logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Job van Dalfsen redt punt in slotfase
Sportclub Genemuiden - DETO Twenterand
Job van Dalfsen (l) heeft alle reden om te juichen, zijn treffer brengt Sportclub in slotfase naast DETO.
Het is SC Genemuiden niet gelukt om tegen laagvlieger DETO Twenterand de volle winst binnen te halen. Sportclub had het moeilijk en speelde niet goed, het keek al snel tegen een achterstand aan en het was niet bij machte om deze snel weg te werken. Invaller Job van Dalfsen voorkwam dat de thuisclub het duel met verlies afsloot door in de slotfase de gelijkmaker binnen te schieten.

Al na een drietal minuten spelen was het DETO die op een 0-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Muhammed Kaya na een strak genomen hoekschop. Diezelfde Kaya had kort daarvoor ook al een poging ondernomen na een foutieve terugspeelbal van één van de Sportclub verdedigers maar zag toen zijn bal nog hoog over gaan. DETO bleef in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg, Sportclub had het moeilijk en buiten een schot van Velda en Kavak kwam het dan ook niet. Een flinke duw in de rug van Jens Jurn Streutker binnen de zestien leek Sportclub op het eerste oog een strafschop op te leveren. Arbiter Martijn Kieft wees naar de stip maar buitenspel geconstateerd door de grensrechter liet dit feestje niet doorgaan. Dat het niet liep in de eerste helft werd ook vertaald in kaarten, arbiter Kieft trok voor rust maar liefst vijf gele kaarten. Van beide zijde waren er irritaties wat het spel niet ten goede kwam.  

Na rust had Genemuiden wel meer overwicht, maar ook nu bleven de mogelijkheden om te scoren spaarzaam. De thuisclub bleef in de achtervolging en het lukte maar niet om echt grip op de tegenstander te krijgen. Het oogde slordig en de finesse ontbrak. De beste kans kwam van de voet van Sijmon Eenkhoorn, maar ook hij had het vizier deze middag niet op scherp staan en zag dan ook zijn bal over gaan. Een goed schot van Nouredinne Boutzamar ging richting de kruising, maar goed ingrijpen van doelman Anthony van Zaltbommel voorkwam dat ook deze bal in het net verdween.

De tijd begon te dringen en wissels werden toegepast, Jermain Baicadila en Job van Dalfsen kwamen binnen de lijnen. Zij mochten gaan proberen om de gelijkmaker te forceren, laatstgenoemde zou hier uiteindelijk ook voor gaan zorgen. Frank Kuurman was de aangever, van Dalfsen was het die mocht afronden. SC Genemuiden scheen nog in de overwinning te geloven, het doelpunt werd nauwelijks gevierd en de jacht naar een eventuele overwinning in gezet, deze werd echter niet behaald. Met drie punten tegen DETO Twenterand afsluiten zou ook te veel van het goede zijn geweest, daarmee zouden de gasten te kort zijn gedaan.

Door het puntenverlies van ook de naaste concurrenten blijft het ongemeend spannend in de hoofdklasse B, volgende week staat de 1e periode te vergeven. Er zijn nog vijf teams die hier aanspraak op kunnen maken, Sportclub heeft het niet meer in eigen hand maar is hier één van.
 
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV
Fotoverslag SC Genemuiden - DETO Twenterand

Videobeelden RTV Oost

SC Genemuiden - DETO Twenterand 1-1 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. W.M. Kieft
Assistent-scheidsrechter: Mevr. D.G.H. Snoeren
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.S. Hoogland

Toeschouwers: 1000

Scoreverloop: 3. Muhammed Kaya 0-1, 87. Job van Dalfsen 1-1. 

Gele kaart: 28. Kay Velda, 40. Nick Buitink, 44. Omar Kavak, 81. Arend van de Wetering (SC Genemuiden), 35. Kevin Aman, Tim Bongers, Wybe Kram (DETO Twenterand).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan (76. Job van Dalfsen), Nick Buitink, Frank Kuurman (90. Rik van Dalfsen), Kay Velda, Nouredinne Boutzamar, Jur van Dalfsen, Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn (64. Jermain Baicadila).
Opstelling DETO twenterand: Anthony van Zaltbommel, Tim Bongers, Koen Fleer, Wybe Kram, Hans Ouraaha (79. Maarten Jansen), Hoeseb Yacob, Kevin Aman, Muhammed Kaya, Lesley Nahrwold (71. Mark Koetsier), Kai Wesselink, Ferdi ter Avest (61.Coplan Soumaoro).


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden