logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC GENEMUIDEN EN SV URK DELEN PUNTEN EN HANDHAVEN ZICH IN HOOFDKLASSE
SC Genemuiden - SV Urk
Erik Rotman en Robert Boes, samen goed voor 500 wedstrijden.
Het seizoen 2015-2016 zit er op voor SC Genemuiden, een seizoen waarin veel gebeurde en Sportclub de nacompetitie ternauwernood wist te ontlopen. Op de slotdag van de competitie werden met argusogen de verrichtingen op de andere velden gevolgd, Harkemase Boys leek de gedoodverfde kampioen en Staphorst mocht alleen maar hopen op een misstap van de Harrekieten. Afijn, de uitslag is bekend, de Friesen maakten op de laatste speeldag geen fout door met 6-1 te winnen van Flevo Boys en Staphorst deed zijn sportieve plicht en hielp a passant Genemuiden en SV Urk door met 4-2 van SVZW te winnen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, voor de neutrale toeschouwer viel er nauwelijks iets te beleven. Het meest spectaculaire kwam van een tweetal jubilarissen, Robert Boes en Erik Rotman werden samen in het zonnetje gezet. Met 250 wedstrijden ieders, mochten ook zij plaats nemen in de illustere rij van spelers die al bijna een leven lang het Groen-Witte shirt mochten dragen.

Voor rust was het Sportclub die de meeste kansen kreeg, Martijn Jansen en Jacco Riemens waren de spelers die het dichtstbij een treffer waren maar resultaat leverde dit niet op. Ook SV Urk kon in de beginfase van de wedstrijd weinig goeds op de voetbal mat neerleggen, verder dan een paar afstandsschoten kwamen voormalig eilandbewoners niet. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand. 
SC Genemuiden - SV Urk
Gerrit Tol  (l)  SV Urk, Erik Rotman (r) SC Genemuiden.
Na rust was het SV Urk die op voorsprong kwam, een afzwaaiende bal die door de harde wind gedragen werd ging over alles en iedereen heen. Doelman Albert Flier had het nakijken en Sportclub keek tegen een achterstand aan die gezien de tussenstanden op de andere velden niet wenselijk was, Sportclub wist wat het te doen stond. Trainer de Man paste een aantal wissels toe met het doel, om toch dat ho zo belangrijke doelpunt te maken. Frank Kuurman kwam voor Job van Dalfsen, Tjeerd Korf verving Sijmon Eenkhoorn en Stef van der Velden loste Patrick Lip af. Toch had SC Genemuiden de hulp van SV Urk nodig om langszij te komen. Bij een aanval was het Maarten Dijkhuizen die als laatste de bal toucheerde en zijn eigen doelman Jan Marten Romkes passeerde, niemand maalde daar echter om bij Sportclub. In het verdere verloop van de wedstrijd vonden de beide teams het wel best, met nog een kleine tien minuten op de klok en gezien de standen op de andere velden was voor SV Urk en SC Genemuiden de missie handhaving volbracht.

Urk vierde het klasse behoud als een overwinning, terwijl SC Genemuiden ingetogen het veld verliet. Sportclub zal dit seizoen snel willen vergeten, vele spelers vertrekken, spelers die hun heil ergens anders gaan zoeken of de voetbalschoenen aan de wilgen hangen. SC Genemuiden moet en gaat verder, maar zal de inbreng van hen die gaan niet vergeten. Stef van der Velden, Masies Artien, Jasper Bremmer, Gieljan Tissingh, Tjeerd Korf, Arjen Netjes, Karlo Heutink, Ryan van Lente, Siebren Visscher, Rainier Resokario, Sijmon Eenkhoorn, Olivier Duinkerken, Dick Lindeboom, Eric Kolkman, Gerrit Eenkhoorn, Patrick Vos, Johan de Man, en Gert Beens bedankt voor jullie inbreng.
SC Genemuiden - SV Urk
Martijn Jansen (l) Genemuiden, Jurrian van Slooten (r) SVUrk

Fotoverslag SC Genemuiden - SV Urk
Audio en videobeelden RTV Oost

SC Genemuiden – SV Urk 1-1 (0-0)


Scheidrechter(s): Dhr. C. Mesbah, Ass. Dhr. D. de Haan, Ass. Dhr. W. Renkema.

Scoreverloop: 51.  Riekelt Jan Brands 0-1, 84.e.d. Maarten Dijkhuizen 1-1.
 
Toeschouwers: 1150

Gele Kaart: 24. Patrick Lip, 67. Sijmon Eenkhoorn, 75. Robert Boes, 77. Arjen Netjes (SC Genemuiden), 53. Jan van Slooten, 61. Marinus Snoek, 77. Hessel Snoek (SV Urk).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Masies Artien, Jasper Bremmer, Erik Rotman, Robert Boes, Job van Dalfsen (63. Frank Kuurman), Jacco Riemens, Patrick Lip (86. Stef van der Velden), Martijn Jansen, Sijmon Eenkhoorn (72 Tjeerd Korf).
Opstelling SV Urk: Jan Marten Romkes, Maarten Dijkhuizen ,Klaas Kramer, Lucas Nagel, Kees de Boer (90 Jurriaan van Slooten), Gerrit Tol, Marinus Snoek, Jan van Slooten (86. Jelle de Boer), Riekelt Jan Brands, Teun Hakvoort, Hessel Snoek.


Zaterdag 20 april 2024
Speelronde 30, 3e Divisie A
Sportclub Genemuiden - VVSB
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2/B, 8281 CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G. Nusselder



Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid