logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden maatje te groot voor SDVB
 
SC Genemuiden - SDV Barneveld
Jacco Riemens speelde weer een prima wedstrijd en beloonde zichzelf met één treffer.
SC Genemuiden liet in de wedstrijd tegen SDV Barneveld zien waar het toe in staat is, vooral in de eerste helft liet het bij vlagen fantastisch goed voetbal zien en viel er veel te genieten voor het publiek. De 4-0 uitslag die op het eind dan ook op het scorebord prijkte was dan ook niet geflatteerd, wanneer het vizier deze middag helemaal scherp had gestaan dan had de uitslag vele malen groter kunnen uitvallen.

SC Genemuiden was getergd, na de nederlaag tegen CSV Apeldoorn wilde men een goede uitslag neerzetten. SDV Barneveld was voor Sportclub dan ook een perfecte tegenstander om dit waar te maken, het liep op rolletjes en in de eerste helft kwam SDVB amper van eigen helft af en had het nauwelijks iets in te brengen. De eerste grote kans was dan ook voor Sportclub, in de 8e minuut was het Omar Kavak die zijn bal op de lat zag eindigen. Ook de altijd gretige Frank Kuurman deelde speldenprikjes uit, stelde doelman Jeroen van Binsbergen aardig op de proef en het was een kwestie van tijd voor het eerste doelpunt zou gaan vallen.

Dit doelpunt viel dan ook, in de 19e minuut was het Omar Kavak die alweer zijn tiende treffer van dit seizoen voor zijn rekening nam. SC Genemuiden regeerde, liet SDVB alle hoeken van het veld zien en ging op jacht naar meer. Met schoten van Kavak en Rotman bleef men de defensie van de tegenpartij onder druk zetten. Frank Kuurman had daarbij nog wel de beste mogelijkheid, na het aanspelen door Martijn Jansen had hij de 2-0 op zijn slof maar de bal verdween jammerlijk genoeg in het zijnet.

Op slag van rust kwam dan toch de verdiende tweede treffer, Martijn Jansen zag zijn schot in eerste instantie nog geblokt. Hij gaf echter niet op en ronde uiteindelijk met een fraaie draaibal zijn missie af, het was 2-0 een prima stand om te gaan rusten.

Het publiek ging er maar eens voor zitten in de tweede helft, de verwachtingen waren groot en niets leek een grote uitslag in de weg te staan. Toch zou SDVB zich niet zomaar naar de slachtbank laten lijden, het ging opportunistischer spelen en Sportclub had daar in het begin moeilijk mee. Even leken de Barnevelders er nog in te geloven, maar meer dan een kopbal uit een vrije trap richting doelman Erwin Henniphof leverde het niet op. Sportclub mocht naar hartenlust weer gaan bouwen, zocht naarstig naar de derde treffer en het was een kwestie van tijd tot deze zou gaan vallen. De goed spelende Jacco Riemens kreeg hiervoor de eerste kans, zijn schuiver ging naast maar later in de wedstrijd zou hij dit meer dan goed maken.

Een geweldige pass van Wouter van der Molen leidde de derde treffer in, de bal belande bij Omar Kavak. Hij zocht het juiste gaatje in de goal van Jeroen van Binsbergen, tikte zijn tweede treffer van de middag binnen en zetten zijn seizoen totaal alweer op elf treffers.

Het slotakkoord was voor Jacco Riemens, hij beloonde zijn goede spel met het vierde doelpunt van deze middag en bepaalde de uiteindelijke eindstand. Door deze overwinning klimt SC Genemuiden naar de vijfde plek, het gat op koploper ACV die gelijk speelde tegen Sparta Nijkerk bedraagt slechts 4 punten. Het blijft dus ongemeen spannend in de hoofdklasse B.

Fotoverslag SC Genemuiden - SDV Barneveld

SC Genemuiden - SDV Barneveld 4-0 (2-0)

Scheidrechter(s): Dhr. M.J. Kloet  Dhr.J.B.C. Pieterse  Dhr. M.A. Bronts

Scoreverloop: 19. Omar Kavak 1-0, 45. Martijn Jansen 2-0, 69. Omar Kavak 3-0, 86. Jacco Riemens 4-0.

Toeschouwers: 750

Gele kaart: 54. Mike van der Kooy (SC Genemuiden) 86. Eliza Abraham (SDVB).

Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Wouter van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman (75. Christian Riemens), Patrick Lip (64 Job van Dalfsen), Robert Boes, Martijn Jansen (82. Rik van Dalfsen), Jacco Riemens, Omar Kavak, Frank Kuurman.
Opstelling SDV Barneveld: Jeroen van Binsbergen, Geert van der Veen, Ivar van Beek, Pieter Bas Hazeleger, Maarten van de Groep, Niels Vlugt, Yassin Kurt, Lesley de Vette (79. Eliza Abraham), Rob Knul, Ricardo Mengerink, Christiaan van de Kamp (66. Onur Tekay).

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen