sponsor
SC Genemuiden pakt volle winst tegen v.v. Capelle 4-1 (1-0).
SC Genemuiden - v.v. Capelle (Foto Helmich Lubberts).
Anne van der Kolk (l) in duel met Gerrit-Jan Rothman (r).
Het dunne draadje waaraan Sportclub bungelt is na vandaag weer iets dikker geworden. Het duel met Capelle werd met maar liefst 4-1 beslist in het voordeel van de groen-witten, door dit resultaat is de hoop in de harten van iedereen die een groen-wit hart heeft weer iets gegroeid......nog 5 te gaan. Sportclub was vanmiddag zeker niet de bovenliggende partij, maar bewees maar weer eens dat aan de scoringsdrift van de groen-witten niks mankeert.

Bovendien moest Capelle de wedstrijd met 9 spelers eindigen, dit leidde tot een tumultueus einde waarbij scheidsrechter Roeleveld zelfs een afkoelingsperiode moest inlassen.
"We hebben eigenlijk voor het eerst sinds lange tijd gewonnen van een ploeg die beter voetbalde dan ons, waren de woorden van trainer Karrenbelt na afloop. Weinig Sportclubbers zullen waarde hechten aan de woorden van de oefenmeester. Resultaat is het enige wat telt in deze cruciale fase van de competitie. Resultaat was er, na een matige eerste helft van Sportclub kant werd de 2e helft de marge enorm uitgebreid....geflatteerd dat zeker maar een kniesoor die daarom maalt.

Sportclub, de groen-witte trots, leeft weer iets meer en dat is het belangrijkste. Capelle, die in het oosten van het land nog nooit won, begon voortvarend aan de wedstrijd, maar wist doelman Flier nimmer te verontrusten. Sterker nog het was Sijmen Eenkhoorn die de eerste mogelijkheid van de wedstrijd onbenut liet. In het vervolg ontspon zich een duel zonder echte grote kansen aan beide zijden. Capelle had wel een zogenaamd veldoverwicht. Toch waren het de groen-witten die als eerste het net wisten te vinden. Nadat Herman van Dijk oog in oog met doelman Van der Ploeg nog miste was het Anne van der Kolk die uit een onmogelijke hoek voor de 1-0 tekende. Een opsteker vanjewelste.

Capelle ging echter niet bij de pakken neer zitten en ging verbeten op jacht naar de 1-1. Iets wat door de wederom uitstekend acterende doelman Flier werd voorkomen. De Sportclub goalie was binnen een minuut paraat bij 100% kansen voor Strik en Rothman en voorkwam hiermee een zekere gelijkmaker, wat zeker niet onverdiend was geweest rond die tijd van de wedstrijd. De 1-0 voorsprong kon zodoende tot de rust worden gehandhaafd door de mannen van Karrenbelt en De Boer.
Lars Boscha (l) in achtervolging op Sijmon Eenkhoorn (r).
Na rust was er direct een enorme opsteker voor Sportclub. Martijn Jansen werd door Jeffrey de Visscher, bijna niet meer weg te denken uit het groen-wit, vrij voor doelman Van der Ploeg gezet. De aanvoerder werd door de doelman tegen het gras gewerkt. Scheidsrechter Roeleveld was gedecideerd, rood en een strafschop voor de groen-wittten. Dit klusje was wel besteed aan Erik Rotman. De kampenaar liet zijn fabuleuze linkerbeen spreken en bracht Sportclub op een op het oog veilige 2-0 voorsprong.

Sportclub leek "bevrijd" maar vergat de 3-0 op het scorebord te zetten (Sijmen Eenkhoorn). Capelle bleef strijden voor een beter resultaat en dat leek erin te zitten na de 2-1 van Strik. Van de man meer situatie was weinig tot niks meer te zien en iedereen die het groen-wit een warm hart toe draagde zag het onheil al aankomen. Sportclub herstelde zich en had via Lanjouw en Jansen het duel al in het slot kunnen gooien, maar de normaal trefzekere spitsen faalden in kansrijke positie. De wedstrijd leek naar het einde toe te kabbelen.....leek....ineens sloeg de vlam in de pan. Philippe den Hartog was een fractie te laat en tikte Erik Rotman van achteren neer. Scheidsrechter Roeleveld was gedecideerd, rood! Capelle bleef achter met 9 spelers. Het publiek roerde zich en enkele mensen van de bank van Capelle begonnen daarop te reageren.

Scheidsrechter Roeleveld was genoodzaakt om een korte afkoelingsperiode in te gelasten. Na het korte oponthoud bleek er nog maar liefst zeven minuten extra tijd bij te komen. Hierin sloeg Sportclub via Halfwerk, of was het een eigen goal??, en Eenkhoorn nog tweemaal toe en was de geflatteerde grote overwinning een feit. De draad is weer iets dikker.....maar Sportclub is er nog lang niet, blijf dus Sportclub steunen!!!
Jeffrey de Visscher (l)  wordt op de hielen gezeten door Philippe den Hartog (r).
Foto's: Helmich Lubberts
Verslag: Gert Jan v/d Berg

SC Genemuiden - v.v. Capelle 4-1 (1-0).

Score verloop: 21. Anne v/d Kolk 1-0, 48. Rotman 2-0 (p), 67. Marvin Strik 2-1, 90+3. Berry Halfwerk 3-1, 90+5. Sijmon Eenkhoorn 4-1.