logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub ligt op koers
SC Genemuiden - Oranje Nassau
Jacco Riemens viert zijn 2e treffer tegen Oranje Nassau.
SC Genemuiden kende een flitsende start tegen Oranje Nassau uit Groningen en stond binnen drie minuten al op een 1-0 voorsprong, in het verder verloop van de wedstrijd zouden er zelfs nog drie goals bij komen. De wedstrijd leverde in ieder geval een mooi 4-0 overwinning op, een overwinning die Sportclub op de tweede plek zet met een verschil van slechts twee punten op koploper v.v. Staphorst.

SC Genemuiden trof in Oranje Nassau Groningen geen al te moeilijke tegenstander. De rode lantaarndrager door vele blessures geteisterd, begonnen gehavend aan de wedstrijd en maakten het Sportclub niet heel erg lastig. Het werd dan ook een moeilijke middag voor de Groningers en de 4-0 overwinning voor Sportclub was dan ook niet geflatteerd te noemen.

Sportclub startte overtuigend, Oranje Nassau werd op alle fronten afgetroefd en had weinig in te brengen. De vroege goal van Jacco Riemens in de 3e minuut leek de opmaat te zijn voor een doelpuntrijke middag met als lijdend voorwerp Oranje Nassau, na een schitterende vrije trap van Erik Rotman die fraai indraaide werd Jacco Riemens geen strobreed in de weg gelegd om vrijstaand in te koppen en de score te openen. SC Genemuiden had de start die het zich wenste en ging op jacht naar meer, Danny Menting was nog wel het dichtst bij de tweede treffer, na aangeven van Christian Riemens had hij echter het vizier net nog niet scherp genoeg. Toch viel de tweede treffer niet veel later, de opkomende Jacco Riemens kreeg opnieuw vrij baan. Een fraai afstandsschot verraste de doelman van Stralendorff en zorgde nog voor rust voor de 2-0.

Sportclub begon de tweede helft met de zelfde elf waarmee het was begonnen, maar toch oogde het allemaal wat minder fraai. Oranje Nassau probeerde het wel, maar begreep al gauw dat het een kansloze missie zou gaan worden deze middag. Het was Danny Menting die in de 58e minuut het slot definitief dicht gooide voor de Groningers, na verwoede pogingen om de bal van de lijn te halen was hij er als de kippen bij om in de rebound raak te scoren. Sportclub zat op rozen en zou de wedstrijd niet meer uit handen geven. In de 73e minuut prijkte zelfs de 4-0 op het score bord, Omar Kavak zette voor en het was Danny Menting die bij de tweede paal de bal binnen werkte. Het was tevens zijn laatste wapenfeit, licht aangeslagen werd hij vervangen door Job van Dalfsen.

De score had zelfs nog verder op kunnen lopen, maar het leek er op dat SC Genemuiden dit Oranje Nassau wilde besparen. Met zeven punten uit drie wedstrijden mag men gerust spreken over een prima start, al maakt één zwaluw nog geen zomer. Aanstaande zaterdag wacht SV Urk, een tegenstander van formaat.

Fotoverslag SC Genemuiden - Oranje Nassau

SC Genemuiden - Oranje Nassau 4-0 (2-0).

Scheidrechter(s): Dhr. M.G. Paarhuis  Dhr. L.M.W. Andy  Dhr. D. de Haan.

Scoreverloop: 3. Jacco Riemens 1-0, 23. Jacco Riemens 2-0, 58. Danny Menting 3-0, 73. Danny Menting 4-0.
 
Toeschouwers:650

Gele Kaart: 62.Frank Kuurman (SC Genemuiden, 34. Thijs Gerlofs, 48. Robert Pomstra, 78. Erwin Pomstra (Oranje Nassau).

Opstelling SC Genemuiden:Erwin Henniphof, Christian Riemens, Dirk Muis (74. Mike van der Kooy), Erik Rotman, Wouter van de Molen, Robert Boes, Anne van der Kolk, Martijn Jansen 54. Frank Kuurman), Jacco Riemens, Danny Menting (74. Job van Dalfsen), Omar Kavak.
Opstelling Oranje Nassau:Alex van Stralendorff, Thijs Gerlofs, Melle Kuipers, Ibrahim Silla (46. Firosan Ademi), Josha Ottens, Getuar Derguti, Robert Pomstra, Frederik Specken, David van der Pol (75. Bob Poorta), Max Blauw, Erwin Pomstra.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen