logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Moeizame overwinning Sportclub
Sportclub Genemuiden - ASV de Dijk
Matchwinnaar Jens Jurn Streutker (l) is de winnaar, Jordan de Jonge (r) heeft het nakijken.
Moeizaam, heel erg moeizaam. Zo kunnen we de 1-0 overwinning van Sportclub Genemuiden op ASV de Dijk gerust noemen. Aanvoerder en matchwinnaar Jens Jurn Streutker verwoorde het goed na afloop van het duel, “we zitten gewoonweg in een wat mindere fase. Wanneer je dan in de slotfase van het duel de punten toch nog in huis weet te houden, dan voelt dat heel lekker. Maar dat het beter moet is duidelijk”.

Het werd een duel om snel te vergeten, een matig spelend Sportclub Genemuiden lijkt moeite te hebben om de juiste draai in deze fase van de competitie te vinden. De vorm is niet optimaal en dat is duidelijk terug te zien op het veld. Het loopt niet zoals het zou moeten zijn, iedereen doet zijn stinkende best maar bevredigende resultaten komen zeer moeizaam of niet tot stand. Zo ook in de wedstrijd tegen laagvlieger ASV De Dijk.

Dat uitgerekend Streutker het verlossende doelpunt maakt zegt genoeg, in de slotfase van het duel mag of moet hij mee naar voren. De klok geeft bijna 90 minuten aan wanneer een voorzet van Jermain Baicadila de boomlange verdediger bereikt, doelman Lassane Nikiema staat op  het verkeerde been en het is Streutker die de bal met veel gevoel links van de keeper in het doel schuift. De ontlading die volgde zegt veel, als een volleert sprinter rent hij richting de bank om samen met de technische staf en wisselspelers het doelpunt te vieren. De winst is binnen.

In de eerste helft zijn beide teams zoekende, Kay Velda krijgt een aantal kleine mogelijkheden. Aan de ander kant is het ASV de Dijk die de paal treft en misschien wel het dichtst bij het openingsdoelpunt is. Het schot van Feyo Glim niet veel later brengt hier ook geen verandering in, de oplettende doelman Patrick Jansen is alert en voorkomt dat Sportclub nog voor rust tegen een achterstand aankijkt.

Het bleef behelpen, ook in de tweede helft.  Tien minuten voor tijd staat het nog steeds 0-0, dit noopt trainer van der Weij tot een aantal omzettingen. Aanvoerder Streutker gaat mee naar voren, wat naar later zou blijken een gouden greep.

Voor ASV de Dijk waren de druiven dan ook zuur na afloop, lang zag het er naar uit dat de Amsterdammers één puntje aan het duel zouden overhouden. Wanneer Viktor Banki en Mylan Polman het vizier wat scherper hadden gehad hadden dit er ook zomaar drie kunnen zijn. Bij SC Genemuiden maalde hier na afloop niemand om, ook lelijke wedstrijden moet je winnen. ASV de Dijk was zo’n wedstrijd.

 
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV
Fotoverslag SC Genemuiden - ASV de Dijk


SC Genemuiden - ASV de Dijk 1-0 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. B. van Kommer
Assistent-scheidsrechter: Dhr. B.S. Lampers
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N.E.Y. Groenbroek

Toeschouwers: 725

Scoreverloop: 89. Jens Jurn Streutker 1-0.

Gele kaart: 90. Jur van Dalfsen (SC Genemuiden), 90. Steef Borgman, 90. Feyo Glim (ASV de Dijk).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Martijn van der Laan, Frank Kuurman (71. Matthias Breman), Nouredinne Boutzamar (71. Job van Dalfsen), Kay Velda, Nick Buitink, Jermain Baicadila, Sijmon Eenkhoorn.
Opstelling ASV de Dijk: Lassane Nikiema, Dennis Darnley, Brian Groothuesheidkamp (90. Steef Borgman), Hjalmar Oomens, Daan Pruim, Feyo Glim, Viktor Banki, Marc Baardman, Jordan de Jong (90. Jermaine Fitz James), Mylan Polman, Hussam Dowaah (75. Leon Schipper).


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden