logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Derby eindigt in gelijke stand
VV Staphorst - SC Genemuiden
Hewald Koster (l) Danny Menting (m) Roelof de Jong (r).
De wedstrijd tussen VV Staphorst en SC Genemuiden zou en moest de kraker van het seizoen worden, oké het was pas de zesde wedstrijd van de competitie maar toch mocht men spreken over een heuse topper. De nummers twee en drie van de ranglijst konden deze belofte echter nimmer waarmaken, de gezapige wedstrijd die amper kon boeien kende dan ook een terechte 0-0 eindstand.

De omstandigheden waren op voorhand perfect te noemen, ideale weersomstandigheden veel publiek en twee teams die er alles aangelegen was om er een ware derby van te maken. De massaal toegestroomde toeschouwers kwamen echter bedrogen uit, na twee keer vijfenveertig minuten prijkte er een doelpuntloze 0-0 op het scorebord.

Dat Staphorst in een wedstrijd tegen SC Genemuiden niet gemotiveerd hoefde te worden stond op voorhand al vast, strijdlustig als altijd ging men de duels aan en Sportclub had moeite om met de druk die de thuisclub zette om te gaan. Het eerste wapenfeit kwam dan ook van Staphorst, na een uittrap van doelman Flier was het Jeroen van der Meer die met een hard schot diezelfde doelman bijna verraste. De eerste helft was dan ook verre van boeiend te noemen, slotstuk van het eerste bedrijf was nog wel een afzwaaiend afstandsschot. Gelukkig voor Sportclub spatte die op de lat uiteen en mochten de twee teams de kleedkamers op gaan zoeken met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft bleven beide teams onrustig voetballen, beide trainers wisselden al dan niet vrijwillig of gedwongen de nodige spelers. Dat dit het spel niet ten goede kwam mag duidelijk zijn, een kopbal van van der Meer die ternauwernood door Flier kon worden over getikt en een afstand schot van Jacco Riemens waren in de beginfase de enige wapenfeiten.

Het bleef uitkijken geblazen, Genemuiden wist maar al te goed dat Staphorst tot het bittere einde op zoek zou gaan naar een treffer. Deze treffers kwamen er echter niet meer, gezien het wedstrijdverloop had hier ook niemand recht op. De 0-0 eindstand was dan ook een terechte, want een winnaar verdiende deze wedstrijd niet. 

Fotoverslag VV Staphorst - SC Genemuiden
Audio en videobeelden RTV Oost

VV Staphorst - SC Genemuiden 0-0

Scheidrechter(s): Dhr. M. Ritmeester  Dhr. R. Zuidema  Dhr. G. van Eerde.
 
Toeschouwers: 1250

Gele Kaart: 15. Remon Kroes (VV Staphorst), 13. Mike van der Kooy, 65. Christian Riemens (SC Genemuiden).

Opstelling VV Staphorst: René Oosterhof, Remon Kroes (70. Herwin Talen), Roelof de Jong, Ewald Koster, Mark Schra, Martin van t Ende, Rob Mijnheer, Dennis Rosink (76.Reinier Crediet), Mike Reuvers, Martijn Brakke, Jeroen van de Meer (81. Camiel Fidom).
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen (73. Job van Dalfsen), Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman, Patrick Lip (54. Martijn Jansen), Robert Boes, Anne van der Kolk, Jacco Riemens, Frank Kuurman (63. Christian Riemens), Danny Menting.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen