logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Zevenklapper voor Sportclub
Sportclub Genemuiden - NSC Nijkerk
En dat is drie, Jur van Dalfsen (r) heeft zojuist de score naar 3-1 gebracht. Omar Kavak (l).
Voor Sportclub Genemuiden viel in het thuisduel tegen NSC Nijkerk heel wat te juichen, wanneer je een wedstrijd met maar liefst 7-1 weet te winnen dan heb je daar ook alle reden toe. De Nijkerker formatie wist door een doelpunt van Jonathan Martina nog wel op een 0-1 voorsprong te komen, maar dat doelpunt was naar wat later zou blijken er één voor de statistieken. In het verdere verloop van het duel was Sportclub Genemuiden verder geen partij voor NSC, het was een sneltrein die in volle vaart over de gasten heen walste en pas stopte toen de zevenklapper was bereikt.

Sportclub Genemuiden lijkt de smaak te pakken te hebben, na de winst op Urk en Volendam moest nu NSC Nijkerk eraan geloven. Vanaf het 1e fluitsignaal gaf de formatie van trainer René van der Weij vol gas. Dit resulteerde gelijk al in een paar kleine kansen voor Sportclub. Jens Jurn Streutker mocht het spits afbijten, vanuit een afgeslagen corner kreeg hij de bal in zijn bezit. Het schot wat hij wist te produceren was hard, maar ging over. Een omhaal van Rens van Benthem niet veel later leverde ook niet het gewenste resultaat op net als de vrije trap genomen door Kay Velda.

Dat NSC op een 0-1 voorsprong kwam was dan ook best wel verrassend, Jonathan Martina profiteerde van de onachtzaamheid in de verdediging en bezorgde zijn club de voorsprong. Echt lang genieten van de voorsprong mocht NSC Nijkerk niet. Want nog geen vijf minuten later was deze al omgezet in een 2-1 achterstand. Als eerst was het Omar Kavak die na de gevreesde ingooi van Bart Jan Brouwer de stand met een geplaatste kopbal gelijktrok. Niet veel later lukte het doelman Jan van Willige niet om een voorzet van Jur van Dalfsen goed weg te werken, Nouredinne Boutzamar wist de bal op te pikken en met een harde schuiver was de doelman voor de 2e keer gezien.

NSC leek aangeslagen, al probeerde men er af en toe wel uit te komen.  Zo kreeg Zakaria el Bennay de kans om zijn team weer langszij te brengen, het schot was gevaarlijk maar niet scherp genoeg voor de gelijkmaker.

Nog voor rust wist Sportclub Genemuiden de marge te vergroten, een vrije trap van Kay Velda die eerder op de lat uiteenspatte kwam terug binnen de zestien. Sijmon Eenkhoorn pikte deze op en legde af op de vrijstaande Jur van Dalfsen, deze kon vervolgens aanleggen en zijn schot bezorgde Sportclub de 3-1.

Na rust zou Sportclub Genemuiden deze voorsprong alleen maar verder uit gaan breiden, NSC probeerde het wel maar de aansluitingstreffer waar het op hoopte zou het niet gaan maken. Na ruim een uur spelen werd het kleine beetje hoop wat de gasten misschien nog hadden definitief onderuitgehaald. Rens van Benthem voelde zich geroepen om ook een bijdrage te gaan leveren aan productie, met drie treffers voldeed hij hier ruimschoots aan. Het doelpunt dat Omar Kavak na treffer nummer vijf maakte bracht de uiteindelijke score op zeven treffers voor Sportclub, de 7-1 eindstand die op het scorebord op gloeide was een fraaie.

Fotoverslag SC Genemuiden - NSC Nijkerk
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV
Video gemaakte doelpunten

SC Genemuiden - NSC Nijkerk 7-1 (3-1).

Scheidsrechter: Dhr. R.J.T. Vereijken
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N.M. Veldhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. T. Balta

Toeschouwers: 600

Scoreverloop: 15. Jonathan Martina 0-1,  18. Omar Kavak 1-1, 19. Nouredinne Boutzamar 2-1, 33. Jur van Dalfsen 3-1, 64. Rens van Benthem 4-1, 71. Omar Kavak 5-1, 75. Rens van Benthem 6-1, 82. Rens van Benthem 7-1.

Gele kaart: 15. jens Jurn Streutker (SC Genemuiden), 52. Dave Knikker (NSC Nijkerk).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan, Arend van de Wetering (82. Olivier Duinkerken), Nouredinne Boutzamar, Kay Velda, Jur van Dalfsen (75. Jermain Baicadila), Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn (75. Frank Kuurman), Omar Kavak.
Opstelling NSC Nijkerk: Jan van Willige, Rik Doppenberg (40 Joël Videira), Dave Knikker, Desmond Sturing, Renee Troost, Redouan Hazzat (82. Joey Kwint), Yannick Cornelisz, Zakaria el Bennay (68. Eyup Terlemez), Hoessain Jabir, Jonathan Martina, Yordi Grovenstein.Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden