logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Gelijk spel Sportclub tegen ACV
ACV Assen - SC Genemuiden
Doelpuntemaker Omar Kavak (r) en Dennis Molema (l) van ACV.
Assen-De kop is er af, de eerste wedstrijd van SC Genemuiden in de hoofdklasse B zit er op. Het leverde Sportclub slechts één punt op, met het 1-1 gelijk spel tegen ACV uit Assen werden de punten gezamenlijk gedeeld en Sportclub was na afloop dan ook niet tevreden met de einduitslag.

SC Genemuiden was de betere ploeg, het had over de gehele wedstrijd het betere van het spel maar vergat zichzelf te belonen. In een saaie eerste helft waarin niet veel te genieten viel waren de kansen op één hand te tellen. De eerste wedstrijd verliep wat onwennig voor zowel ACV als Genemuiden, verdedigend stonden beide teams hun mannetje en werd er amper iets weggeven. Danny Menting, oud ACV was nog wel het dichtst bij een doelpunt. Doelman Wormmeester was echter alert en tikte de bal over de lat van zijn goal. Wat restte was een hoekschop, die voor Sportclub ook niets opleverde. De rust werd dan ook bereikt met een stand van 0-0.

Na één minuut spelen in de tweede helft pakte SC Genemuiden toch de voorsprong. Omar Kavak zag een gaatje bij doelman Wormmeester waar hij wel raad mee wist, met een venijnig diagonaal schot liet hij de ACV goalie in ieder geval kansloos. Na deze snelle goal leek ACV van slag, Genemuiden had op dat moment de kans om door te drukken en de score verder kunnen opvoeren. Niets bleek minder waar, het werd zelfs onrustig binnen de lijnen. Na een aantal wissels, Rick Doorn voor Robert Boes en Frank Kuurman voor Martijn Jansen leek het er op dat het team door de omzettingen zijn draai kwijt was.

Bal verlies leidde dan ook de gelijkmaker in. Rutger Timmermans strafte het in ieder geval fraai af, hij verschalkte doelman Flier en gaf ACV weer de hoop om het duel winnend af te sluiten. Sportclub had het in de slotfase moeilijk, ACV zette een tandje bij en rook zijn kansen. Gelukkig was ook bij ACV de scherpte er niet meer, Thomas Metzemakers en Hagenauw verzaakten in ieder geval. Erik Rotman en Omar Kavak deden dit bij Sportclub, het gelijke spel was dan misschien dan ook wel een terechte. Al zullen daar de meningen verdeeld over zijn.

Videoverslag wedstrijd ACV -SC Genemuiden
Fotoverslag ACV - SC Genemuiden

ACV Assen - SC Genemuiden 1-1 (0-0).

Scheidrechter(s): Dhr.A. Dijkstra  Dhr.A. van der Meer  Dhr.M. Dreise

Scoreverloop: 0-1 Omar Kavak (46), 1-1 Rutger Timmermans (67).
 
Toeschouwers:450

Gele Kaart: Josias Eshuis (55), Dennis Molema (75),  Daan Smit (72) ACV Assen, Wouter van der Molen (54) SC Genemuiden.

Opstelling ACV Assen:Ben Wormmeester, Jelle Wagenaar, Thomas Metzemaekers, Daniël Schans, Nick Westebring, Arjen Hagenauw, Willem de Jong (65. Sander Dzemidzic), Saber Hendriks (65. Rutger Timmermans), Dennis Molema, Josias Eshuis (72. Daan Smit), Marcel Seip. 
Opstelling SC Genemuiden:Albert Flier, Christian Riemens, Dirk Muis, Erik Rotman, Wouter van der Molen, Anne van der Kolk (84. Job van Dalfsen), Robert Boes (65. Rick Doorn), Martijn Jansen (69. Frank Kuurman), Jacco Riemens, Danny Menting, Omar Kavak.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen