logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
IJsselmeervogels pakt volle winst tegen SC Genemuiden
IJsselmeervogels - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
Bas Mooij (l) en Jacco Riemens (r) in duel om de bal.
In Spakenburg, op de rooie kant van de Westmaat, leek het er lang op dat Genemuiden met een punt huiswaarts mocht keren. In de 93e minuut deed Vogel verdediger Bas Mooij Genemuiden de das om.
Met zijn score uit de zoveelste wanordelijkheid in de Sportclub zestien gaf de aanvoerder zijn spitsten les in afwerken. De voorwaartsen van de Vogels hadden tot dan toe uitgeblonken in het missen van kansen, Genemuiden op die manier wel laten vrezen tussen hoop en vrees. Een nederlaag in de laatste minuten is zuur, vooral als het al vaker gebeurd is. Deze nederlaag was echter niet meer dan verdiend. Genemuiden gaf nimmer de indruk dat er meer in zou zitten. Zeker niet meer na het onvrijwillig verdwijnen van Boes, het echte kantelpunt van het duel.
 
Bijkans vanaf de aftrap was er de eerste kans voor de Vogels, door drie mis peren op rij bij Genemuiden, mocht Faouzi aan leggen voor een treffer maar had zijn vizier niet op scherp. Toch kreeg Genemuiden al snel een ruggensteun, in de derde minuut van het duel kwam men al op voorsprong. Zwak uitverdedigen van, de zeker in aanvang niet sterk spelende Vogel defensie, luidde de treffer in. De bal viel, na een combinatie waarbij Lip en Jansen betrokken waren, tussen Jacco Riemens en Bas Mooij in, Riemens won het duel op inzet en bracht de bal bij de vrijstaande Lip. Voor de spelverdeler was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te prikken.
De voorsprong deed Genemuiden zicht baar goed en men leek controle te krijgen over het duel.
 
Die vermeende controle verdween in de 13e minuut. Een schandalige (onbestrafte) overtreding van Kevin Huijsman op Robert Boes luidde de ommekeer in.  Boes moest naar de kant en voordat invaller Christian Riemens het veld kon betreden gaf (de veel te coulante en te ver weg staande) arbiter Duarte het spel weer vrij. Direct profiteerden de Vogels van de wanorde die er nog was door de leemte die Boes achter liet. Verwey werd niet goed afgedekt waarna Flier de pass dacht te kunnen onderscheppen maar verrast werd door Verwey schot in de korte hoek. Nadien kwam het niet meer goed met Sportclub. Aanval op aanval rolde op het doel van Genemuiden af. In die aanvallen maakten de Vogels meteen ook duidelijk waarom ook zij nog niet zo hoog op de ranglijst staan. Men werd gewoonweg niet doeltreffend. Was ook maar tien procent van de kansen benut, dan nog zou het verschil groot zijn geweest. Tussen de spaarzame uitvallen van Genemuiden zat er zowaar ook nog één die kansrijker was dan al die kansen van de Vogels. Arjen Netjes werd door Lip namelijk geheel vrij voor doelman Mommers gezet. De weg naar de doelman was echter te lang waardoor Netjes teveel ging nadenken en de controle over de bal verloor.
IJsselmeervogels - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
Ferdinand Katipana (r) tracht Berry Halfwerk (l) van de bal af te houden.
Na de thee een zelfde beeld, twee teams die zoekende waren, de één naar een speler die één van de vele kansen wou benutten. De ander zocht naar de rust om gericht uit te kunnen verdedigen. De Vogels vonden de speler die het voorbeeld gaf, Sportclub vond nimmer de rust. Sterker nog, de onrust werd alleen maar groter en groter. Men had geen oog meer voor elkaar, Sportclub verdwaalde op de eigen helft. Toch ontstonden er voor de gasten nog een paar kansjes, deze verbleekten echter bij die van de gastheren. Met kunst en vliegwerk trachtte Genemuiden het doel verder schoon te houden. Flier stond vaak fier en daar waar nodig was er assistentie. Toch zou ook de doelman, aan het slot van het duel, delen in de malaise, uit de laatste corner van het duel, in de laatste seconden, ging de doelman onder de bal door, (kreeg hij een zetje?)het had niet een verdrietig moment hoeven te worden als…
 Bas Mooij kreeg echter, in alle wanorde, de gelegenheid om zijn voet wel doeltreffend onder de bal te krijgen en de Vogels te geven waar men recht op had.
IJsselmeervogels - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
Patrick Lip (l) haalt uit nog voordat Nick Kuipers (r) bij de bal kan.
Verslag: Bert van Maastricht
Foto's: Helmich Lubberts
 
IJsselmeervogels - SC Genemuiden 2-1 (1-1).
 
Score verloop: 2. Patrick Lip 0-1, 14. Geoffrey Verwey 1-1, 94. Bas Mooij 2-1.
 
Toeschouwers: 2000
 
Scheidsrechter: L.J. Duarte
 
Gele kaart: 9. Tony Tol, 95. Kevin Huijsman (IJsselmeervogels), 90. Erik Rotman, 91. Christian Riemens (SC Genemuiden).
 
Opstelling IJsselmeervogels: Gino Mommers, Bennie van Noord, Bas Mooij, Nick Kuipers, Stefano Goncalves, Ferdinand Katipana (81. Bryan Burgerhout), Hendrik Michaël de Harder (76. Joey Snijders), Mohammed Faouzi, Tony Tol, Geoffrey Verwey (24. Jasmin Ramic), Kevin Huijsman.
 
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario, Arjan Kolk, Erik Rotman, Robert Boes (15. Christiaan Riemens), Berry Halfwerk, Patrick Lip, Jacco Riemens, Martijn Jansen (83. Julius Wille), Siebren Visscher (61. Sijmon Eenkhoorn).
 

Competitiewedstrijd
Zaterdag 26 januari 2019
WHC - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R. A. Hoffmann

Ass. Scheidsrechter: Dhr. D. Reinshagen
 
Sportpark Mulderssingel
Hoeloosweg 15
8091 GE  Wezep


Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden