logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Prima overwinning Sportclub
SC Genemuiden - VV Eemdijk
Patrick Lip is Rogier Gilkes te snel af.
SC Genemuiden en VV Eemdijk maakten er een vermakelijk en sportief duel van. In de eerste helft gingen beide teams behoorlijk gelijk op. De thuisclub kreeg de meeste kansjes, maar het was VV Eemdijk die met een fraaie aanval de score leek te openen. De treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Op slag van rust scoorde Genemuiden wel, Anne van der Kolk tikte de bal na een bekeken trekbal van Omar Kavak binnen. In het verloop van de tweede helft zou de score alleen maar verder oplopen, om uiteindelijk bij 5-1 te stoppen.

Het werd een mooi middag voor de supporters van SC Genemuiden en de neutrale bezoekers op sportpark de Wetering, met zes doelpunten in de wedstrijd tegen VV Eemdijk werden de toeschouwers meer dan vermaakt. De eerste kans was in ieder geval voor de thuisclub, na een kleine drie minuten spelen deelde Omar Kavak het eerste plaagstootje uit. In de 21e minuut kwam pas de eerste echte grote kans om de score te openen, Jacco Riemens pikte de bal op binnen de zestien meter en haalde hard uit, maar doelman Gerben Ruizendaal voorkwam de treffer. Verder gebeurde er niet zoveel in het eerste half uur van de wedstrijd, SC Genemuiden liet Eemdijk komen en wachtte rustig zijn kansen af. VV Eemdijk werd nauwelijks gevaarlijk en Sportclub wachtte geduldig op het moment wanneer het kon toeslaan. Toch leek het er op dat VV Eemdijk de leiding mocht gaan nemen, na een van de weinige aanvallen van de Diekers was het Jan de Graaf die goed af ronde. Het doelpunt zou echter in de ogen van leidsman Roelof Luinge in buitenspelpositie gemaakt zijn, dus deze treffer ging niet door. Beide teams leken af te stevenen naar een 0-0 ruststand, leek want een minuut voor het verstrijken van de eerste helft legde Omar Kavak na een steekpass van Patrick lip de bal breed op de vrijstaande Anne van der Kolk. Hij wist met de perfect aangegeven bal wel raad en liet doelman Ruizendaal kansloos.

Het begin van de 2e helft had (tot op het uur) veel weg van de 1e helft. Er gebeurde niet al te veel en het zag er naar uit dat de doelpunten schaars zouden gaan worden deze middag. Toch bezorgde een foute terugspeelbal VV Eemdijk bijna de gelijkmaker, maar ook deze middag toonde doelman Albert Flier aan waarom hij de nummer één is. Met heel zijn ziel en zaligheid gooide hij zich voor de bal en voorkwam de aansluitingstreffer. Een penalty benut door Omar Kavak bracht SC Genemuiden de 2-0 voorsprong, aanleiding was een overtreding op Anne van der Kolk binnen de zestien door doelman Gerben Ruizendaal. Hij kwam onreglementair in en scheidsrechter Roelof Luinge restte niets anders dan de bal op de stip te leggen. SC Genemuiden wilde meer en je kon aan alles zien dat het goed zit binnen het team, het plezier is duidelijk terug en men wilde dit vertalen naar doelpunten. Deze doelpunten kwamen er ook, de derde treffer kwam van de voet van Patrick Lip na een pass van Anne van der Kolk. Vijf minuten later was het opnieuw raak, Kavak omspeelde de verdediging van VV Eemdijk met speels gemak en zorgde met een diagonale schuiver voor de 4-0. Deze ruime score gaf trainer Jan van Raalte de gelegenheid om een aantal eigen jonge broekies speel minuten te laten maken, Rick Doorn, Job van Dalfsen en Frank Jansen vielen in en deelden mee in de aanstaande overwinning.

Toch speelde VV Eemdijk een goede wedstrijd het bleef de aanval zoeken en werd daarvoor terecht beloond, Jesper Boland redde de eer voor VV Eemdijk hij schoot de bal onder doelman Flier door en zette de 4-1 op het scorebord. Het slotakkoord was voor SC Genemuiden, Omar Kavak één van de vele uitblinkers van Sportclub zorgde voor de 5-1 eindstand. Na een pass van Dirk Muis pikte hij de bal goed op, zette verdediger Zeger beukers buiten spel en ronde koeltjes af. Mede door deze overwinning heeft SC Genemuiden zich genesteld op plek twee in de hoofdklasse B, het moet daar alleen ACV nog voor zich dulden. Het volgende weekend is het vrij, om daarna de competitie weer te hervatten met de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn.


Fotoverslag SC Genemuiden - VV Eemdijk
Video en audioverslag RTV Oost

SC Genemuiden - VV Eemdijk 5-1 (1-0)

Scheidrechter(s): Dhr. R Luinge  Dhr. H. Ploegstra  Dhr. A. van der Meer

Scoreverloop: 44. Anne van der Kolk 1-0, 62, Omar Kavak 2-0, 65. Patrick Lip 3-0, 76. Omar Kavak 4-0, 86. Jasper Bolland 4-1, 90. Omar Kavak 5-1.
 
Toeschouwers: 625

Gele Kaart: 61. Gerben Ruizendaal, 67. Rutger Huygen, 61. Rogier Gilkes (VV Eemdijk).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Frank Kuurman, Dirk Muis, Mike van der Kooij, Erik Rotman (69. Rick Doorn), Robert Boes (81. Frank Jansen), Anne van der Kolk (76. Job van Dalfsen), Omar Kavak, Martjjn Jansen, Jacco Riemens, Patrick Lip.
Opstelling VV Eemdijk: Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Justin Sporkslede, Rogier Gilkes (73.Wouter Bout), Nicky Baggelaar, Jan de Graaf, Jasper Bolland, Klaas Bout (64. Rutger Huygen), Sjohn van Gulik (73. Roy Beukers), Argjend Selimi.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen