sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden kan goede reeks niet voorzetten en verliest met 1-0 van Sparta Nijkerk
Sparta Nijkerk - SC Genemuiden
Invaller Frank Jansen (r) schuwt het duel niet, ondanks zijn jeugdige leeftijd. Donny van der Wal (l) heeft het nakijken.
Na een goede reeks wedstrijden van de afgelopen week met een bevredigend einde zowel in competitieverband als in de districtsbeker, lukte het Sportclub  Genemuiden niet om tegen Sparta Nijkerk het geheel een goed gevolg te geven en verloor men de wedstrijd uiteindelijk met 1-0.

In een saaie eerste helft met weinig hoogtepunten was het na twintig minuten Frank Tervoert,  die na een ingooi van Danny van der Wal de bal goed aannam. Na een één tweetje met  Tim Krux wist diezelfde vervoert de achterlijn te halen en fraai af te ronden en bracht hij de thuisclub op een verdiende 1-0 voorsprong. Sportclub kon hier weinig tegen over zetten en creëerde nauwelijks kansen, sterk optreden van doelman Albert Flier behoede Genemuiden zelfs voor een nog grotere achterstand. De enige spelde prikjes van Genemuiden in de eerste helft kwam van Martijn Jansen en Jacco Riemens, al waren dit prikjes en ook niet meer dan dat.
Jasper Bremmer geeft aanwijzingen, maar het veranderde niets aan de 1-0 achterstand.
In de tweede helft trok Genemuiden feller van leer, er kwamen kansen. Tjeerd Korf en Philip Ties waren af en toe dicht bij de gelijkmaker, maar vonden steeds doelman Kevin Rijnvis op hun weg. Sportclub Bleef aandringen en rook zijn kansen, de niet geheel fitte Erik Rotman werd vervangen door Siebren Visscher en de jeugdige Frank Jansen verving Robert Boes. De zeventien jarig Frank Jansen toonde aan klaar te zijn voor het grote werk, zonder enige schroom ging hij de strijd aan en was zelfs kort bij de gelijkmaker. Ware het niet dat hij de bal geheel verkeerd raakte en ruim voor het doel langs schoot , dit tot opluchting van  de Nijkerkers.

Na een  fout van Bremmer waren de Nijkerkers dichtbij de 2-0, de anders trefzekere Vervoert miste nu na een prachtige actie waarmee hij zichzelf vrijspeelde. Even daarna kreeg Frank Jansen geel na aanmerking op de leiding, een strafschop die werd geclaimd werd niet gehonoreerd maar had zeker gegeven kunnen worden. In een hectische slotfase met de nodige gele kaarten keurde arbiter Roeleveld ook nog een (zeker) doelpunt van Siebren Visscher af vanwege vermeend buitenspel. En of dit nog niet erg genoeg was mocht ook Berry Halfwerk met rood vertrekken nadat hij de doorgebroken Serfanja Davids neerhaalde. Rood was er ook voor Tim Muller van Sparta Nijkerk, na zijn tweede gele kaart mocht ook hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Wat restte was een turbulent slot, gescoord werd er niet meer. Sparta Nijkerk pakte de broodnodige drie punten door het doelpunt van Vervoert, daar waar een gelijkspel tussen beide teams beter op zijn plaats was geweest.
Scheidsrechter Roeleveld vervulde in de slotfase van de  wedstrijd een hoofdrol, drie maal rood was het resultaat.
Verslag en foto's: Helmich Lubberts

Sparta Nijkerk - SC Genemuiden 1-0 (1-0).

Score verloop: 20. Frank Tervoert 1-0.

Gele kaart: 73. Tim Muller, 86. Frank Tervoert, 88. Sebastian van Kammen (Sparta Nijkerk), 85. Frank Jansen (SC Genemuiden).
Rode Kaart: 90. Tim Muller (2x geel), (Sparta Nijkerk), 90. Berry Halfwerk, 90. Marco Beens (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 1400

Scheidsrechter (s): Dhr. M.A. Roeleveld, Ass. Dhr. D. Frijn, Dhr. A.C. van Dooren, 4e Official: Dhr. B.J. Kohler.

Opstelling Sparta Nijkerk:Kevin Rijnvis, Tim Muller, Tim Krux, Ivo te Velthuis, Stefan Fredriksen, Frank Tervoert, Sebastian van Kammen, Jaap Jong (46.Sefanja Davids), Timothy van der Meulen, Gilermo Pengel (58. Jerghinio Sahadewsing) , Donny van der Wal.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Berry Halfwerk, Jasper Bremmer, Erik Rotman (61. Siebren Visscher), Anne van der Kolk, Robert Boes (76. Frank Jansen), Jacco Riemens, Martijn Jansen, Philip Ties, Tjeerd Korf.