logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Eerste nederlaag voor SC Genemuiden
CSV Apeldoorn - SC Genemuiden
Doelman Erwin Henniphof die de geblesseerde Albert Flier verving kon een nederlaag voor Sportclub ook niet voorkomen.
Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om de ongeslagen status vast te houden, in het uit duel tegen CSV Apeldoorn verloor het met 2-1. Na 22 minuten spelen prijkte er al een 2-0 voorsprong op het scorebord van CSV, na een doelpunt van Richard van Schooten en een eigen treffer van Wouter van der Molen. In de tweede helft mocht SC Genemuiden nog even hopen op een goed resultaat door de aansluitingstreffer van Jacco Riemens, maar de tijd en de tegenstand van CSV maakten deze opdracht onmogelijk.

SC Genemuiden heeft het altijd moeilijk tegen CSV Apeldoorn zo ook deze middag, de thuisploeg zette Sportclub van meet af aan onder druk en het lukte amper om van eigen helft af te komen. De eerste kansen waren dan ook voor CSV, vooral Richard van Schooten bleek een ware plaaggeest voor de verdediging van Sportclub. De fysiek zeer sterke spits had binnen achtminuten al twee dotten van kansen, kansen die er zo maar in hadden kunnen gaan en het voor Sportclub deze middag velen male erger hadden kunnen maken. Sporadisch kwam SC Genemuiden op de helft van de tegenstander, kansen buiten een paar speldenprikjes van Anne van der Kolk werden er dan ook nauwelijks gecreëerd. CSV was gretiger, bleef jagen op de bal en het leek er veel op dat SC Genemuiden de energie niet had om er deze middag echt voor te gaan.

Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de thuisploeg op voorsprong kwam, Jesse Hartgers kreeg alle ruimte op rechts en haalde hard uit. De bal welke in eerste instantie gestopt leek te worden door doelman Erwin Henniphof, kwam terug in het spel en Richard van Schooten wist met dit buitenkansje wel raak en schoot alsnog hoog in het dak van het doel. Amper bekomen van het eerste tegendoelpunt was het weer raak, een voorzet bedoelt voor van Schooten belande ongelukkigerwijs op het hoofd van Wouter van der Molen. Deze zag tot zijn ontsteltenis de bal over doelman Erwin Henniphof verdwijnen, SC Genemuiden keek tegen een 2-0 achterstand aan en zou alle zeilen bij moeten zetten om er nog iets van te maken. In het verdere verloop van de eerste helft had Sportclub alle geluk van de wereld dat de score beperkt bleef tot slechts twee doelpunten, CSV sprong slordig met de kansen om die het kreeg en buiten het ene kansje van Omar Kavak kwam SC Genemuiden niet.

In de tweede helft wist Sportclub wat het te doen stond, het bleek echter de wens van de gedachte. Sportclub opereerde zwakjes en bleef de onderliggende partij. Het was dat een onzorgvuldigheid in de Apeldoornse verdediging Jacco Riemens de gelegenheid gaf om de aansluitingstreffer te maken, even gloorde er nog hoop voor SC Genemuiden maar daar bleef het dan ook bij. Het slotakkoord was voor CSV Apeldoorn, doelman Henniphof werd een aantal keren flink op de proef gesteld maar wist wonderbaarlijk zijn doel verder schoon te houden.  Er was deze middag dan ook maar één team wat aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was CSV Apeldoorn. 

Fotoverslag CSV Apeldoorn - SC Genemuiden

csv Apeldoorn - SC Genemuiden 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 20. Richard van Schooten 1-0, 22. Wouter van der Molen (e.d.) 2-0, 63. Jacco Riemens 2-1. 

Scheidrechter(s): Dhr. M.G. Paarhuis  Dhr. H. Harleman  Dhr. S Leferink.

Gele kaarten: 59. Rob Diderik, 75. Richard van Schooten (csv Apeldoorn), 37. Frank Kuurman, 71. Wouter van der Molen, 90. Rik van Dalfsen (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 850

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Charlie van der Hulst, Jordi van Dalen, Rob Diderik, Steven van Es, Jeremy Jonker, Jesse Hartgers (87. Hüseyin Güveli), Maarten Boeve, Richard van Schooten (77. Frank Boers), Sander Krijns (90+2. Jesse Perdon).

Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Wout van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Frank Kuurman, Patrick Lip (86. Rik van Dalfsen), Robert Boes (72. Job van Dalfsen), Martijn Jansen (60. Christian Riemens), Jacco Riemens, Omar Kavak, Anne van der Kolk.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen