logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden verspeelt in slotfase tegen Rijnsburgse Boys wéér dure punten
Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
Sijmon Eenkhoorn (l) goed voor twee doelpunten, speelt Benito Olenski (r) uit.
Hoe vreemd en naar kunnen overdenkingen overkomen als je ze dieper op je  laat inwerken.
Na het duel in Rijnsburg overkomt het je toch dat je terug gaat kijken en je de “alsen” boven laat komen drijven.
Stel…… dat de duels van Genemuiden dit seizoen zonder extra tijd zouden zijn afgesloten, dat er gewoon na 90 minuten afgefloten zou worden. Waar zou Sportclub dan hebben gestaan?
Genemuiden zou in ieder geval 5 punten meer hebben gehad, dan hebben we het nog niet eens over de punten die verloren gingen in de laatste seconden voor de 90e minuut, Dit zou nog eens een extra 2 punten hebben opgeleverd. Zeven punten meer zou SC Genemuiden hebben gehad, naaste concurrenten zouden in dat geval punten hebben ingeleverd. Het zijn natuurlijk cijfers van niets, het geeft echter wel een beeld van Sportclub in het lopende seizoen weer. Een ander hoofdstuk is natuurlijk dat, naast de verloren punten, ook een groot gedeelte van het seizoen “het” voetbal verloren was. Beetje bij beetje zie je dit terugkomen net als de puntjes. Is het nog genoeg voor........?
 
Op de zaterdagochtend, vooraf aan het duel in Rijnsburg, overheerste nog het gevoel dat een punt pakken in Rijnsburg een jubelpunt zou zijn. Enkele uren nadien was datzelfde jubelpuntje, een pijnpunt geworden.
In aanvang zag het daar overigens ook niet naar uit, Sportclub begon onrustig en Kuhlman leek al binnen de minuut te profiteren van halfslachtig ingrijpen. Het schot van Kuhlman werd gekeerd door Flier. De snelle kans voor Rijnsburg bracht behoorlijk onrust bij Genemuiden waardoor een treffer van Rijnsburg een kwestie van tijd leek. De druk van Rijnsburg ebde toch wat weg.
Net toen Genemuiden de rust gevonden leek te hebben en de weg naar voren ook in zicht kreeg kwam daar toch de voorsprong van Rijnsburgse Boys. Jordy  Strooker kreeg de ruimte om over de linkerflank op te stomen, Kuhlman onderkende de mogelijkheid en gaf de bal, op maat, mee.
Vanaf de achterlijn plaatste Strooker de bal voor het doel, Resham Sardar wurmde zich tussen Resokario en Rotman en tikte de bal, al springend, achter Flier.
Binnen de minuut had Rijnsburg de voorsprong moeten verdubbelen. Resokario schoof bij het uitverdedigen bal pardoes in de voeten van Van de Vijver, diens schot werd echter gekeerd door Flier.
 
Langzamerhand hervond Genemuiden weer wat rust en begon naar voren te voetballen, dit leverde al snel resultaat op. Een aanval van Genemuiden leek te strandden op de linkerflank, Rotman pikte de bal echter op en stuurde in één beweging Riemens de diepte in. De linker middenvelder liet 2 man zijn hakken zien en trok de bal terug op Eenkhoorn. De jongeling wist wel raad met dit buitenkansje en tikte beheerst binnen. Genemuiden nam in die periode het heft steeds meer in handen waardoor het geroezemoes onder de Rijnsburgers op de tribune toenam. De Rijnsburgers waren niet echt tevreden met de omgedraaide rollen op het veld. Ook in het veld ontstond er iets van wrevel onder enkele Rijnsburgse spelers. Dit moet het welhaast geweest zijn, anders is de actie van Danny van de Vijver op Anne van der Kolk niet te verklaren. Nadat Van der Kolk de Rijnsburger had uitgespeeld en de bal had in gepasst, besloot de laatste met een schop op de enkels van Van der Kolk. Het onmiddellijke fluitsignaal van, de verder, goed leidende Van der Roest deed vermoeden dat hij de schop gezien had.
Heel Rijnsburg hield de adem, zou de verdiende rode kaart komen, Van der Roest ging in conclaaf aan de zijlijn en besloot het bij een gele kaart te houden, dit tot ongeloof van al wat Sportclub (en ook Rijnsburgse Boys)was.  Genemuiden vatte dit blijkbaar positief op want voorlopig bleef het de bovenliggende partij. In de 37e minuut betaalde zich dit uit, Jacco Riemens draaide zich, tussen twee man in, vrij en plaatste de bal op de ijzersterk spelende en balvaste Eenkhoorn. Eenhoorn controleerde en liet de bal, op maat, achter de verdediging vallen,  in de loop van de de opkomende De Visscher.
De Visscher wachtte geduldig op een beweging van doelman Van Nieuwkoop en schoot de bal beheerst binnen. Nog voor rust leek de marge vergroot te kunnen worden toen Van der Kolk de achterlijn vond, zijn trekbal vond geen Genemuider been, en kon net voor de in glijdende Eenkhoorn worden weggetikt.
Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
Mark van de Boogaart (l) is is eerder bij de bal dan Jacco Riemens (r).
Na de thee was de eerste kans weer voor Genemuiden, de doorlopende Jacco Riemens werd gevonden door De Visscher, het schot ineens was fraai, maar net niet voldoende zuiver.
De tegenstoot leverde wel een doelpunt op, een wrang doelpunt, omdat juist de man die  niet meer op het veld  had op mogen staan, de trekker overhaalde. Het moet gezegd, het doelpunt op zich was een juweeltje. Aangespeeld met een kort passje nam Van de Vijver de bal, ongehinderd, fraai op de slof. Het gebrek aan ingrijpen van Genemuiden woog hierbij zwaar.
Het doelpunt sloeg in als een bom bij Genemuiden, toch rechtte de ploeg de rug en zocht weer naar de voorsprong. Riemens strandde eerst nog op de doelman alvorens Eenkhoorn de afronding kreeg gegund van Jeffrey de Visscher. De Visscher had ,net als bij Sportclub ‘s 2e treffer, de ruimte gevonden op de rechterflank en was van de bal voorzien door Jansen. Vrij voor de doelman koos De Visscher voor de inkomende en doeltreffende Eenkhoorn.
Binnen een minuut leek de gelijkmaker ook al weer een feit, de bal gleed, gelukkig voor Sportclub, voorlangs. Direct hierop speelde Eenkhoorn zich vrij maar hij zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal glijden.
 
Slordig balverlies van De Visscher aan de rand van de eigen zestien leverde een vrije kans op voor Kuhlman. Flier keerde zijn inzet zonder problemen. Nog één keer liet Genemuiden van zich spreken toen de Visscher doelman Van Nieuwkoop op zijn pad vond. Met nog een kwartier te gaan wisselde Sportclub Sijmon Eenkhoorn voor Willem Lanjouw, een spits voor een spits. Het bracht geen extra rust in het spel van Genemuiden, de diepte en de dreiging van Eenkhoorn viel weg terwijl het loodzware veld meer en meer in het nadeel leek te gaan werken van het kunstgras ge(ver)wende Genemuiden. Aanval op aanval rolde op Flier af, terwijl de tegenstoot steeds machtelozer werd, totdat die helemaal verdween.
Het laatste kwartier van het duel stond in het teken van Flier, de doelman groeide uit tot een (bijna) niet te passeren hindernis. Schier onhoudbare schoten van Bart Freke en invaller Bochoven neutraliseerde hij geweldig terwijl hij, bij een kopbal van Breinburg, assistentie van de lat kreeg.
In de laatste minuut, van de 3 minuten extra, die Van der Roest Rijnsburg gunde, liep Jacco Riemens tegen zijn 2e gele kaart op. Tussen het vertrek van Riemens en het laatste fluitsignaal zaten enkele tientallen, voor Genemuiden wrange, seconden. Seconden van desorganisatie en een dodelijke uithaal Kuhlman. Voor Rijnsburg de verdiende gelijkmaker, voor Sportclub applaus, een punt en de zalvende mededeling dat Genemuiden geen ploeg heeft om af te dalen. Voorlopig spreken de koele  cijfers anders, heel anders.
Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden (Foto Helmich Lubberts).
Martijn Jansen (l) zet voor, Jordy Strooker (r) is te laat.
Foto's: Helmich Lubberts
Verslag: Bert van Maastricht
 
Rijnsburgse Boys - SC Genemuiden 3-3 (1-2).
 
Score verloop: 8. Resham Sardar 1-0, 16. Sijmon Eenkhoorn 1-1, 37. Jeffrey de Visscher 1-2, 48. Danny van der Vijver 2-2, 56. Sijmon Eenkhoorn 2-3, 93. Joost Kuhlmann 3-3.
 
Toeschouwers: 700
 
Scheidsrechter: M. van der Roest
 
Gele kaart: 21. Benito Olenski, 26. Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys), 38. Sijmon Eenkhoorn, 75. Jacco Riemens (SC Genemuiden).
Rode kaart: 92. Jacco Riemens (2x geel SC Genemuiden).
 
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Benito Olenski, Bart Freke, Mark v.d. Boogaart, Jordy Strooker, Kevin Winter, Joost Kuhlmann, Raymond Kolder (71. Ronald Breinburg), Martijn Gootjes (71. Rémon van Bochoven), Danny van der Vijver, Resham Sardar.
Opstelling Sportclub Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario, Jasper Bremmer, Erik Rotman, Robert Boes, Jeffrey de Visscher, Anne van der Kolk (83. Christian Riemens), Sijmon Eenkhoorn (73. Willem Lanjouw), Martijn Jansen (92. Arjan Kolk), Jacco Riemens.
 

Competitiewedstrijd
Zaterdag 26 januari 2019
WHC - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R. A. Hoffmann

Ass. Scheidsrechter: Dhr. D. Reinshagen
 
Sportpark Mulderssingel
Hoeloosweg 15
8091 GE  Wezep


Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden