logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub houdt goed gevoel over na winst op Flevo Boys
SC Genemuiden - Flevo Boys
Ook voor de wisselspelers is het genieten na de 5-2 winst op Flevo Boys.
We zijn pas twee wedstrijden onderweg, maar toch smaakt de 5-2 overwinning tegen Flevo Boys nu al naar meer. In een wedstrijd waarbij Martijn Jansen voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd voor zijn 350e wedstrijd in het groen-witte shirt van Sportclub, lieten de spelers op het veld zien dat men weer terdege rekening dient te houden met de dadendrang van SC Genemuiden.

Genemuiden begon gretig aan de wedstrijd onder haast tropische omstandigheden, het ging fel van start en dit resulteerde in de beginfase al gelijk tot een grote mogelijkheid. Na aangeven van Anne van der Kolk, was het Omar Kavak die net een teenlengte te kort kwam om doelman Rosink te verrassen. Aan de andere kant was het William de Boer die faalde, na een counter ging hij vrij op doelman Flier af echter zonder resultaat. Deze zelfde Flier moest na 25 minuten met een bovenbeenblessure het veld verlaten, Erwin Henniphof verving hem.

Na de wissel van Doelman Flier had Genemuiden alle mazzel van de wereld, Strikwerda was wat ongelukkig met het uitverdedigen en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Danny Menting. Deze wist met dit buitenkansje wel raad en zette SC Genemuiden op een 1-0 voorsprong. Echt lang mocht SC Genemuiden hier niet van genieten want binnen twee minuten was de stand alweer gelijk, uit een strak genomen corner was het Jan Stoker die binnen kopte.

Sportclub leek allerminst van slag door deze snelle gelijkmaker, het bleef aandringen en op zoek naar een volgende treffer. Dat deze uit een penalty kwam deerde niemand, na een pass van Menting was het Anne van der Kolk die de bal in eerste instantie probeerde te veroveren. Lars Klijnstra verhinderde dit echter, alleen deed hij dit niet volgens de geldende regels. Een handsbal bezorgde Sportclub in ieder geval een strafschop die door Omar Kavak werd benut, Rosink stopte de bal in eerste instantie nog wel maar in de rebound ging hij er alsnog in. Voor SC Genemuiden leek deze stand nog niet voldoende te zijn het bleef dreigend en op jacht naar meer, deze dadendrang leverde op slag van rust de 3-1 op. Uit een vrije trap kopte Jacco Riemens raak.

Sportclub leek op rozen te zitten, ook na rust ging men vrolijk verder met het zoeken naar mogelijkheden om de score verder uit te bereiden. Omar Kavak raakte de paal met een ver afstandsschot en even daarvoor vond hij doelman Rosink nog op zijn weg. Flevo Boys leek er nog in te geloven, het zette aan en beloonde zichzelf zowaar met een treffer. Frank Post haalde uit, zijn schot leek nergens te eindigen maar via Christian Riemens verdween hij achter doelman Henniphof.

Toch gaf deze aansluitingstreffer Flevo Boys niet de beoogde vleugels, het wist nauwelijks kansen te creëren en het was dan ook SC Genemuiden die de marge weer vergrote. Jubilaris Martijn Jansen beloonde zichzelf, na een mooi opgezette aanval met Anne van der Kolk ronde hijzelf met een mooie schuiver af. Hiermee was de koek nog niet op, acht minuten voor tijd werd het zelfs 5-2. Na een vrije trap van Erik Rotman kon doelman Rosink de bal slecht wegwerken, Omar Kavak wist hier wel raad mee. Hij bepaalde de eindstand.

Fotoverslag SC Genemuiden - Flevo Boys
Fotoverslag Breman.net
Wedstrijdverslag RTV Oost


SC Genemuiden - Flevo Boys 5-2 (3-1).

Scheidrechter(s): Dhr. M A de Bruijn  Dhr. J van Eyden  Dhr. N S Goutier.

Scoreverloop: 26. Danny Menting 1-0, 28. Jan Stoker 1-1, 39. Omar Kavak 2-1, 45. Jacco Riemens 3-1, Christiaan Riemens 3-2 (e.d.), 74. Martijn Jansen 4-2, 81. Omar Kavak 5-2.
 
Toeschouwers:600

Gele Kaart: 48. Christian Riemens (SC Genemuiden), 32. William de Boer, 45. Jan Stoker, 79. Jesse Betaze. (Flevo Boys.

Opstelling SC Genemuiden:Albert Flier (25. Erwin Henniphof), Christiaan Riemens, (75. Mike van der Kooy), Dirk Muis, Erik Rotman, Robert Boes, Anne van der Kolk, Omar Kavak, Martijn Jansen, Jacco Riemens (71. Patrick Lip), Wouter van der Molen, Danny Menting.
Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink, Jan Stoker, Roelof Strikwerda (83. Tjisse Kerkstra), Lars Klijnstra, Arnoud Post, Frank Post, Aran Nijboer, Timon Rorije (78. Jarno van der Wal), Jesse Betaze, William de Boer, (71. Tjeerd Korf), Harvey de Boer.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen