logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Regen en wind spelbreker duel Eemdijk-Sportclub
VV Eemdijk - Sportclub Genemuiden
Sijmon Eenkhoorn (m) ontworstelt zich aan naaste belager Rafik el Hamdi, Kay Velda (r) ziet het gebeuren.
Het was zaterdag even wennen voor de supporters van Sportclub Genemuiden. Na twaalf Sportclub-treffers in twee duels was de topper tussen Eemdijk en Sportclub Genemuiden zaterdag teleurstellend qua amusementswaarde. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en kansen waren zeer schaars. Dat was mede te danken aan de harde wind die goed voetballen bijna onmogelijk maakte.

Daarnaast waren ook de defensies van beide ploegen goed op dreef. Eemdijk heeft met twaalf tegentreffers de minst gepasseerde verdediging in de hoofdklasse B en dat was goed te zien. Eemdijk-trainer Willem Romp liet zijn ploeg aantreden met vijf verdedigers en daar had Sportclub Genemuiden moeite. Aan de andere kant kon ook Eemdijk nauwelijks iets creëren. De defensie van Sportclub Genemuiden stond goed en gaf nauwelijks iets weg.

In de eerste helft gebeurde er nauwelijks iets. De regen kwam met bakken uit de lucht en het waaide flink. Geen ideale omstandigheden voor een lekker potje voetbal. Beide ploegen grossierden in balverlies. Voor beide doelen was er nauwelijks iets te beleven. In de 2e minuut was er een schietkans voor Jaap de Graaf. Hij schoot echter recht op Sportclub-keeper Patrick Jansen af. In de loop van de eerste helft waren beide ploegen enkele keren dreigend, maar daar bleef het bij. Tot de 40ste minuut. Rens van Benthem was goed bij de les en verraste Eemdijk door snel een vrije trap te nemen. Omar Kavak dook vervolgens alleen op voor doelman Wouter Beukers, maar de goalie bracht redding. Vier minuten later was het tweede opwindende moment in de eerste helft. Sportclub Genemuiden leverde de bal te gemakkelijk in. Vervolgens kopte Rafik el Hamdi tegen de lat.

Na rust verbeterden de weersomstandigheden iets en werd de wedstrijd wat aantrekkelijker. In de 64ste minuut moest Sportclub-goalie Jansen in actie komen bij een schietkans voor Eemdijk. Negen minuten later was Sportclub dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Jens Jurn Streutker werd op de doellijn onschadelijk gemaakt. In de rebound kreeg Kay Velda de bal er ook niet in. Een minuut later was er een schietkans voor Van Benthem, maar hij kon niet genoeg kracht zetten.

Zo kreeg deze wedstrijd met 0-0 een juiste uitslag. “Eemdijk speelde met een ander systeem. Daar hadden we het lastig mee. Het was zoeken naar gaatjes. Wij hebben twee kansen gehad en zij ook. Eemdijk is een heel stabiele tegenstander. Wij zijn vandaag ook stabiel gebleven en hebben de nul gehouden”, aldus Van der Weij. “Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we het op bepaalde momenten niet goed hebben uitgespeeld”, aldus de Sportclub-trainer, die moest erkennen dat dat ook aan de andere kant enige keren het geval was bij Eemdijk in de omschakeling.

Verslag: Gerard Meijeringh

Fotoverslag v.v. Eemdijk - SC Genemuiden

v.v. Eemdijk - SC Genemuiden 0-0

Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula
Assistent-scheidsrechter: Mevr. C.F. Overtoom
Assistent-scheidsrechter: Mevr. J.N.M. Bakker

Toeschouwers: 325 

Gele kaart: 70. Rafik el Hamdi, 90. Jordie Huijgen (v.v. Eemdijk), 53. Nouredinne Boutzamar (SC Genemuiden).

Opstelling v.v. Eemdijk: Wouter Beukers, Zeger Beukers (87. Jan de Graaf), Jan Pieter Hartog, Klaas de Graaf, Freek van Belzen, Michel Goossensen, Rafik el Hamdi, Jordie Huijgen, Jaap de Graaf (30. Jeffrey vd Dikkenberg), Jesper van Dalen (75. Renco van Eeken), Bas Buimer.
Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan (67. Frank Kuurman), Arend van de Wetering, Nouredinne Boutzamar (87. Rick Doorn), Kay Velda, Jur van Dalfsen, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn (82. Jermain Baicadila), Omar Kavak.Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden