logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub maakt pas op de plaats
A.V.V. Swift - Sportclub Genemuiden
Omar Kavak (r) en Guido Moelee (l) lijken zich af te vragen waar de bal is gebleven.
Het Olympiaplein waar A.V.V. Swift uit Amsterdam gehuisvest is had wel wat weg van een Genemuider enclave, de massaal meegereisde supporters hadden er bezit van genomen en waren steevast van plan om samen met de spelers op het veld er een waar voetbalspektakel van te maken.

Dat sommige dingen anders lopen dan gewenst was na afloop al snel duidelijk, want van het verwachte spektakel kwam bar weinig terecht. Tegenstander Swift was een geduchte tegenstander die niet van plan was om met zich te laten sollen, het speelde het spelletje slim en dat de punten in Amsterdam bleven was dan ook terecht.

Het werd een matig duel en beide teams konden amper imponeren, de sfeer actie voorafgaande uitgevoerd door de Sportclub aanhang was misschien wel het enige hoogtepunt van het duel. Misschien was het uitvallen van verdediger Martijn van Laan in de warming up wel een voorbode, een enkelblessure maakte zijn meespelen niet mogelijk.

De eerste helft bracht niet waar men op hoopte, kansen voor zover ze er al waren deden de voetbalharten niet sneller slaan. Zowel Swift als SC Genemuiden waren er zuinig mee en mochten deze er wel zijn dan waren deze onzuiver en niet doelgericht. Beide teams bleven aftasten, namen een afwachtende houding aan en dit kwam het spel niet ten goede. De eerste helft ging dan ook als een doelpuntloze nachtkaars uit.

Tegen beter weten in hoopten de bezoekers op een betere tweede helft, helaas bleek ook dit een illusie. Het lukte Sportclub niet om grip op het duel te krijgen het was het net allemaal niet, tegenstander Swift werd zienderogen sterker en kreeg daardoor de betere mogelijkheden.

Toch zag het er lang naar uit dat het duel in remise zou eindigen, net als SC Genemuiden bleek ook Swift moeite te hebben om het net te vinden. Dat de goal uiteindelijk toch nog viel was een bittere pil voor Sportclub, een ogenschijnlijk op te vangen voorzet kon niet worden weggewerkt. Jesse Dingjan was het die de bal kon oppikken, zette zijn schoen tegen de bal en de 1-0 voorsprong was daar.

Met nog één half uur op de klok was er nog voldoende tijd om iets tegen de achterstand te doen, de inbreng van Jermaine Baicadila, Job van Dalfsen en op een later tijdstip Nathan Bos moesten hier mede aan bijdragen. Maar SC Genemuiden had blijkbaar zijn dag niet, het was simpelweg niet goed genoeg verklaarde trainer René van der Weij na afloop dan ook. We kunnen gerust wel goed voetballen, alleen vandaag hadden we het even niet.

Fotoverslag A.V.V. Swift - SC Genemuiden

A.V.V. Swift - SC Genemuiden 0-0 (1-0).

Scheidsrechter:
Dhr. M.A. Roeleveld
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Assistent-scheidsrechter: J. M. van der Aa

Toeschouwers: 375

Scoreverloop: 53. Jesse Dingjan 1-0.

Gele kaart: 40. Raymond Manuputty (Swift), 47. Jur van Dalfsen, 85. Nick Buitink (SC Genemuiden).

Opstelling A.V.V. Swift: Virgil Deen, (83. Guido de Graaf), Raymond Manuputty, Guido Moelee, Sean de Hoed, Victor Beker (68. Koen Fokkema), Jesse Dingjan, Daan Sutorius, Barbosa Jose Nhoca, Carlos Groen, Max van Wakeren, Fidel Yilmaz (89. Jawhar Ahannach).
Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Rick Doorn, (78. Nathan Bos) Nick Buitink, Kay Velda, Noureddine Boutzamar, Jur van Dalfsen, Frank Kuurman (58. Job van Dalfsen), Sijmon Eenkhoorn (58. Jermain Baicadila), Omar Kavak.


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden