logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Gretig Sportclub verslaat Urk
Sportclub Genemuiden - s.v. Urk
Kay Velda (l) was op dreef en nam beide doelpunten voor zijn rekening.
Een zeer gretig Sportclub Genemuiden heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Urk. Beide treffers werden gemaakt door Kay Velda.

Na de 0-3 nederlaag tegen Berkum had Sportclub Genemuiden wat goed te maken. De ploeg maakte van de eerste minuut een zeer gretige indruk. Dat leidde in de 5e minuut tot de 1-0. De defensie van Urk werkte de bal niet goed weg. Kay Velda haalde vervolgens doeltreffend uit. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Urk er beter in. Echte grote kansen bleven echter uit.


Direct na rust viel er een goede kans voor Urk te noteren. Sportclub-keeper Patrick Jansen wist echter de gelijkmaker van William de Boer te voorkomen. Daarna pakte Sportclub Genemuiden de regie weer in handen. Al snel werd het gevaarlijk voor het doel van Urk. Een schot uit de draai van Baicadila werd gepakt door keeper Richard Strijker. Even later belandde een voorzet van Sijmon Eenkhoorn tegen de lat en werd een schot van Velda gered door de keeper. Dezelfde Velda was vervolgens weer trefzeker voor Sportclub. Hij schoot fraai raak uit een vrije trap.

In het restant gebeurde er weinig meer. Opvallendste moment was een schot van Rens van Benthem die met moeite onschadelijk werd gemaakt door Strijker. Daarnaast maakte Niek van Dijk zijn debuut in de hoofdmacht en maakte ook Ryan van Lente nog speelminuten als invaller.

Na afloop sprak de nieuwe aanvaller Rens van Benthem van Sportclub Genemuiden van een lastige wedstrijd. “Het was best lastig voetballen tegen Urk. Ze zetten in het begin hoog druk. We speelden de lange bal om vanuit de tweede bal gevaarlijk te worden." Hij had tegen Urk een andere rol dan tegen Berkum. “Toen stond ik wat dieper. Nu moest ik het spel verplaatsen met de snelle jongens erbij.”, aldus Van Benthem, die blij is dat hij weer iedere week kan spelen. "Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt. Bij HHC speelde ik niet meer. Ik wil als voetballer plezier hebben. Dat had ik niet meer. Ik wil genieten van het spelletje. Nee, ik heb nog niet gescoord voor Genemuiden, maar ik heb mijn waarde al laten zien. We moeten zorgen dat we constanter worden. Vorige week tegen Berkum hebben we het op bepaalde momenten laten liggen.”

Sportclub-trainer René van der Weij was blij met de snelle openingstreffer. “We beginnen vaak goed aan de wedstrijd, maar dan moet je jezelf sneller belonen. Dat lukte vandaag. Als ie snel binnenvalt, helpt je dat in een zetel. We wilden vandaag uit de duels blijven door sneller diep te spelen. Dat hebben de jongens geweldig ingevuld. Er is keihard gewerkt. Urk had moeite met onze lopende mensen.” Sportclub speelde tegen Urk eindelijk weer eens met het mes tussen de tanden. “Maar het heeft ook met de tegenstander te maken. Vandaag kregen we meer ruimte. We moeten beter worden tegen ploegen die compact spelen.”

verslag door: (door Gerard Meijeringh)

Fotoverslag SC Genemuiden - sv Urk
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV
Video gemaakte doelpunten

SC Genemuiden - s.v. Urk 2-0 (1-0).

Scheidsrechter: Dhr. M.G.  Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.A.M. Maas
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. van Veenendaal

Toeschouwers: 1275

Scoreverloop: 5. Kay Velda 1-0, 66. Kay Velda 2-0.

Gele kaart: 78. Bart Jan Brouwer (SC Genemuiden), 65. Bennie Dunnink (s.v. Urk).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan (90. Rick Doorn), Arend van de Wetering, Frank Kuurman (90. Ryan van Lente), Kay Velda, Jur van Dalfsen, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn, Jermain Baicadila (67. Niek van Dijk).
Opstelling s.v. Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer, Dick Hakvoort, Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Gerrit Tol, Maarten Dijkhuizen (76. Marinus Snoek), William de Boer, Hessel Snoek (73. Jan van Slooten), Riekelt Nentjes, Lucas Schraal.Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden