logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Effectief Berkum pijnigt Sportclub
Sportclub Genemuiden - v.v. Berkum
Een aangeslagen Jur van Dalfsen bekijkt de schade die hij zojuist opgelopen heeft.
Sportclub Genemuiden zal weinig goede herinneringen over houden aan het gespeelde duel tegen v.v. Berkum. Het leed niet alleen een pijnlijke 0-3 nederlaag, maar zag ook hoe Omar Kavak vroegtijdig het speelveld met rood mocht verlaten na een handgemeen met Berkum speler Björn Bakker. Invloed op de einduitslag had deze heenzending niet, een effectief v.v. Berkum had SC Genemuiden de gehele wedstrijd in de tang en de thuisclub was niet bij machte om hier iets tegenin te brengen.

Toch begon Sportclub goed aan het duel, al na 2 minuten spelen is het Jermain Baicadila die op aangeven van Rens van Benthem de 1-0 op zijn naam kan zetten. Omar Kavak zijn schot in de 5e minuut is ook goed te noemen, doelman Huib Veurink is echter alert en met zijn de vuisten en voorkomt zo een vroege achterstand voor v.v. Berkum. Nog geen 2 minuten later is het opnieuw bijna raak, Jur van Dalfsen is het die doelpoging drie voor zijn rekening mag nemen maar ook deze kans lijdt niet tot succes.

Trainer René van der Weij verwoorde het na afloop dan ook goed voor de camera "Wij spelen de eerste tien minuten gewoon hartstikke goed en moeten we met 1-0 voor staan. Alleen we belonen ons weer niet en dat blijft een valkuil bij ons. Daarna is de eerste de beste kans een goal. Dan loop je achter de feiten aan en speel je hen eigenlijk in de kaart. Zij doen dat hartstikke goed met snelle jongens. Wij moeten steeds meer ruimte weggeven en we verdedigen dat gewoon niet goed."

De treffer van Johnsen Bacuna was dan ook een fikse tegenvaller voor Sportclub, na een voorzet van Chris van der Meulen wordt hem geen strobreed in de weg gelegd en kon hij de bal simpel binnen schuiven. Diezelfde Bacuna zou nog geen kwartier later de tweede treffer voor zijn rekening nemen, opnieuw was van der Meulen de aangever. Het hoofd van de opspringende Bacuna deed de rest.

Met nog een kwartier te spelen en een 0-2 achterstand zag het er allerminst rooskleurig uit voor Sportclub, toch zou het op jacht moeten naar de aansluitingstreffer.  Al bleef het oppassen geblazen, in de omschakeling had v.v. Berkum laten zien dat het levensgevaarlijk was en een derde doelpunt voor rust zou zo goed als zeker beteken dat de wedstrijd al in een vroeg stadium gespeeld zou zijn.

Toch zou het niet de wedstrijd van Sportclub gaan worden deze zaterdag, ook na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De vers ingebrachte Matthias Breman (Rick Doorn) en Ramon Beens (Jermain Baicadila) deden wat in hun vermogen lag maar ook voor hen zou er weinig eer te behalen zijn in het duel tegen v.v. Berkum. Sportclub leek machteloos, de kansen die het creëerde waren dan ook op één hand te tellen. Een treffer aan de overzijde lag dan ook meer in de verwachting.

Chris van der Meulen bleek hiervoor de aangewezen persoon te zijn, daar waar hij eerder twee keer de aangever was mocht hij nu zelf de goal verzilveren. Een vlijmscherpe counter was de aanloop naar zijn doelpunt. Hij zette met dit 3e doelpunt het kroontje op zijn vertoonde spel. Sportclub Genemuiden was verslagen en kleine irritaties staken de kop op, irritaties die uiteindelijk Omar Kavak een rode kaart opleverden. Aan de stand veranderde er verder niets meer, v.v. Berkum pakte de volle winst en was een meer dan terechte winnaar.

Fotoverslag SC Genemuiden - v.v. Berkum
Audio en videobeelden  RTV Oost

SC Genemuiden - v.v. Berkum 0-3 (0-2).

Scheidsrechter: Dhr. N. Boel
Assistent-scheidsrechter: Dhr. H. van der Bij
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N. Oppedijk

Toeschouwers: 700

Scoreverloop: 17. Johnsen Bacuna 0-1, 32. Johnsen Bacuna 0-2, 65. Chris van der Meulen 0-3.

Gele kaart: 60. Nouredinne Boutzamar, 90. Rik van Dalfsen (SC Genemuiden), 28. Jasper van der Stouw, 63. Thom Kooke (v.v. Berkum).

Rode kaart: 80. Omar Kavak ( SC Genemuiden).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan, Rick Doorn (46. Matthias Breman), Jur van Dalfsen, Kay Velda, Omar Kavak, Nouredinne Boutzamar (66. Rik van Dalfsen), Rens van Benthem, Jermain Baicadila (46. Ramon Beens).
Opstelling v.v. Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Rico Wolven, Thom Kooke, Björn Bakker, Marc van der Meulen, Jasper van der Stouw, Johnsen Bacuna, Jonathan van Marle (76. Michel van Aggele), Chris van der Meulen.
 


Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden