logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden pakt punt op Urk
SV Urk - SC Genemuiden
Omar Kavak gaat het duel aan met Bennie Dunnink, Maarten Dijkhuizen ziet het gebeuren.
Wanneer je op bezoek gaat bij Urk, dan weet je op voorhand dat het er soms heet aan toe kan gaan. Sportclub Genemuiden was dus op voorhand gewaarschuwd, de voormalige eiland bewoners zouden niets cadeau doen deze middag. Deze voorspelling bleek maar al te waar, er werd voor iedere meter gestreden en het randje van het toelaatbare zochten de Urkers regelmatig op. Na negentig minuten spelen kon dan ook de balans worden op gemaakt, een puntendeling en een zevental kaarten waren de hoogst van een middag voetballen op sportpark “de Vormt”.

Na de aftrap was al meteen duidelijk wat de strategie van SV Urk zou zijn, SC Genemuiden kreeg amper de ruimte om fatsoenlijk te kunnen voetballen. Met volle overgave stortte Urk zich op de wedstrijd en Sportclub lukte het maar niet om de juiste draai te vinden. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd in het eerste bedrijf van de wedstrijd, Danny Menting kreeg nog wel een mogelijkheid met het hoofd maar verder dan deze kopbal kwam SC Genemuiden niet.
Toch beloonde Urk zichzelf op slag van rust met een treffer, slordig balverlies luide de treffer in. Na eerdere kansen van Teun Hakvoort en Lucas Nagel was het Riekelt Nentjes die Gerrit Tol wist te bereiken, deze legde aan en doelman Erwin Henniphof was gezien.

SC Genemuiden begreep dat er iets moest gebeuren, het bracht bij de start van de tweede helft Mike van der Kooy voor Christian Riemens en Patrick Lip verving Frank Kuurman. Toch bleef Urk de gevaarlijkste ploeg, SC Genemuiden bleef moeite houden met de speelwijze van de tegenstander en het lukte maar niet om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Een fikse overtreding van Lucas Nagel op Robert Boes deed de wedstrijd ook al geen goed, de tot dan toe vriendelijke partij kreeg een grimmig karakter en tot ieders verbazing werd de overtreding slechts afgedaan met een gele kaart. Robert Boes was echter uitgeschakeld en was niet bij machte om de wedstrijd verder uit te spelen, hij werd vervangen door Job van Dalfsen.

Toch lukte het Genemuiden een punt uit het vuur te slepen, het kreeg meer overwicht en het creëerde zichzelf kansen. Een loepzuivere pass van Patrick Lip op Danny Menting raakte de paal, Omar Kavak speelde zich een aantal keren knap vrij maar kwam ook iedere keer net iets te kort. Toch werd zijn inzet vijf minuten voor tijd beloond, na zichzelf vrij te hebben gespeeld kon hij vrij op doelman Koffeman afgaan die in hem eerste instantie nog stopte. Maar tot ieders verbazing wees leidsman Roeleveld naar de elf meter stip, niet dat de goalie een overtreding had gemaakt maar een Urker verdediger zou de bal met de hand hebben aangeraakt.

Kavak wist met dit buitenkansje wel raad, hij nam de penalty zoals een penalty genomen moet worden. Snoeihard en onhoudbaar voor doelman Cornelis Koffeman vloog de bal in het net, zo kreeg SC Genemuiden toch nog op de valreep zijn punt.

Fotoverslag SV Urk - SC Genemuiden

SV Urk - SC Genemuiden 1-1 (1-0)

Scheidrechter(s): Dhr. M.A. Roeleveld, Dhr. M.A. Bronts, Dhr. R. Jansen.

Scoreverloop: 45. Gerrit Tol 1-0. 83. Omar Kavak (p) 1-1.
 
Toeschouwers: 950

Gele Kaart: 37. Maarten Dijkhuizen, 54. Lucas Nagel, 67. Gerrit Tol, 81.Marinus Snoek (SV Urk), 58. Dirk Muis, 64. Anne van der Kolk, 78. Danny Menting (SC Genemuiden).

Opstelling SV Urk: Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen, Gert Jan Nagel (76. Jelle de Boer), Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Lucas Nagel, Marinus Snoek, Jan van Slooten, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol, Teun Hakvoort (89. Ronald Wezelman).
Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Christian Riemens (46. Mike van der Kooy), Dirk Muis, Erik Rotman, Wouter van de Molen, Robert Boes (58. Job van Dalfsen), Anne van der Kolk, Frank Kuurman (46. Patrick Lip), Jacco Riemens, Danny Menting, Omar Kavak.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen