logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub kan goede reeks niet voortzetten
Sportclub Genemuiden - HZVV Hoogeveen
Bart Jan Brouwer (l) en Jur van Dalfsen (r) zien dat HZVV speler Kelly Joao (r) er met de bal van door gaat.
Sportclub Genemuiden heeft aan het duel tegen HZVV meer dan een wrange smaak over gehouden. Niet alleen de 2-3 nederlaag, maar ook de twee rode kaarten waar het tegen aanliep maken het dat het deze wedstrijd snel zal wil vergeten. De goede reeks waar het mee bezig was kende voor Sportclub Genemuiden een abrupt einde. De totaal 11 kaarten die door de arbitrage als warme broodjes werden uitgedeeld doet vermoeden dat het een harde wedstrijd was, maar niets was minder waar. Dat het na afloop van het duel hier alleen over ging zegt genoeg.

Het was Sportclub Genemuiden die sterk aan het duel begon, vanaf het eerste fluitsignaal trok het ten aanval. Dit resulteerde in de 3e minuut al tot de eerste grote mogelijkheid. De vanuit een corner genomen bal bereikte Sijmon Eenkhoorn, die net wat ruimte te kort kwam om de bal binnen te werken. Aan de ander kant was het doelman Patrick Jansen die redding moest brengen, een gerichte bal van Fabian Stevens kon hij maar ternauwernood over het doel heen tikken.

Het was Sportclub Genemuiden dat na ruim een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong kwam, na een overtreding op Rens van Benthem binnen de zestien was het Omar Kavak die vanaf 11 meter mocht aanleggen en daarin niet faalde. Deze treffer leek de opmaat naar meer te worden, Sportclub Genemuiden zat duidelijk in een goede fase maar vergat om de trekker in een vroeg stadium over te halen. HZVV-doelman Hidde Streutker keepte sterk en zij kwaliteiten voorkwamen erger.

De 1-1 gelijkmaker kwam dan ook geheel onverwacht, een onnodige overtreding was de inleiding.  De strak genomen vrije trap door Romano Djababoe die daarop volgde bereikte Alex Zomer, hij mocht zijn hoofd tegen de bal aanzetten en deze rechts van doelman Jansen over de doellijn koppen.

Met nog slechts twee minuten op de klok zag het er naar uit dat er verder voor rust niet veel meer zou gaan gebeuren, niets was minder waar. Een overtreding van Rens van Benthem op Reza Hosseini leverde hem zijn tweede gele kaart op en dus rood. Kort daarvoor had hij in de ogen van Scheidsrechter Roeleveld onnodig de bal een extra zetje gegeven, deze pietluttigheid betekende wel dat Sportclub Genemuiden in de 2e helft met tien veldspelers verder moest.

Dat het moeilijk zou gaan worden in de 2e helft was te verwachten, wanneer je één van je belangrijkste spelers moet achterlaten in de kleedkamer. Sportclub Genemuiden kon duidelijk geen vuist maken voorin. De extra man werd node gemist en het was HZVV die hier gretig gebruik van maakte. Dit resulteerde in de 53e minuut in een voorsprong voor HZVV. Na een één-tweetje tussen Lorenzo Valente en Sander Džemidžic was het eerstgenoemde Valente die de bal over doelman Patrick Jansen hoog in het doel schoot. Klein irritaties begonnen de kop op te steken, irritaties die het spel niet ten goede kwamen.

Na de het 3e doelpunt van HZVV was het helemaal gedaan met de aspiraties van Sportclub Genemuiden. Een geplaatste bal vanuit het midden door Lorenzo Valente bereikte Kelly João, zijn voorzet kon niet worden gekeerd door doelman Jansen en het was Romano Djababoe die simpel mocht afronden.

De wedstrijd leek gespeeld, met de inbreng van Frank Kuurman en Jermain Baicadila probeerde trainer René van der Weij het tij nog wel te doen keren. Naar beter weten in, HZVV bleef de bovenliggende partij en een doelpunt aan hun kant leek eerder in de maak dan één van Sportclub Genemuiden. Dat deze er toch nog zou komen was dan ook opmerkelijk, een overtreding door Yannick Manusiwa op Jermain Baicadila binnen de zestien werd door scheidsrechter Roeleveld bestraft met een strafschop. Kay Velda mocht aanleggen en faalde hierin niet.

Even leek er weer iets hoop op te bloeien binnen de gelederen van het team, maar de tijd die nog restte was onvoldoende om nog langszij te komen. Toen bij het verstrijken van de tijd ook nog een tweede speler vroegtijdig de kleedkamer op mocht gaan zoeken was het helemaal gedaan. Sportclub Genemuiden had duidelijk zijn dag niet, het heeft een week de tijd om te herstellen. A.s. zaterdag wacht het uitduel tegen ACV, opnieuw een tegenstander van formaat.

Fotoverslag SC Genemuiden - HZVV
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV
Video gemaakte Sportclub doelpunten

SC Genemuiden - HZVV 2-3 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. M.A. Roeleveld
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S. Rozemeijer
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. Hindriks

Toeschouwers: 725

Scoreverloop: 19. Omar Kavak 1-0 (penalty), 43. Alex Zomer 1-1, 53. Valente Lorenzo 1-2, 62. Romano Djababoe 1-3, 90. Kay Velda 2-3 (penalty).

Gele kaart: 43. Rens van Benthem, 43. René van der Weij (Trainer-Coach), 64. Omar Kavak, 90. Jermain Baicadila (SC Genemuiden), 59. Lorenzo Valente, 64. Romano Djababoe, 64. Fabian Stevens, 89. Yannick Manusiwa, 90. Kelly Joao (HZVV).

Rode kaart: 45. Rens van Benthem (2x geel).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Omar Kavak, Kay Velda, Nouredinne Boutzamar,  Rick Doorn (72. Frank Kuurman), Sijmon Eenkhoorn (72. Jermain Baicadila), Rens van Benthem.
Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Daan Wijma, Alex Zomer, Reza Hosseini, Tim Rikskman ((83. Yannick Manusiwa), Noah ten Brinke, Fabian Stevens (80. Pierre Semudenge-Mujene), Lorenzo Valente, Kelly Joao, Sander Džemidžic, Romano Djababoe (73. Luke Millar). Zaterdag 15 augustus 2020
SC Genemuiden - HHC Hardenberg
Aanvang 14:30 uur
 

Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Hultink
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Koopman

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden