logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Volendam geen partij voor Sportclub
RKAV Volendam - Sportclub Genemuiden
Rens van Benthem (m) is tevreden, zijn 1e treffer in competitieverband is een feit.
SC Genemuiden kende een vrij gemakkelijke middag in en tegen Volendam, de 1-5 overwinning en de daarbij behorende 3 punten werden na afloop dan ook gretig in ontvangst genomen. Het werd een duel met twee gezichten, in de 1e helft was Sportclub heer en meester maar vergat dit in de 2e helft door te zetten.

SC Genemuiden begon op nieuw scherp, net als in het duel een week eerder tegen Urk zette het vanaf het eerste fluitsignaal druk en zorgde hierdoor dat de tegenstander niet veel te vertellen had. Na 8 minuten spelen was het Rens van Benthem die na een te korte terugspeelbal van de Volendamse verdediging de eerste treffer voor zijn rekening had kunnen nemen, maar goed ingrijpen van doelman Niels Ras voorkwam dit.

Sportclub bleef het initiatief nemen, doelman Patrick Jansen bekeek het vanaf een afstand en zou in het verdere verloop van de eerste helft niet of nauwelijks in actie hoeven te komen. Het was een kwestie van tijd voordat de eerste treffer zou gaan vallen.

Toch duurde dit nog tot de 27e minuut, chaos binnen de zestien meter van Volendam zorgde ervoor dat de bal bij Rens van Benthem kwam. Hij wist zich goed weg te draaien en met een kappende beweging bezorgde hij Sportclub de 0-1 voorsprong.

Dit was voor hem zijn eerste treffer in competitieverband in het groen- wit en zou deze middag ook niet zijn laatste zijn. Want nog geen 10 minuten later wist hij zijn score te verdubbelen, een voorzet van Frank Kuurman schatte hij op de juiste waarde in. Kwam goed voor zijn man en met veel gevoel verdween de bal in het doel.

Verder dan deze twee doelpunten zou Sportclub niet komen voor rust, al had een schot van Kay Velda en Arend van de Wetering voor een hogere score kunnen zorgen.

Door deze 0-2 voorsprong bleef Volendam erin geloven, een aansluitingstreffer bleef immers tot de mogelijkheden behoren. Het startte in ieder geval beter dan in de eerste helft. Sportclub verzaakte om de druk die het in de eerste helft op de mat neerlegde de continueren, hierdoor bleef de thuisclub erin geloven. Joey Tol was de eerste Volendammer die daarvoor de gelegenheid kreeg, maar hij zag zijn schot maar net naast gaan.

Toch was het opnieuw Sportclub die de score verder wist uit te bouwen, de ingevallen Omar Kavak zorgde voor de 0-3. Met een fraaie actie wist hij zijn directe man uit te spelen, zag doelman Ras iets te ver voor zijn doel staan en met veel gevoel plaatste hij de bal in de rechterbovenhoek.

Volendam was verslagen en de honger naar meer doelpunten leek voor Sportclub allerminst gestild. Opnieuw was het een invaller die de score verder wist uit te bouwen, Nouredinne Boutzamar kreeg de bal van de voet van Omar Kavak. Alles wat Volendam heette miste de bal en het harde schot wat Boutzamar produceerde deed de bal in de rechterhoek van het doel verdwijnen.

Dat Volendam toch nog wist te scoren was eigenlijk het enige smetje op het duel, Jens Kras redde de spreekwoordelijke eer voor de oranjehemden. Het slot offensief was voor SC Genemuiden, al kwam de laatste treffer voort uit een strafschop. De van achteren aangetikte Omar Kavak velde het definitieve vonnis over de Volendammers, hij legde zelf vanaf de penaltystip aan. Zijn strafschop was er één om in te lijsten, hard door het midden schoot hij de bal in het dak van de goal en bepaalde met zijn treffer de 1-5 eindstand.


Fotoverslag RKAV - SC Genemuiden
Video gemaakte doelpunten

RKAV Volendam - SC Genemuiden 1-5 (0-2).

Scheidsrechter: Dhr. V.S. Ris
Assistent-scheidsrechter: Mevr. B.H.P. Bussem-Scheffers
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.M. Vullings

Toeschouwers: 175

Scoreverloop: 27. Rens van Benthem 0-1, 34. Van Benthem 0-2, 73. Omar Kavak 0-3, 80. Nourredine Boutzamar 0-4, 85. Niels Springer 1-4, 90. Kavak 1-5 (strafschop).

Gele kaart: 93. Jaap Tol (RKAV Volendam), 24. Bart Jan Brouwer (SC Genemuiden).

Opstelling RKAV Volendam: Niels Ras, Jaap Tol, Gerry Schilder, Daniël Muhren; Daan van Baarsen, Stefan Plat (65. Niels Springer), Pieter Kroon, Daan Ibrahim (73. Eric Veerman), Joey Tol, Kevin Giele (46. Jens Kras).
Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Bart Jan Brouwer (74. Rick Doorn), Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan, Arend van de Wetering, Frank Kuurman (62. Nouredinne Boutzamar), Kay Velda, Jur van Dalfsen, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn, Jermain Baicadila (46. Omar Kavak).Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden