logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Bonuspunt voor Genemuiden?  2-2 (0-0)
SC Genemuiden - s.v. Spakenburg (Foto Helmich Lubberts).
Junior Sijmon Eenkhoorn (l) ontfutseld aanvoerder Maarten Woudenberg (r) de bal.
De hoofdmacht van SC Genemuiden had voor het duel tegen Spakenburg , in vergelijking met voorgaande duels, een behoorlijke facelift ondergaan. Na het echec in Scheveningen was de tijd blijkbaar rijp voor verandering. In het centrum van de verdediging kregen Nick Netten en Rainier Resokario een basisplaats toegewezen. Beide maakten hun uitverkiezing waar en leverden een gedegen partij af. Voorin kreeg A-junior Sijmon Eenkhoorn de kans om zich waar te maken, geen sinecure tegen de regerend kampioensdefensie. Toch lukte het de 17 jarige Genemuidenaar nog om Sportclub, in de slotfase, een onverwacht puntje te schenken. Dat puntje leek ver weg toen Spakenburg, met nog 7 minuten op de klok, een strafschop verzilverde en op weg leek hun zorgen, want die zijn er, naar de achtergrond te schuiven.
 
Beide teams droegen voor aanvang van het duel de loden last van de midweekse afgang met zich mee. Die last werd in aanvang zichtbaar op het veld, beide teams lieten in hun aftastende fase nog behoorlijk wat steekjes vallen. Waarbij opviel dat Spakenburger nog meer zoekende leek dan Genemuiden. De blauwen grossierden in foutieve passes, dit sterkte het gevoel bij de thuisclub dat er wat te halen viel, langzamerhand bouwde Genemuiden een licht overwicht op. De eerste kans was dan ook voor Eenhoorn van Sportclub. Het zoekende Spakenburg leek in niets op de(bij vlagen) frivole kampioen van het vorige seizoen. Het aan snelheid en techniek gekoppelde aanvalsspel lijkt te hebben plaats gemaakt voor aan kracht gekoppeld voetbal. Fysiek was/is Spakenburg een stuk sterker dan Genemuiden, de meeste duels gingen dan ook verloren op de fysiek. Uitgespeelde kansen waren in de eerste helft op de vingers van één hand te tellen. Spakenburg kwam soms goed door, met een altijd aanspeelbare spits Ramos als spil waar alles om draaide, kwamen zwarthoed en Ignacio een paar keer goed door. Maar alle pogingen die daar  uit voortvloeiden waren een gemakkelijke prooi voor doelman Flier. De kansen voor Sportclub waren net zo gering, verder dan een mogelijkheid voor Martijn Jansen en Sijmon Eenkhoorn (bal  volkomen verkeerd geraakt na vrije trap) kwam men ook niet. Dit alles betekende  niet dat de eerste helft vervelend verliep, integendeel. De spanning en de wil van beide teams om de voorbije week uit het hoofd te spelen maakten het tot een boeiend schouwspel. De jonge arbiter van dienst, de heer Oostrom, hielp, met zijn assistenten, daarbij een handje door als een doorgewinterde scheidrechter de boel draaiende te houden. 
SC Genemuiden - s.v. Spakenburg (Foto Helmich Lubberts).
Nick Netten (m) kijkt waar de bal heen gaat.
Na de thee zette Spakenburg Sportclub de duimschroeven wat meer aan, dit resulteerde in een redelijk groot overwicht voor Spakenburg. Al binnen de minuut na de aftrap liet Robert Verschraagen de eerste tekenen van een “ander” Spakenburg zien. Zijn schot stelde Flier op de proef maar liet de doelman tevens groeien. Een paar minuten later hield de doelman Genemuiden op de been met een super reflex in een inzet van Yumé Ramos. De druk hield aan en Genemuiden wankelde , maar  opnieuw gaf Flier de stok om op te leunen, nu hield hij Jaap van Duijn van het scoren af. Hoe lang kon Genemuiden dit nog volhouden.  56 minuten op de klok, vrije trap Zwarthoed, de bal spat, buiten bereik van de doelman, op de paal uiteen, een zucht van verlichting.
 
Na precies een uur voetballen moest ook Flier capituleren. Dit gebeurde na een treffer waar vriend en vijand de handen voor op elkaar moet slaan. Een afgeslagen bal belande voor de voeten van Léon Hese, vanaf 40 meter viel de bal wel erg lekker op de slof. Flier heeft de bal waarschijnlijk alleen gehoord op het moment dat het net in de kruising een trilling van genot gaf.
 
De streep van Hese ging niet door de bedoelingen van Sportclub, de stand stond nauwelijks op het scorebord toen Boes, met een daverende knal, Hese ’s kunstje wilde kopiëren, Zij schot had net te weinig hoogte waardoor doelman Bart Tinus nu  de complimenten kreeg. De poging gaf Genemuiden weer moed, Spakenburg had de winst nog niet voor het grijpen. Martijn Jansen onderstreepte dit door 9 minuten na de achterstand de Genemuider nul te verruilen voor de gelijkmaker. Hij volleerde, een door Eenkhoorn verlengde, ingooi ineens achter Tinus. Spakenburg kon opnieuw op zoek naar de driepunter. Een poging van invaller Van der Groep eindigde in de handen van Flier. Aan de andere kant zag Rotman een vrije trap op de vuisten van Tinus landden. Met nog een klein kwartier op de klok, zag het er even penibel uit voor Sportclub, Flier werd verrast door een Spakenburgs overstapje. Netten was alert en wist de bal net langs de paal te frommelen. In de 83e minuut leek Sportclub ’s laatste man de schlemiel te worden. Spakenburg zette fraai een aanval op, na een vloeiende combinatie, sneed Van der Groep door de defensie. De tik van Netten op de scheenbeschermers luidden de valpartij in waardoor Oostrom, terecht, naar de stip wees. De arbiter vond de strafschop al straf genoeg en hield de kaart voor Netten op zak. Aanvoerder Woudenberg leek het lot van Genemuiden te bezegelen, Flier was kansloos op zijn inzet.
Ook nu Genemuiden liet het er niet bij zitten, Netjes werd ingeruild voor een extra spits, de druk moest weer naar de andere kant. Wonderwel lukte dit ook nog en met resultaat. Invaller Herman van Dijk leek de gelijkmaker op de schoen te hebben maar hij raakte de bal maar half. Sijmon Eenkhoorn reageerde het alertst en knalde de bal alsnog achter Tinus.
In de resterende minuten probeerde Genemuiden, gebruik makend van de ontgoocheling bij Spakenburg, alsnog de drie punten binnen te halen. Dit lukte niet meer, een domper werd dit niet, het ene puntje voelde ook al als winst. Vooral winst op zichzelf, hierop kan weer verder gebouwd worden.
SC Genemuiden - s.v. Spakenburg (Foto Helmich Lubberts).
Leon Hése (l) in duel met Herman van Dijk (r).
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts
 
SC Genemuiden - s.v. Spakenburg 2-2 (0-0)
 
Score verloop: 60. Leon Hése 0-1, 69. Martijn Jansen 1-1, 83. Maarten Woudenberg 1-2, 87. Sijmon Eenkhoorn 2-2.
 
Toeschouwers: 1100
 
Scheidsrechter: I.G.M. Oostrom
 
Gele kaart: 54. Rainier Resokario, 88. Berry Halfwerk (SC Genemuiden), 27. Harry Zwarthoed, 72. Leon Hése (s.v. Spakenburg).
 
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes (85. Herman van Dijk), Nick Netten, Rainier Resokario, Erik Rotman, Robert Boes, Berry Halfwerk, Siebren Visscher (70. Christian Riemens), Sijmon Eenkhoorn, Martijn Jansen, Anne van der Kolk (53. Patrick Lip).
 
Opstelling s.v. Spakenburg: Bart Tinus, Leon Hése, Michael Jansen (79. Mitch v.d. Vlist), Robert Verschraagen, Marien Willemsen, Thijs Sluijter (43. David van de Groep), Jaap van Duijn, Yume Ramos, Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Railey Ignacio, 
 

Competitiewedstrijd
Zaterdag 26 januari 2019
WHC - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R. A. Hoffmann

Ass. Scheidsrechter: Dhr. D. Reinshagen
 
Sportpark Mulderssingel
Hoeloosweg 15
8091 GE  Wezep


Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden