichtst bij een treffer. Urk speelde opportunistisch, hanteerde vaak de lange bal en creëerde daardoor wel de beste mogelijkheden. Dat de Urkers niet met een voorsprong de kleedkamer in mochten gaan was dan ook geheel aan hun zelf te wijten, kansjes waren er alleen ontbrak het aan de goede afwerking.

Verdedigend had Sportclub zijn zaken opnieuw weer prima voor elkaar, toch viel er weinig eer te behalen. Het enige hoogtepuntje in de eerste helft was een vrije kopbal van Sijmon Eenkhoorn, maar ook bij hem stond het vizier niet op scherp. De bal ging naast en doelpunten zouden er dan ook niet vallen in de eerste 45 minuten.  

Na rust deed knullig balverlies van Nouredinne Boutzamar Sportclub de das om, Lucas Nagel wist wel raad met dit foutje van de ervaren speler. Van afstand haalde hij uit en doelman Patrick Jansen was gezien. Met nog 25 minuten op de klok was er nog niets verloren, de tijd die nog restte zou voldoende moeten zijn om nog iets aan de achterstand te doen en Sportclub bleef er dan ook in geloven.

Dat een misverstand tussen doelman Richard Strijker en Jelle de Boer Sportclub een handje hielp was iets waar dan ook niemand na afloop over zeurde. Een corner genomen door Kay Velda was de inleiding tot de treffer, de Urker verdediging kreeg geen grip op de bal. Een omhaal van Nick Buitink richting doel ging richting de doelman en De Boer, hun beoordeling pakte verkeerd uit en de terug stuiterende bal kwam uiteindelijk bij Jens Jurn Streutker terecht, deze bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in het net.

De ontlading die daarop volgde was overweldigend, een punt waar waarschijnlijk niemand meer in geloofde werd op de valreep toch nog binnen gehaald.

Fotoverslag SV Urk - SC Genemuiden

SV Urk - SC Genemuiden 1-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. R.C.P. van der Werff
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S. Degirmenci
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S.C. Brondijk

Toeschouwers: 1250

Scoreverloop: 65. Lucas Nagel 1-0, 89. Jens Jurn Streutker 1-1.

Gele kaart: 31. William de Boer, 40. Gerrit Tol, 44. Richard Strijker, 61. Klaas Kramer, 90. Maarten Dijkhuizen (SV Urk), 47. Arend van de Wetering, 67. Martijn van der Laan (SC Genemuiden).

Opstelling SV Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer, Maarten Dijkhuizen, Lucas Nagel, Bennie Dunnink, Jelle de Boer, Gerrit Tol (86. Marinus Snoek), Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, Lucas Schraal (75. Riekelt Nentjes), William de Boer.
Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan (76. Job van Dalfsen), Nick Buitink, Kay Velda, Noureddine Boutzamar, Jur van Dalfsen, Jermain Baicadila 63. Frank Kuurman), Sijmon Eenkhoorn (90. Rick Doorn), Omar Kavak.


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden