logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Topper blijft onbeslist
DOVO - SC Genemuiden
Omar Kavak (l) weet weer te scoren na het uitzitten van drie wedstrijden schorsing.
De topper tussen VV DOVO en SC Genemuiden in de hoofdklasse B kende geen winnaar aan het eind, met een 2-2 gelijk spel moesten beide teams genoegen nemen met ieders één punt. Kort voor het eind stond SC Genemuiden nog op een mooie 2-1 voorsprong, maar een doelpunt van Roy Bakkenes in blessure tijd bezorgde de Veenendaalse voetballers toch nog een verdiend punt.

Sportclub begon stroef aan de wedstrijd, een agressief DOVO belette SC Genemuiden om in de wedstrijd te komen en het moest alle zeilen bijzetten om niet al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan te kijken. Zo ging een schot van Joshua Patrick maar net voorlangs en spatte een vrije trap van Roy Bakkenes op de kruising uiteen. Het begin was duidelijk voor DOVO en het duurde een kleine tien minuten voordat Genemuiden zijn rug rechte, grip op de wedstrijd kreeg en steeds beter ging voetballen. Toch was het DOVO die de score wist te openen, Roy Bakkenes stuurde Joshua Patrick weg en deze schoot de bal onder de overigens perfect keepende doelman Albert Flier heen.

Lang mocht DOVO echter niet genieten van de voorsprong, Jacco Riemens manoeuvreerde zich nog geen twee minuten later tussen Adill Mahdadi en Roy Bakkenes door en liet doelman Bodhi Prinssen kansloos en trok de stand weer gelijk. Tot aan de rust gebeurde er verder niet al te veel, beide teams speelden gelijkwaardig zonder dat het echt tot kansen kwam. De kleedkamer werd dan ook met een 1-1 ruststand op gezocht.

Na rust was het opnieuw DOVO die de toon zette, het bleef SC Genemuiden onder druk zetten en Sportclub kwam maar mondjesmaat van de eigen speelhelft af. De inbreng van een paar frisse jongens bij DOVO, voerde de druk alleen nog maar verder op en het lukte Sportclub amper om de Veenendalers van zich af te houden. Het uitvallen van de altijd gedreven Robert Boes was ook een aderlating voor Sportclub, hij moest worden vervangen door Christian Riemens. DOVO bleef in de eindfase de bovenliggende partij, maar opnieuw zorgde doelman Flier ervoor dat zijn doel schoon bleef.

Het kon alle kanten nog op in de slotfase van de wedstrijd, SC Genemuiden loerde op een buitenkansje en kreeg dit zowaar ook nog. Omar Kavak teruggekeerd van een schorsing bewees zijn waarde voor Sportclub, hij zette de 1-2 op het scorebord. Niets leek SC Genemuiden een overwinning nog in de weg te staan, maar het was DOVO wat veerkracht toonde. Roy Bakkenes vond eerst Leon Toonen in de baan van zijn schot, maar in de rebound schoot hij alsnog de bal hard binnen. Een overwinning voor Sportclub zou ook net iets te veel van het goede zijn geweest.

SC Genemuiden blijft door het gelijke spel ongeslagen in de hoofdklasse B, het is en blijft ongemeend spannend. 

Fotoverslag DOVO - SC Genemuiden

DOVO - SC Genemuiden 2-2 (1-1)

Scheidrechter(s): Dhr. D. Schaper  Mevr. D.G.H. Snoeren  Dhr. H. Ramcharan.

Scoreverloop: 25. Joshua Patrick 1-0, 27.Jacco Riemens 1-1, 88. Omar Kavak 1-2, 90. Roy Bakkenes 2-2. 
 
Toeschouwers: 1100

Gele Kaart: 90. Ariën Bakkenes (DOVO).

Opstelling DOVO: Bodhi Prinssen, Ariën Bakkenes, Bas Mooij,  Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart, Marley Berkvens, Roy Bakkenes, Nick Coster, Frank Hol (69. Quincy Arends), Bart van Brakel (86. Leon Toonen), Joshua Patrick.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman, Robert Boes (73. Christian Riemens), Job van Dalfsen, Jacco Riemens, Frank Kuurman, Omar Kavak, Martijn Jansen (84. Patrick Lip).

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen